Ballenpomp

Ballenpomp

Een ballenpomp, iedere voetballer of voetbalclub hoort en minimaal één te hebben. Tussen ballenpompen zitten echter een hoop verschillen, maar de essentie is het zelfde. De bal wordt opgepompt. Bij Materiaalman.nl kunt u een kleine ballenpomp kopen voor thuisgebruik, een ballenpomp in de vorm van een fietspomp en een elektrische ballenpomp. Binnen deze categorieën zitten nog verschillende uitvoeringen. Voor een club of winkel kan een elektrische ballenpomp uitkomst bieden, maar ook een kleine ballenpomp kan voldoende zijn.

1 - 12 van 15
1 - 12 van 15

Ballenpomp Kopen?

Een ballenpomp wordt gebruikt bij verschillende sporten zoals voetbal, volleybal, handbal en basketbal. Een opgepompte bal is essentieel voor een goed verloop van wedstrijden en trainingen. Bij het kopen van een ballenpomp heeft u meestal al een goed idee wat u wilt. Voor thuis kan een simpele ballenpomp uitkomst bieden, deze zijn erg voordelig geprijsd. Clubs hebben vaak een iets stevigere ballenpomp nodig omdat er meer vallen opgepompt moeten worden. Om het leven van de materiaalman makkelijker te maken bieden we ook een elektrische ballenpomp aan.

Soorten ballenpompen

Ballenpompen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. We kunnen echter twee belangrijke hoofdcategorieën ballenpompen onderscheiden: de handmatige ballenpomp en de elektrische ballenpomp. In beide categorieën ballenpompen zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Niettemin is het achterliggende principe van al deze ballenpompen hetzelfde: u kunt de bal oppompen. Welke bal pomp u kiest heeft daarom vooral te maken met uw persoonlijke voorkeur en de situatie waarin u hem wilt te gebruiken. Bij Materiaalman.nl heeft u de keuze uit verschillende soorten ballenpompen:

Ballenpomp

De gewone bal pomp kent u waarschijnlijk wel. Als u regelmatig voetbalt is de kans groot dat u er zelf nog ergens eentje in huis heeft liggen. De reguliere bal pomp is namelijk geschikt voor thuisgebruik. Hij is klein en hierdoor gemakkelijk te hanteren. De meeste voetbalclubs hebben ook één of meer van deze ballenpompen liggen. Ideaal om de bal voor, tijdens of na de training op de juiste druk te brengen.

Ballenpomp Double-action

De Double-action ballenpomp is eveneens een handmatige ballenpomp. De belangrijkste eigenschap van dit model bal pomp dat er tijdens het bal oppompen geen onnodige energie verloren gaat. Dit heeft alles te maken met het pompsysteem. Zowel bij het uittrekken als het indrukken wordt er lucht in de bal gepompt. Dit heeft als voordeel dat u de bal extra snel op kunt pompen. Dergelijke pompen zijn handig voor thuisgebruik maar ook heel praktisch voor bal oppompen in een clubsituatie.

Ballenpomp fietspomp model

Ook de ballenpomp fietspomp model is een handige optie wanneer u snel een bal op wilt pompen. Deze bal pomp doet qua uiterlijk denken aan een fietspomp. Het grote verschil is echter dat de leiding naar het ventiel afwijkt. Het fietspomp model is een snelwerkende bal pomp. Daarom maken voetbalclubs en ook winkels graag gebruik van deze bal pomp. Zij kiezen meestal voor de variant ballenpomp staand, waarmee het heel eenvoudig is om in hoog tempo grote hoeveelheden ballen op te pompen.

Ballenpomp met drukmeter

Bij Materiaalman.nl kunt u ook een ballenpompen met drukmeter kopen. Zo’n drukmeter is handig wanneer u alle ballen precies even hard op wilt pompen. U kunt tijdens het bal oppompen heel nauwkeurig aflezen hoeveel lucht er in de bal zit, en op het juiste moment stoppen. U kunt er ook voor kiezen om een losse drukmeter bij een andere bal pomp te bestellen. Een losse drukmeter kost €9,99 en stelt u in de gelegenheid om ook met andere ballenpompen de juiste druk af te lezen.

Elektrische ballenpomp kopen?

U kunt het bal oppompen ook extra gemakkelijk maken door een elektrische ballenpomp te kopen. Bij deze pomp hoeft u alleen op een knop te drukken. Vervolgens zal de pomp vanzelf de bal oppompen. Bij de pomp zit tevens een drukmeter zodat u tijdens het bal oppompen de druk in de gaten kunt houden. Een aanrader is de elektrische ballenpomp van Precision Training. Deze pomp vindt u in het assortiment van de Materiaalman.nl en is tevens zeer gunstig geprijsd. Met de elektrische ballenpomp van Precision Training kunt u grote aantallen ballen makkelijk en snel oppompen. Deze bal pomp is bij uitstek geschikt voor het bal oppompen bij voetbalclubs.

