Foambal

Foambal

Een foambal kopen? Bekijk hier de mogelijkheden binnen het assortiment van Materiaalman.nl. Een foambal is een zachte bal die onder de categorie sport en spel trainingsmateriaal valt. De foambal is ideaal om een beginnende sporter kennis te laten maken met een sport. Omdat de foamballen zacht zijn kunnen kinderen of beginnende sporters zichzelf en anderen geen pijn doen.

1 - 2 van 2
1 - 2 van 2

Foambal kopen, welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten foamballen. Een high-density foambal is iets zwaarder en wordt bijvoorbeeld minder beïnvloed door de wind. Een low-density foambal is lichter en is makkelijker te gebruiken door jonge kinderen. Daarnaast kunt u een foambal in verschillende maten bestellen. De maten staan duidelijk beschreven op de productpagina. 

Toepassingen van een foambal

Een foambal is ideaal voor beginners en kinderen, omdat zij nog niet weten wat de juiste technieken zijn om een spel of sport te beoefenen. Een voorbeeld is dat zij de bal verkeerd wegtrappen of gooien. Wanneer u dan een normale bal gebruikt kan dat blessures veroorzaken, een foambal zorgt ervoor dat deze fouten geen directe fysieke gevolgen heeft. De spieren van de beginners en kinderen kunnen wennen aan de beweging om zo naar een juiste spelwijze toe te werken.

Mocht u vragen hebben over een foambal? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice