Bidonkrat & bidons

Bidonkrat & bidons

Water is levensbehoefte nummer één, ook tijdens het sporten is het belangrijk om voldoende water binnen te krijgen. Materiaalman.nl heeft bidons die sporters helpt om voldoende vocht binnen te krijgen. Bidons zijn in losse partijen te koop maar ook als combinatie met een bidonkrat. Een bidonkrat is verkrijgbaar in verschillende maten, van 8 bidons tot en met 16 bidons per bidonkrat. Een bidonkrat is voornamelijk aan te raden voor teamsporters, in één handeling kunnen vele bidons meegenomen worden naar de sporters. De bidonhouder is geschikt voor zowel grote als kleine bidons, en is verkrijgbaar als vaste bidonhouder, als mede inklapbaar. Op de specifieke pagina van de bidon(kratten) kunt u meer informatie vinden over de verschillende producten die materiaalman.nl u te bieden heeft.

1 - 12 van 14
1 - 12 van 14

Opzoek naar een bidonkrat?

Bent u van plan om een bidonhouder te kopen? Kijk dan snel naar het assortiment wat materiaalman.nl u te bieden heeft. Een bidonkrat inclusief bidons is perfect voor een teamsport waarbij alle spelers gedurende wedstrijden en trainingen voldoende moeten drinken. De bidonhouder is veelvoudig op de sportvelden van hockey-, voetbal-, handbal- en volleybalverenigingen te vinden. 

Bidonkrat formaten

Op Materiaalman.nl kunt u een bidonkrat inclusief bidons kopen, maar alle bidonkratten zijn ook los verkrijgbaar. Hieronder staan iedere bidonkrat individueel beschreven.

Bidonkrat met 12 bidons

De bidon met 12 bidons is de meest verkochte bidonkrat. In deze bidonkrat is ruimte voor 12 bidons met een inhoud van 750ml. U kunt deze bidonkrat met 12 bidons inclusief en exclusief bidons kopen. De bidonkrat is gemaakt van stevig kunststof zodat deze lang mee gaat. In deze bidonkrat inclusief 12 bidons passen zowel de bidons 500ml, bidons 750ml en bidons hygiënisch. De bidonkrat met 12 bidons is de bidonkrat die door de meeste teams gebruikt wordt.

Bidonkrat met 10 bidons vouwbaar

Voor veel teams is een bidonkrat met 10 bidons voldoende, daarom is dit een populaire bidonkrat.Het voordeel van de vouwbare bidonkrat is dat beide zijde onafhankelijk van elkaar opgeklapt kunnen worden. Wanneer de bidonkrat halfvol is, kunt u deze makkelijk verkleinen. Ondanks dat de bidonkrat vouwbaar is, is de bidonkrat erg stevig en gaat deze lang mee. 

Bidonkrat met 8 bidons (bidonrek)

Deze bidonkrat met 8 bidons is ideaal voor jeugdteams. De bidonkrat is een rek van stevig metaal waar zowel de 500ml als de 750ml bidons in passen. Omdat jeugdteams vaak uit minder spelers bestaan is de bidonkrat met 8 bidons geschikter dan een grotere variant. Daarnaast zijn er seniorenteams die twee van deze bidonkratten gebruiken, omdat veel van deze teams uit ongeveer 16 spelers bestaan.

Bidontas met 16 bidons

In de bidontas passen de meeste bidons, namelijk 16 bidons van 750ml. Het voordeel van de bidontas is dat deze gevoerd is, zodat het water in de bidons zelfs op een warme zomerdag koel blijft. Deze tas is zeer geschikt voor grote teams waarbij veel water nodig is.

Bidonkrat inclusief bidons?

Wanneer u een bidonkrat op Materiaalman.nl koopt heeft u deze keuze de bidonkrat inclusief bidons te kopen. Daarnaast kunt u iedere krat ook zonder bidons aanschaffen, bijvoorbeeld wanneer u de bidons zelf al heeft. Heeft u de bidonkrat al? Dan kunt u ook alleen de bidons kopen. U heeft de volgende mogelijkheden:

Waar moet ik op letten bij het kopen van een bidonkrat?

