Coachbord en Coachmap

Coachbord en Coachmap

Een coachbord voetbal of coachmap voetbal is verkrijgbaar in een aantal formaten, van klein tot groot. Sommige voetbalclubs hebben een coachbord in de kleedkamer hangen en sommige niet, daardoor is het voor coaches vaak handig om een eigen coachbord te hebben. Een voetbal coachbord of coachmap een trainer helpen bij het uitleggen van systemen en tactieken en zijn daarom een onmisbaar hulpmiddel bij de voorbereiding van een wedstrijd.

1 - 12 van 23
1 - 12 van 23

Coachbord en coachmap voetbal

Verbeter uw voorbereiding door te werken met een coachbord of coachmap voetbal. Een coach kan met behulp van een coachbord of coachmap de opstelling communiceren en tactische zaken bespreken. De tactische bespreking kan over een gewenst tactisch systeem gaan, maar ook over specifieke spelsituaties uit een training of wedstrijd. Hieronder volgt eerst een uitleg over de verschillende coachborden voetbal, aan het einde volgt er een uitleg over de coachmap voetbal.

 

Verschillen tussen de coachborden

Coachborden verschillen op een aantal vlakken van elkaar. Zo zijn er magnetische coachborden en kunststof coachborden. De verschillen tussen de coachborden worden hieronder uitgelegd. Een ander verschil is het formaat van een coachbord. U kunt een coachbord kopen ter grootte van een A4 tot een 90x120 cm coachbord voetbal voor in de kleedkamer.

 

Welke typen voetbal coachborden zijn er?

Coachbord voetbal kunststof

Een voorbeeld van een kunststof coachbord voetbal is het coachbord van Sportwrite. Een kunststof coachbord onderscheidt zich van een magnetisch coachbord doordat het aanzienlijk lichter zijn. De kunststof coachborden van Sportwrite zijn verkrijgbaar vanaf 550 gram en zijn voorzien van een handvat. Daar neemt u een kunststof coachbord makkelijk naar een wedstijd of training. De tactische uitleg of opstelling op deze coachborden gebruikt u een whiteboard marker.  

Coachbord voetbal magnetisch

Een magnetisch coachbord voetbal is over het algemeen iets zwaarder dan een kunststof coachbord. Een voordeel van magnetische coachborden is dat u zowel met een whiteboard marker als met magneten opstellingen en tactieken kunt uitleggen. Voor voetbal zijn zowel het magnetische coachborden als het kunststof coachborden geschikt, afhankelijk van de voorkeuren van de trainer kan er een coachbord gekozen worden.

Coachmap voetbal

U kunt ook een coachmap voetbal kopen. Het voordeel van een coachmap voetbal is dat deze iets kleiner is waardoor u de coachmap makkelijk mee kunt nemen. De coachmap voetbal biedt zowel de mogelijkheid om met magneten als met whiteboard markers te werken. Daarnaast zitten er aantekenformulieren in de coachmap voetbal waarmee u ook tactische zaken uit kunt leggen en meegeven aan spelers. De coachmap voetbal is onmisbaar voor iedere voetbalcoach of -trainer. Dankzij de coachmap voetbal kunt u speler makkelijk en snel instrueren tijdens een wedstrijd of training. Daarnaast straalt u als coach of trainer ook een stukje extra professionaliteit uit door met een coachmap voetbal op het veld te staan.

Coachbord voetbal verrijdbaar

Het coachbord voetbal verrijdbaar is ideaal voor clubs en verenigingen omdat het makkelijk te verplaatsen is. Een kleedkamer is meestal vierkant of rechthoekig, waardoor het moeilijk kan zijn om voor iedereen het coachbord zichtbaar te maken. Dankzij het verrijdbare coachbord voetbal kan de training of coach het coachbord makkelijk bijdraaien. Daarnaast kan het coachbord verplaatst worden als deze in een andere ruimte nodig is. 

Voordelen van ieder voetbal coachbord

Kunststof coachbord voetbal

  • Heel licht en daarom makkelijk mee te nemen
  • Werkt alleen met stiften
  • In twee maten verkrijgbaar

Magnetisch coachbord voetbal

  • Aanwijzingen geven met magneten en stiften
  • In veel maten verkrijgbaar
  • Voordelig geprijsd

Coachmap

  • Klein, daardoor makkelijk mee te nemen naar trainingen en wedstrijden
  • Biedt ruimte voor aantekeningen op papier
  • Lage prijs

Handig om bij te bestellen

Bestelt u een coachbord of coachmap, bestel dan voor de zekerheid een coachbord stift of reinigingsspray extra. Zo houdt u het coachbord schoon en kunt u altijd de gewenste aanwijzingen geven.

Coachbord of tactiekbord?

Coachbord en tactiekbord zijn synoniemen. In Nederland is de benaming coachbord het meest gebruikt, daarom noemen we dit trainingsmateriaal bij Materiaalman.nl een coachbord.

Coach accessoires

Naast coachborden kunt u bij Materiaalman verschillende andere materialen kopen waarmee u trainingen en wedstrijden kunt verbeteren.

Timer: met een timer kunt u de tijd van de training bijhouden, maar ook loop- en krachtoefeningen timen aan de hand van de stopwatch functie. Timers zijn leverbaar vanaf €7,50.

Fluiten: iedere trainer of coach heeft een fluitje nodig. In het assortiment van Materiaalman kunt u verschillende fluiten vinden, van kunststof trainingsfluiten tot Fox 40 scheidsrechtersfluiten.  U kunt al een fluit kopen vanaf €4,99.

Notitieboeken voetbal: naast een coachbord of coachmap kan een notitieboek ook helpen spelers te verbeteren. Door het noteren van bepaalde situaties gedurende een wedstrijd of training kunt u doelgericht spelers instrueren. Een op- of aanmerking kan vervolgens duidelijk worden uitgelegd met een voetbal coachbord. 

Mocht u vragen hebben over een coachbord voetbal of voetbal coachmap? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice