Trainingshoedjes

Trainingshoedjes

Trainingshoedjes ziet u op zo goed als ieder sportveld. U kunt makkelijk veldjes en oefeningen uitzetten om uw training goed te organiseren. Er zijn trainingshoedjes verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat iedere trainer ermee uit de voeten kan. Voor de creatieve trainer zijn trainingshoedjes het perfecte trainingsmateriaal, want naast techniek en tactiek oefeningen kunt u ook conditie- en loopoefeningen uitzetten.

1 - 12 van 20
1 - 12 van 20

Trainingshoedjes kopen, waar let u op?

Trainingshoedjes ziet u op ieder sportveld, of het nou voetbal, hockey of een andere sport is. Bij het kopen van de trainingshoedjes zijn er een aantal zaken waarop u kunt letten:

  • De grootte
  • Het aantal hoedjes
  • Het aantal kleuren
  • Aanwezigheid van inkepingen aan de bovenzijde

Soorten trainingshoedjes

Trainingshoedjes zijn er in tal van vormen en maten, hieronder staan er een aantal beschreven:

Trainingshoedjes groot: deze trainingshoedjes zijn 30 cm breed en 12,5 cm hoog, daardoor zijn ze op ieder veld goed te zien. Een bijkomend voordeel is dat de hoedjes ook als obstakel in een oefening te gebruiken zijn. 

Trainingshoedjes (standaard): dit zijn de meest gebruikte trainingshoedjes, ze zijn 5 centimeter hoog en 20 centimeter breed. De trainingshoedjes die op Materiaalman.nl aangeboden worden verschillen van de andere leverancier doordat er een inkeping aan de bovenkant zit. Het voordeel van hoedjes met inkeping is dat u hierbij palen kunt kopen waardoor de trainingshoedjes ook als speedladder gebruikt kunnen worden.

Trainingshoedjes mini: de mini trainingshoedjes zijn de kleinste variant met een breedte van 10 cm en een hoogte van 3 cm. Deze hoedjes worden vaak op kunstgrasvelden of harde en vlakke ondergronden gebruikt. Het voordeel van de kleine omvang is dat deze hoedjes niet als obstakel worden ervaren tijdens een oefening of training.

Trainingsbollen: de trainingsbollen zijn de hoge variant van de trainingshoedjes. Waar de trainingshoedjes zijn gemaakt van buigzaam kunststof zijn de trainingsbollen van harder kunststof. Ze zijn hierdoor beter zichtbaar op het veld. 

Naast de trainingshoedjes en voetbal hoedjes kunt u ook sport pionnen kopen.  

 

Welke oefeningen kan ik doen?

Er zijn zoveel mogelijke oefeningen met de trainingshoedjes te bedenken dat er boeken over vol geschreven zijn. Iedere trainer heeft eigen trainingsvormen op basis van de gewenste technieken of tactieken die hij of zij het team aan wil leren. Vrijwel elke hockey- of voetbalclub heeft een trainerscoördinator of begeleider aangesteld om trainers te helpen met de trainingen. Om u alvast op weg te helpen staan hieronder een aantal loopoefeningen die met de trainingshoedjes uitgevoerd kunnen worden.

Suïcide loop: plaats 5 hoedjes achter elkaar met een tussenafstand van bijvoorbeeld 10 meter. Laat de spelers van de achterlijn starten en sprinten naar het eerste hoedje en terug, naar het tweede hoedje en terug enzovoorts. Afhankelijk van de (gewenste) fitheid kunt u de afstand tussen de hoedjes vergroten om ervoor te kiezen om de spelers de suïcide loop af te laten bouwen.

Wenden en keren: zet de hoedjes in een zigzag vorm neer waarbij de linker rij hoedjes ongeveer 3 meter van de rechter rij hoedjes geplaatst wordt. Hoe lang de zigzag is kunt u zelf bepalen. Laat de spelers de zigzag zo snel mogelijk lopen. Wanneer ze dit onder controle hebben kunt u dit ook met (stick en) bal laten doen, zo combineert u looptraining en techniektraining.

 

Bij welke sporten worden trainingshoedjes gebruikt?

De trainingshoedjes zijn misschien wel het meest gebruikte trainingsmateriaal bij veldsporten als voetbal en hockey. Iedere hockey- of voetbaltrainer heeft wel een set trainingshoedjes. Het is mogelijk om techniek- en loopoefeningen uit te zetten, veldjes af te bakenen en nog veel meer. Kortom, trainingshoedjes zijn een must voor iedere trainer.  Trainingshoedjes zijn het meestgebruikte trainingsmateriaal op een sportveld, daarop volgend zijn dat de trainingshesjes. Deze twee materialen ziet u op alle sportvelden.

Voetbal hoedjes kopen?

De voetbal hoedjes zijn trainingshoedjes geschikt voor voetbaltraining. Zo kunt u bij ons terecht voor grote, normale en kleine voetbal hoedjes. Het voordeel van hoedjes voor voetbal is dat u gemakkelijk oefeningen en veldjes uit kunt zetten. Omdat er zoveel verschillende voetbal hoedjes zijn kunt u iedere kleur of vorm voetbal hoedje een andere betekenis meegeven. 

Welke trainingsmaterialen passen goed bij trainingshoedjes?

Het assortiment loop-trainingsmaterialen is zeer uitgebreid bij Materiaalman, er zijn in dat assortiment een aantal trainingsmaterialen die goed bij de trainingshoedjes passen.

Kbands: dit trainingsmateriaal bestaat uit twee stevige kniebanden die met twee elastiekbanden aan elkaar bevestigd zitten. Hiermee kunnen loop- en techniekoefeningen verzwaard worden omdat de Kbands extra weerstand bieden.

Resevervepaal: door de inkepingen in de trainingshoedjes en trainingshoedjes groot kunnen er palen opgelegd worden. Het voordeel hiervan is dat u een verhoogde speedladder kunt creëren waardoor er nog meer oefeningen mogelijk zijn.

Speedladder of Loopladder: een speedladder op loopladder wordt ingezet om het voetenwerk van spelers te verbeteren. 

Mocht u vragen hebben over trainingshoedjes of voetbal hoedjes? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice