Foam Roller

Foam Roller

Foam rollers zijn sinds elke jaren zeer opkomend en worden steeds meer gebruikt. Eerst werden ze alleen door de professionals gebruikt en nu ook door steeds meer amateurs. Trainen met foam rollers gebeurd vaak voor of na de training. De essentie is dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt om het herstel te versnellen. Een foam roller is eigenlijk een zelf-massage trainingsmateriaal waarmee het hele lichaam gemasseerd kan worden wanneer het u uitkomt.

1 - 6 van 6
1 - 6 van 6

Foam Roller Kopen?

De foam roller is een trainingsmateriaal wat zich de laatste jaren heeft gevestigd in de sportmarkt. U gebruikt een foam roller voor of na een training om uw eigen lichaam te masseren. De massage stimuleert de doorbloeding en rekbaarheid van uw spieren. Door met de foam roller druk uit te oefenen op de plaats waar u de betere doorbloeding wenst verminderd de kans op blessures en spierpijn. Daardoor voelt u zich fitter en bent u in staat topprestaties te blijven leveren.

 

Wat is een foam roller?

Een foam roller is een holle of dichte cilinder waarmee u uzelf kunt masseren. Er zijn foam rollers met een glad oppervlak en een oppervlak met reliëf. Beide zijn geschikt voor self-myofacial realease, dat is de Engelse benaming voor het masseren van uw eigen lichaam.

 

Wat doet een foam roller?

Door zelfmassage met een foam roller toe te passen oefent u druk uit op stijve spieren en spierknopen (triggerpoints). Dankzij deze druk neemt de spanning in de spier af waardoor u vrijer kunt bewegen. U verhelpt niet alleen de spierknopen maar masseert ook de spierlaag, daardoor komen uw spieren losser. Lossere spieren zorgen ervoor dat u vrij kunt bewegen en oefeningen uit kunt voeren zoals ze horen. Hierdoor voorkomt u blessures en gaat u voor een optimaal trainingsresultaat.

 

Foam roller kopen? Daarom!

Een foam roller koopt u om verschillende redenen, namelijk: het stimuleren van de doorbloeding, het verwijderen van spierknopen, het verminderen van spierpijn en het voorkomen van blessures. De onderstaande voordelen zijn aangetoond door middel van wetenschappelijk onderzoek:

  • Trainen met de foam roller zorgt ervoor dat de spierpijn afneemt, daardoor worden uw sportprestaties indirect verbeterd (Schroeder & Best, 2015). 
  • Regelmatig gebruik maken van de foam roller stimuleert de flexibiliteit van het lichaam (Schroeder & Best, 2015).
  • De foam roller helpt de spierpijn verminderen en daardoor heeft u meer power tijdens het sprinten (Pearcey et. al, 2015 & Macdonald et. al, 2014).

 

Soorten foam rollers en gebruikers

Foam rollers zijn in twee categorieën te verdelen: gladde foam rollers en foam rollers met reliëf.

 

Gladde foam rollers

De gladde foam rollers zijn iets vriendelijker en zijn minder gevoelig bij het masseren van de spieren. Binnen de gladde foam rollers is er verschil tussen de hardheid, zo zijn de Fitness Mad foam rollers iets zachter dan de UFE foam roller.

 

Foam roller met reliëf

De foam rollers met reliëf zijn iets gevoeliger bij het masseren, omdat er punten meer druk uitoefenen. De meest bekende foam roller van dit type is de The Grid Foam Roller. Daarnaast kunt u in ons assortiment ook foam rollers met reliëf vinden van Fitness Mad. Dit type foam roller is meer geschikt voor de meer ervaren sporter.

Mocht u vragen hebben over een foam roller, neem dan gerust contact op met onze klantenservice