Coachbord hockey

Coachbord hockey

Met een hockey coachbord bereidt u uw team nog beter voor op wedstrijden. Met behulp van een hockey coachbord communiceert u gemakkelijk de opstelling en gewenste tactieken. Het hockey coachbord helpt bij het uitleggen van de druk die gezet moet worden of het visualiseren van de exacte positie van een speler. Dit draagt bij aan meer duidelijkheid binnen de spelersgroep waardoor het team beter kan functioneren.

1 - 12 van 13
1 - 12 van 13

Hockey Coachbord Kopen?

Met het hockey coachbord zorgt u ervoor dat het optimaal voorbereid op wedstrijden. U communiceert gemakkelijk de opstelling en verschillende spelsystemen. Ook is het geven van tactische aanwijzingen tijdens trainingen en wedstrijden duidelijk. Het hockey coachbord helpt bij het uitleggen van de press of het visualiseren van de exacte positie van een speler. Dit draagt bij aan meer duidelijkheid bij de spelersgroep waardoor het team beter kan functioneren.

 

Typen Hockey Coachborden

Er zijn drie typen coachborden te onderscheiden, namelijk een kunststof hockey coachbord, een magnetisch hockey coachbord en een hockey coachmap. Deze worden hieronder beschreven.

 

Kunststof coachbord hockey van Sportwrite

De hockey coachborden van Sportwrite zijn van kunststof gemaakt. Het grote voordeel hiervan is dat ze lichtgewicht zijn. De hockey coachborden zijn voorzien van een handvat waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn. Een kunststof hockey coachbord van Sportwrite is alleen met een whiteboard stift te gebruiken.

Sportwrite

Het kunststof hockey coachbord is van het merk Sportwrite, het coachbord is van hoge kwaliteit en is bijzonder functioneel. Er is niks zo vervelend als een zwaar hockey coachbord, dat kan u ervan weerhouden het coachbord erbij te pakken. Voor een visueel ingestelde speler kan dit ervoor zorgen dat hij of zij de uitleg minder goed begrijpt. 

Coachbord Hockey Pro Sportwrite

Op een hockey coachbord staat een hockeyveld afgebeeld. Bij het coachbord hockey pro van Sportwrite staat op de voorzijde een heel hockeyveld en op de achterzijde een half veld met ruimte voor aantekeningen.  Het voordeel van ruimte voor aantekeningen is dat u spelers makkelijk aan een aantal punten kunt herinneren. 

Voordelen

  • Makkelijk mee te nemen
  • Lichtgewicht
  • Ruimte voor notities
  • Dubbelzijdig

 

Magnetisch coachbord hockey

Een magnetische hockey coachbord is multifunctioneel te gebruiken omdat u aanwijzingen kunt geven met zowel een whiteboard stift als met magneten. Daardoor kunt u iedere gewenste uitleg geven. Een spelsysteem is direct duidelijk met de magneten, vervolgens kunt u looplijnen tekenen met de stift. Zo houdt u de organisatie op het coachbord zodat alle spelers het kunnen volgen. 

Voordelen

  • Te gebruiken met stiften en magneten
  • In verschillende maten leverbaar
  • Handig voor in de kleedkamer

 

Hockey Coachmap

De hockey coachmap is handig voor hockeycoaches en -trainers die altijd een coachmap bij de hand willen hebben. Een hockey coachmap neemt weinig ruimte in beslag en kan er snel bij gepakt worden om iets met een speler te bespreken. Daarnaast bieden de meeste coachmappen de ruimte om aantekeningen te maken op papier. Met de hockey coachmap geeft u aanwijzingen met magneten en whiteboard stiften, net wat u het prettigst vindt.

Voordelen

  • Makkelijk mee te nemen
  • Snel aanwijzingen geven
  • Handig bij wedstrijden en trainingen

 

Hockey coachbord of tactiekbord?

Coachbord en tactiekbord zijn synoniemen. In Nederland wordt de benaming coachbord het meest gebruikt, daarom noemen we dit trainingsmateriaal bij Materiaalman een coachbord.

  

Coach accessoires

Materiaalman biedt niet alleen coachborden aan voor de hockeycoach, maar ook andere handige trainingsmaterialen.

Fluiten: zo goed als iedere training eindigt met een partijvorm waarbij één of meerdere scheidsrechters nodig zijn. Er zijn verschillende fluiten verkrijgbaar, bijvoorbeeld een kunststof trainingsfluit en een Fox 40 scheidsrechter fluit. De fluiten zijn te bestellen vanaf €4,99.

Timer: naast een fluit kan een timer ook heel handig zijn tijdens een training. U kunt de tijd van een oefening bijhouden, maar ook shuttles timen met de stopwatch functie. Timers zijn te bestellen vanaf €7,50.

Speedladder: wat betreft looptraining loopt hockey nog een paar stappen achter op het voetbal. Er zijn veel teams die niet eens een speedladder hebben, dat kan in deze tijd niet meer. U kunt al een speedladder bestellen vanaf €17,50!

Mocht u vragen hebben over een hockey coachbord of coachmap? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice