Fitness handschoenen

Fitness handschoenen

Fitness handschoenen zijn tegenwoordig niet meer los te zien van krachttraining. Er zijn verschillende soorten fitness handschoenen, met ieder een eigen gebruikersvoordeel. Het ene paar fitness handschoenen biedt uw handen/polsen ondersteuning waar de andere vooral geschikt is om eeltvorming tegen te gaan.

Fitness handschoenen kopen, waarom?

Sporters die fitness handschoenen kopen, hebben daar meestal één van de volgende reden voor. De eerste reden is bescherming van de handen. Krachttraining met halters en stangen is beschadigend voor uw handen. Door fanatieke training ontwikkelt u eelt en drogen uw handen uit. Door te trainen met fitness handschoenen voorkomt u zowel de eelt ontwikkeling als de uitdroging! Trainen met fitness handschoenen helpt u langer en comfortabeler te trainen.

De tweede reden is makkelijk, extra grip! Er is niets zo vervelend als grip verliezen tijdens een oefening, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van pull-ups. Tijdens de pull-ups gaan uw blote handen snel zweten en glijden ze langzaam weg. Doordat u fitness handschoenen draagt blijven uw handen langer droog. Sommige fitness handschoenen zijn van een laag rubber of leer voorzien waardoor u zelfs nog meer grip heeft!

Een derde reden is dat fitness handschoenen er vaak ook sportief uit zien. Deze drie redenen bij elkaar zorgen ervoor dat de fitness handschoenen tegenwoordig niet meer los te zien zijn van krachttraining. 

Mocht u vragen hebben over een paar fitness handschoenen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice