Hockeyballen

Hockeyballen

Hockeyballen, er zijn veel verschillende soorten voor verschillende hockeyvelden en ondergronden. Het belangrijkste verschil is tussen de gladde hockeyballen en dimple hockeyballen. Beide typen hockeyballen zijn verkrijgbaar zonder merk en van het merk Broni. 

 

Hockeyballen Kopen?

Hockeyballen zijn de basis voor iedere hockeyclub, zonder hockeyballen kunnen er geen trainingen en wedstrijden gespeeld worden. Op Materiaalman.nl kunt u gladde hockeyballen, dimple hockeyballen en gekleurde hockeyballen kopen. Alle hockeyballen zijn zowel voor trainingen als wedstrijden te gebruiken. We adviseren clubs om teams van voldoende hockeyballen te voorzien, zo wordt de trainingstijd zo optimaal mogelijk gebruikt. Gemiddeld genomen heeft een team 5 hockeyballen per speler nodig.

 

Hockeyballen glad

De gladde hockeyballen hebben een vlak oppervlak en zijn meestal de voordeligste hockeyballen. U gebruikt een gladde hockeybal op een zand ingestrooid hockeyveld. Op sommige clubs gebruiken ze de gladde hockeyballen ook op semi-water kunstgrasvelden. Deze velden zijn ingestrooid met zand en worden besproeid met water. De gladde hockeyballen worden gebruikt als trainingsbal en wedstrijdbal.  

 

Hockeyballen Dimple

Dimple hockeyballen onderscheiden zich van gladde hockeyballen doordat er een kleine kuiltjes in de hockeybal zitten. Dit oneffen oppervlak zorgt ervoor dat de hockeybal op watervelden sneller rolt omdat de weerstand lager is. Een gladde hockeybal zal eerder aquaplanen op een waterveld waardoor deze snel afremt of een onvoorspelbare baan heeft. Dimple hockeyballen worden ook gebruikt op semi-watervelden, vaak afhankelijk van de hoeveelheid water wat er op het veld wordt gesproeid.

 

Hockeyballen Gekleurd

De gekleurde hockeyballen zijn ook te gebruiken als trainingsbal en wedstrijdbal. Het voordeel van een gekleurde hockeybal is dat deze makkelijk te onderscheiden is van de andere trainers, omdat de meest gebruikte hockeybal toch een witte is. Daarnaast is een gekleurde hockeybal’s avonds iets beter te zien voor de keeper, vooral een gele.

U kunt ook glitter hockeyballen bestellen, ze zijn leuk om cadeau te geven of voor kinderen om mee te hockeyen!

 

Veldtypen en Hockeyballen

Zand ingestrooid kunstgrasveld: Gladde hockeybal

Semi-waterveld: Gladde of dimple hockeybal

Waterveld: Dimple hockeybal

1 - 7 van 7
1 - 7 van 7