Ballenpompen kunnen de levensduur van de bal verlengen

Van een hoge kwaliteitsbal wilt u natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Wist u dat een ballenpomp hierbij een belangrijke rol speelt? Door na het gebruik van de bal 25% lucht uit de bal te laten lopen kunt u de levensduur aanzienlijk verlengen. Hiermee geeft u de buiten -en binnenkant van de bal namelijk de gelegenheid om goed te drogen. Het is overigens wel belangrijk dat u de bal bij de juiste temperatuur laat drogen. Vriestemperaturen zijn namelijk funest. Een kamertemperatuur is meestal het beste voor de bal. Als u de bal weer wilt gebruiken kunt u de bal met behulp van de ballenpomp weer met de gewenste druk oppompen. Zorg er wel voor dat u voor het bal oppompen de naald van de bal pomp eerst in de vaseline doopt en vervolgens recht in het ventiel steekt. Zo kan het ventiel tijdens het bal oppompen niet beschadigen en gaat de bal langer mee.

Welke ballenpomp voor welk moment?

Het assortiment ballenpompen is heel divers. Welke bal pomp u kiest hangt vooral af van uw persoonlijke voorkeur en de situatie waarin u hem gebruikt. Voor thuisgebruik is een eenvoudige handmatige ballenpomp erg praktisch. Op de voetbalclub wilt u waarschijnlijk meer ballen tegelijk oppompen. Dan zijn snelle handmatige ballenpompen wellicht een beter idee. En als u echt grote aantallen ballen in hoog tempo op wilt pompen is een elektrische ballenpomp een uitkomst. Wilt u meer weten over onze balpompen? Neem dan gerust een kijkje in het assortiment ballenpompen van Materiaalman.nl. Voor meer informatie over onze verschillende modellen ballenpompen kunt u op de bijbehorende productpagina’s kijken.

 

Optimaal spelplezier dankzij de juiste ballenpomp

Als liefhebber van voetbal kunt u eigenlijk niet zonder een goede ballenpomp. Ook iedere voetbalclub hoort er toch minimaal één te hebben. Het is heel belangrijk dat de voetbal tijdens het spelen voldoende opgepompt is. Hiermee is optimaal spelplezier gegarandeerd. Voor elke tak van voetbal gelden er andere regels met betrekking tot de druk. Bij het reguliere voetbal dient de bal volgens de FIFA opgepompt te zijn met een druk tussen de 0,6 en 1,1 bar. Hoe hard men de bal precies oppompt is doorgaans afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. De meeste voetbalclubs werken met een ballendruk van ongeveer 0,8 bar. Bij sommige voetballen kan een bepaalde druk gewenst zijn. Dit staat dan meestal op de bal vermeld. Voor Beach voetbal gelden andere regels voor de juiste druk in de bal. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de ondergrond waarop gespeeld wordt. Voor Beach voetbal acht de FIFA een druk tussen de 0,4 en 0,6 bar wenselijk. Bij zaalvoetbal geldt als regel dat een druk tussen de 0,6 en 0,9 bar ideaal is. 

Hoe hard moet u een bal oppompen?

Voetbal: volgens de FIFA moet de bal opgepompt zijn met een druk tussen de 0,6 en 1,1 bar. Dit staat gelijk aan 600 tot 1.100 gram per vierkante centimeter. De meeste club houden een ballendruk van ongeveer 0,8 bar aan. Het kan zijn dat er voor een specifieke bal een andere druk gewenst is, in dat geval staat dat op de bal vermeld. 

Beach voetbal: bij beach voetbal is druk van de bal lager dan bij het normale voetbal. Volgens de regelgeving van de FIFA moet de druk van een beach voetbal tussen de 0,4 en 0,6 bar zijn, ofwel, tussen de 600 en 900 gram per vierkante centimeter. 

Futsal: bij zaalvoetbal is het volgens de FIFA-regelgeving verplicht om met een bal te spelen die een druk tussen de 0,6 en 0,9 bar heeft, dit is gelijk aan een druk van 600 tot 900 gram per vierkante centimeter.

Bron: Quality.fifa.com

Druk meten

Het is mogelijk om de druk te meten als u de bal oppompt met een ballenpomp met drukmeter, echter zijn niet alle ballenpompen van een drukmeter voorzien. Daarom is het mogelijk om los een drukmeter te bestellen, deze kost €9,99 en helpt u snel de druk van de bal af te lezen.

Mocht u vragen hebben over een fitnessmat? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice