Hockeydoel

Hockeydoel

Een hockeydoel is aanwezig op ieder hockeyveld, echter is er veel verschil tussen de soorten hockeydoelen. Zo kunt u een hockeydoel van zowel staal als aluminium kopen. Het aluminium hockeydoel is aanzienlijk lichter waardoor u dit makkelijker kunt verplaatsen. Daarnaast variëren de achterplanken en netophanging ook per doel. Ben u geïnteresseerd in de hockeydoelen van Materiaalman.nl? Bestel ze dan online of vraag of een offerte aan!

1 - 1 van 1
1 - 1 van 1

Hockeydoel Kopen?

Het hockeydoel is de basis van iedere hockeywedstrijd. Scoren is het allerbelangrijkste en dat is onmogelijk zonder doel. De vraag is, welk hockeydoel past het beste bij de wensen van de club? Er zijn daarin een aantal afwegingen die u kunt nemen, namelijk:

  • Materiaal van het doel
  • Netbevestiging
  • Materiaal van de slagplank
  • Wielen aan de achterzijde
  • Budget

Materiaal van het hockeydoel

Het materiaal waarvan een hockeydoel gemaakt is heeft veel invloed op het gewicht. Een stalen hockeydoel weegt veel meer dan een aluminium hockeydoel, daarom laat een stalen hockeydoel een diepere afdruk achter in het hockeyveld. Het voordeel van een aluminium hockeydoel is dat deze makkelijker verplaatst kan worden, daardoor kunt u het makkelijk aanpassen voor jeugdwedstrijden of tijdens trainingen.

 

Netbevestiging

De netbevestiging verschilt vaak per hockeydoel, bij het ene hockeydoel zitten de netten vast met kunststof, bij de andere met metalen ogen en bij een derde weer op een andere manier. Het belangrijkste is dat de netten goed blijven zitten, er is niets zo vervelend als het telkens opnieuw bevestigen van een net.

 

Materiaal van de slagplank

Vroeger werden de slagplanken gemaakt van hout, het nadeel daarvan is dat die redelijk snel in kwaliteit afnamen en versplinterden. Tegenwoordig zijn de meeste slagplanken van kunststof of betontriplex. Daarnaast zijn de slagplanken vaak voorzien van een laag rubber waardoor het schot wordt geabsorbeerd. Daarom gaan de slagplanken tegenwoordig veel langer mee.

 

Wielen aan de achterzijde

Sommige hockeydoelen hebben twee wielen aan de achterzijde bevestigd, daardoor zijn deze veel makkelijker te verplaatsen. Bijkomend voordeel is dat een hockeydoel verplaatsen met wielen veel beter is voor het veld dan wanneer het hockeydoel geschoven wordt. Op de productpagina staat vermeldt of het betreffende hockeydoel wielen aan de achterzijde heeft.

 

Budget

Naast de verschillen tussen de hockeydoelen is het budget uiteraard een belangrijk aspect in de keuze. Stalen hockeydoelen zijn zwaarder maar aanzienlijk lager geprijsd. Bekijken het volledige assortiment hockeydoelen en bekijk welk doel het beste bij uw wensen past.

Vragen?

Mocht u vragen hebben over een mini voetbaldoel? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice