Voetvolley net

Voetvolley net

Voetvolley netten zijn te gebruiken om al spelenderwijs techniek te trainen. Voetvolley kan lastiger gemaakt worden om in plaats van een standaard bal, een bal van een kleiner maat te gebruiken. De voetvolley netten zijn in verschillende maten en kwaliteitsniveau`s te bestellen, kies het voetvolley net wat op uw wensen aansluit en begin met trainen!

1 - 7 van 7
1 - 7 van 7

Voetvolley Net Kopen?

Een voetvolley net bestaat uit twee staanders met daartussen een net op een bepaalde hoogte. Dankzij de staanders kunt u het voetvolley net op vrijwel alle ondergronden plaatsen, waardoor u het overal kunt gebruiken. Met een voetvolley net kunt u een leuke twist geven aan een training. Een potje voetvolley is een leuke manier om even de focus van de standaard oefeningen af te halen en uw spelers weer te motiveren.

 

Hoe train ik met een voetvolley net?

Trainen met het voetvolley net is niet alleen leuk, het is ook functioneel. De spelers mogen de bal 1 keer per persoon raken, het is dus essentieel dat dit een goed balcontact is. Als de bal van de voet springt, is de kans groot dat het team een punt kwijt is. Met het voetvolley net wordt de aanname en het balgevoel van de speler op de proef gesteld. Daarnaast is het speelveld relatief klein en moeten spelers van tevoren kijken waar ruimte op het veld van de tegenstander ligt. Dit maakt een potje voetvolley zeer dynamisch.

 

Soorten Voetvolley netten

Er zijn verschillende voetvolley netten te koop bij Materiaalman.nl. Het standaard voetvolley net is geschikt voor relatief kleine partijen of voor de jeugd. Dit voetvolley net is 3 meter breed en is makkelijk en snel op te zetten.

Het voetvolley net verstelbaar is ook 3 meter breed, maar is deze breedte makkelijk aan te passen. Daardoor kunnen met dit net ook 1 tegen 1 partijen gespeeld worden.

Tot slot de voetvolley kit, dit voetvolley net is 6 meter breed en heeft een frame waardoor het zeer stevig staat. Dit is kwalitatief gezien het beste voetvolley net uit het assortiment.

 

Regels voetvolley

Zoals de naam al doet verwachten is voetvolley een variant op volleybal, alleen mag de bal niet met de handen aangeraakt worden. De volgende regels zijn van toepassing

  • Iedere speler mag de bal maximaal 1 keer raken met een maximum van 3 per team. Per keer dat de bal op een speelhelft is mag deze 1 keer de grond raken.
  • De opslag wordt gedaan door middel van een drop kick vanachter de achterlijn.
  • Een punt wordt gemaakt wanneer de bal 2x de grond raakt, meer dan 3x geraakt is of buiten het veld de grond heeft geraakt.