Wanneer u op zoek bent naar een bidonkrat is het belangrijk dat u een aantal vragen beantwoord, namelijk:

  • Aantal benodigde bidons: afhankelijk van het aantal bidons dat u nodig heeft, kunt u een bijpassende bidonkrat selecteren.
  • Soort bidonkrat: wilt u een stevige krat voor 12 bidons, een bidontas of liever één van de andere bidonkratten? Alle producten hebben specifieke voor- en nadelen, deze kunt u voor uzelf afwegen.
  • Grootte bidons: de grootte van de bidon die in de bidonkrat of bidontas past kan van belang zijn.
  • Type bidons: de standaard bidon van 750ml is de meeste gebruikte bidon, maar er zijn ook bidons van 500ml of hygiënische bidons. In niet alle bidonkratten passen alle typen bidons. Bij de bidonkratten zelf staat vermeld welke bidons er in de bidonkrat passen.
  • Bidonnummers: Om bidons te personaliseren en dus de hygiëne te stimuleren kunt u overwegen om bidonnummers te kopen zodat iedereen weet welke bidon van hem/haar is.

Waarom is drinken tijdens het sporten zo belangrijk?

Het is essentieel om tijdens het sporten goed te blijven drinken, bij een intensieve training kunt u ongeveer 1 tot 2 liter vocht per uur verliezen.

Wanneer u aan het sporten bent produceert het lichaam meer warmte en om een tempratuurstijging te voorkomen gaat u transpireren. Daarnaast versnelt de stofwisseling en worden er extra afvalstoffen aangemaakt die het lichaam moeten verlaten via de urine. Hiervoor is vocht nodig. Daarom is het essentieel om goed te blijven drinken voor, tijdens en na het sporten.

 

Hoeveel moet ik drinken tijdens het sporten?

Als u tijdens de training dorst krijgt, heeft u eigenlijk al te weinig gedronken. Het lichaam is in staat tussen de 0,7 en 1 liter water per uur te verwerken, het is aan te raden om dit aan te houden. Teveel drinken is bijna niet mogelijk. Kortom, drink voordat u intensief gaat trainen al wat extra, probeer tijdens de training goed te drinken en sluit de training af met wat extra vocht.

Door een bidonkrat bij de training aanwezig te hebben kunnen de spelers blijven drinken en daarmee het vochtniveau op peil houden. Dit verkort de hersteltijd en verkleint de kans op kramp.

Het is essentieel om tijdens het sporten goed te blijven drinken, bij een intensieve training kunt u ongeveer 1 tot 2 liter vocht per uur verliezen.

Wanneer u aan het sporten bent produceert het lichaam meer warmte en om een tempratuurstijging te voorkomen gaat u transpireren. Daarnaast versnelt de stofwisseling en worden er extra afvalstoffen aangemaakt die het lichaam moeten verlaten via de urine. Hiervoor is vocht nodig. Daarom is het essentieel om goed te blijven drinken voor, tijdens en na het sporten.

Hygiëne is belangrijk!

Naast de standaard bidons kunt u ook een hygiënisch bidon kopen, deze bidon is voorzien van een spuitdop en een kin bakje. U legt uw kin in het bakje en spuit het water in uw mond, zo hoeven de spelers niet met de mond uit het tuitje te drinken. Het voordeel hiervan is dat bacteriën en ziektekiemen niet direct via de bidon worden overgedragen. Het is op deze manier dus hygiënischer om de bidon te gebruiken in grote groepen. 

Voor de bidons zonder kin-bakje is het raadzaam om de bidons regelmatig te wassen in de vaatwasmachine. Gebruikt water kan bij hergebruik ziektekiemen overbrengen, voor gebruik dus altijd goed uitspoelen. Op deze manier blijft uw trainingsmateriaal schoon en netjes in gebruik. 

Bidon bedrukken

Het is bij materiaalman.nl helaas niet mogelijk om uw bidon te bedrukken. Er kunnen dus geen namen of logo's op gegraveerd worden. Een andere optie voor het bidon bedrukken kunnen de bidonnummers zijn. Bidonnummers zijn elastieken die u om de bidon kunt bevestigen om aan te geven welke bidon bij welke speler hoort.

Mocht u vragen hebben over een bidon of bidonkrat? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice