Aanvoerdersband

Aanvoerdersband

De aanvoerdersband geeft aan welke speler de aanvoerder is. Bij veel sporten is het voor een aanvoerder verplicht om een aanvoerdersband te dragen. De aanvoerder is het aanspreekpunt voor de scheidsrechter en de aanjager van het team, dat maakt de aanvoerder een belangrijke speler binnen en buiten het veld. De aanvoerdersband is een middel om de aanvoerder makkelijk te herkennen.

1 - 3 van 3
1 - 3 van 3

Aanvoerdersband kopen

Met een aanvoerdersband is de aanvoerder herkenbaar voor de scheidsrechter en andere spelers en toeschouwers. Het is belangrijk dat de aanvoerdersband een herkenbare kleur heeft die afwijkend is van het tenue. In ons assortiment kunt u de aanvoerdersband kopen die bij uw wensen past.

Maten aanvoerdersband

Aangezien u de aanvoerverband draagt tijdens een wedstrijd is het belangrijk dat deze comfortabel zit en niet storend is. Een elastische aanvoerdersband wordt door veel spelers als prettig ervaren omdat deze goed zit en niet afzakt. In de maatvoering is ook onderscheid gemaakt tussen junioren en senioren. U kunt bij de producten kiezen welke maat u wilt bestellen. 

Kleuren en typen aanvoerdersbanden

Op Materiaalman.nl kunt u een aanvoerdersband kopen met een grote "C" erop of met de tekst "captain". Afhankelijk van wat u het mooiste vindt kunt u een aanvoerdersband kopen. Daarnaast is de aanvoerdersband ook in verschillende kleuren te koop, namelijk:

  • Zwart 
  • Blauw 
  • Rood 

Verantwoordelijkheid van de aanvoerder

De aanvoerverband brengt verschillende verantwoordelijkheden met zich mee, daarom is niet iedere speler geschikt om aanvoerder te zijn. Als aanvoerder bent u aanspreekpunt voor de scheidsrechter, dus het is belangrijk dat de aanvoerder verbaal sterk is en zichzelf in de hand heeft. Daarnaast speelt de aanvoerder vaak een belangrijke rol in de kleedkamer en is deze een verlengstuk van de coach in het veld. De aanvoerder staat tussen de spelers op het veld en kan dus veel invloed uitoefenen op hoe er gespeeld wordt. Dit zijn allemaal verantwoordelijkheden die het dragen van een aanvoerdersband met zich meebrengen.

Aanvoerdersband Hockey en Voetbal

De aanvoerdersband is het meest bekend bij hockey en voetbal. Spelers dragen de aanvoerdersband om de bovenarm of om het onderbeen, net wat de speler het prettigst vindt. Iedere hockey en voetbal aanvoerder is verplicht om een aanvoerdersband te dragen bij officiële wedstrijden. 

Mocht u vragen hebben over een aanvoerdersband? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice