Suspension trainer

Suspension trainer

Suspension trainers worden veel gebruikt in de fitness en bootcamp, maar kunnen voor sporters uit andere disciplines ook een grote meerwaarde bieden. Een suspension trainer kan vrijwel overal worden opgehangen zodat er overal getraind kan worden. Met de suspension trainer kunnen veel verschillen oefeningen gedaan worden voor onder andere de borst-, buik-, rug- en armspieren. In het assortiment van Materiaalman vindt u suspension trainers van verschillende merken zoals: Fitness Mad, SKLZ & UFE.

Suspension Trainer Kopen?

Een suspension trainer is gebaseerd op het principe dat u uw eigen lichaamsgewicht gebruikt om sterker te worden. Bij alle oefeningen is uw lichaamsgewicht in combinatie met de zwaartekracht de weerstand waarmee u traint. Dit stelt u in staat spieren op te bouwen en sterker te worden, daarnaast verbeterd uw stabiliteit, flexibiliteit en core. Tot slot is het resultaat dat uw botdichtheid verbeterd en de kans op blessures kleiner is.

 

Werking suspension trainer

Een suspension trainer bestaat uit twee banden met handvatten en daaronder een lus voor uw voeten. De meeste suspension trainers zijn voorzien van een deurstop waardoor de suspension trainer bij zo goed als iedere deur te gebruiken is. Een andere mogelijkheid is een haak aan het plafond of in de muur daar u de suspension trainer aan op hangt. Door de twee banden en voetlussen kunt u iedere spiergroep trainen en makkelijk variëren tussen de oefeningen.

 

Waarom trainen met de suspension trainer?

De suspension trainer biedt een aantal grote voordelen ten opzichte van andere trainingsmaterialen, namelijk:

Voor alle doelen geschikt

Met de suspension trainer kunt u vrijwel alle spiergroepen trainen, het is een alles in één trainingsmateriaal. U kunt in korte tijd een full-body workout doen waarmee u uw kracht verhoogt en conditie verbeterd. U kunt zelf bepalen hoe zwaar de training is, afhankelijk van het aantal herhalingen en welke oefening u doet. Door de multifunctionaliteit van de suspension trainer wisselt u gemakkelijk en snel van oefening, daardoor blijft de trainingsintensiteit hoog.

Versterkt uw gewrichten

Een groot voordeel van de suspension trainer ten opzichte van veel andere trainingsmaterialen is dat u zelf verantwoordelijk bent voor de stabilisering van uw lichaam. De banden zijn relatief onstabiel waardoor uw gewrichten deze stabiliteit moeten verzorgen. Dit helpt u bij het ontwikkelen van stabiliteit in uw hele lichaam. U traint spieren die u met de meeste trainingsmaterialen niet zou trainen.

Alles in één trainingsmateriaal

Doordat de suspension trainer eigenlijk gewoon een band is met handgrepen en voetsteunen kunt u dit klein opbergen en overal mee naartoe nemen. Daarbij heeft u weinig ruimte nodig om te trainen, dat maakt de meeste locaties geschikt voor de suspension trainer. Hierdoor heeft u geen excuses om een workout over te slaan.  

Suspension trainer oefeningen

Een voorbeeld van een 25-minuten workout met de suspension trainer kunt u zien in het onderstaande filmpje:

Mocht u vragen hebben over de suspension trainers? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice