Reactiebal

Reactiebal

Een reactiebal is een bal met een oneven oppervlakte, die verkrijgbaar is in verschillende maten. De reactiebal stuitert een onverwachte richting op waardoor de sporter dient te reageren, dat helpt de reflexen en reactiesnelheid te verbeteren. De reactiebal is goed te gebruiken met een rebounder, waardoor het effect wordt versterkt. Keepers trainen vaak met reactieballen, omdat zij het meeste baat hebben bij goede reflexen.

1 - 3 van 3
1 - 3 van 3

Reactiebal kopen?

Trainen met de reactiebal verbeterd uw reflexen en hand-oog coördinatie. Een reactiebal heeft ongelijke vormen waardoor de bal onverwachte bewegingen maakt wanneer deze een oppervlakte raakt. Reactieballen zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

  • 6,5 cm
  • 10 cm 
  • 20 cm

Welke maat reactiebal heb ik nodig?

Iedere maat reactiebal kan gebruikt worden voor andere trainingsdoeleinden. Met de kleinste reactiebal van 6,5 cm kunt u de aanname van hockeyspelers perfect trainen.De ongelijke vormen van de reactiebal zorgen ervoor dat de speler moet anticiperen op de richtingsveranderingen van de reactiebal. U kunt de reactiebal 6,5 cm gebruiken bij alle sporten om reflexen van spelers te trainen, bijvoorbeeld door de reactiebal tegen een muur te gooien en proberen te vangen.

 

Reactiebal 10 cm

De reactiebal met een diameter van 10 cm is groter en zwaarder dan de kleinere variant. Deze reactiebal is ideaal voor training met een rebounder. Wanneer u de reactiebal in een rebounder gooit kan deze nog onverwachter terugkomen. De reflexen en uw hand-oog coördinatie worden dan extra getriggerd.

 

Reactiebal 20 cm

De reactiebal 20 cm is perfect voor keeperstraining. Deze reactiebal heeft een andere vorm dan de twee kleinere varianten, daardoor is deze reactiebal ook als voetbal te gebruiken. Door deze bal op de keeper te schieten of via een rebounder te laten weerkaatsen moet de keeper op het allerlaatste moment schakelen. Ook de balaanname van spelers wordt verbeterd door de reactiebal 20 cm te gebruiken.

 

Hoe werkt de training met een reactiebal?

Trainen met de reactiebal dwingt spelers om op het allerlaatste moment te schakelen op een richtingsverandering. Daardoor traint u uw spieren en hersens om nog sneller te reageren op nieuwe situaties. Wanneer deze training regelmatig wordt toegepast zult u merken dat de spelers sneller regeren op een afvallende bal of een onverwachte actie. 

Kortom, wilt u reflexen en hand-oog coördinatie trainen? Dan kunt u perfect uit de voeten met een reactiebal. Deze training kunt u overal uitvoeren, thuis, in de sportschool of op de club met medespelers! 

Mocht u vragen hebben over een reactiebal? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice