Accessoires

Om krachttraining te doen zijn er tal van accessoires op de markt om het comfortabeler, het beste voorbeeld is misschien wel de fitnessmat. Met een fitnessmat kunt u vrijwel overal relatief comfortabel trainen. Fitnessmatten zijn er in verschillende maten en diktes, waardoor er ook matten tussen zitten die makkelijk mee op reis te nemen zijn!

Categorieën

 • Fitnessmat

  Fitnessmat kopen? Met de fitnessmat kunnen oefeningen comfortabel worden uitgevoerd. Of u nou thuis of in de sportschool wilt trainen, een fitnessmat zorgt ervoor dat u overal prettig aan de slag kunt. De fitnessmatten in het assortiment van Materiaalman zijn in verschillende maten en diktes verkrijgbaar, waarbij u afhankelijk van uw wensen en budget een fitnessmat kunt bestellen. BREAK

  Fitnessmat kopen?

  U gebruikt een fitnessmat om comfortabel oefeningen op de grond uit te voeren. De verschillende soorten fitnessmaten zijn geschikt voor verschillende ondergronden en oefeningen. Iedere fitnessmat biedt ook een andere grip gedurende het uitvoeren van oefeningen, het is daarom verstandig om uw fitnessmat zorgvuldig uit te zoeken. Met een fitnessmat kunt u iedere locatie gebruiken als uw eigen sportschool. Wanneer u het niet prettig vindt om in het openbaar te sporten is uw woonkamer, dankzij de fitnessmat, in een mum van tijd geschikt een sportsessie.

   

  Gebruik fitnessmat

  De rug- en buikspieren zijn waarschijnlijk de meeste getrainde spiergroepen op de fitnessmat. Een aantal mogelijke oefeningen die u kunt doen zijn:

  Crunches voor uw buik

  U ligt op uw rug op de fitnessmat, trekt de buikspieren in en komt bij iedere herhaling met uw schouderbladen iets van de grond en laat deze weer zakken. Het is belangrijk om gedurende deze oefening spanning op uw buik te houden.

  Planken voor uw buik en core

  Planken ziet er simpel uit maar het is enorm zwaar. U gaat op uw buik op de fitnessmat liggen en plaatst uw elle bogen op de grond. Vervolgens gaat u op uw elle bogen recht onder uw schouders op de grond en maakt een plan van uw lichaam. U steunt dus op uw elle bogen en tenen. U kunt de plank ook zijwaarts uitvoeren, zo pakt u verschillende delen van uw buik- en rugspieren mee.

  Heup-lift voor uw buik en billen

  U gaat op uw rug op de fitnessmat liggen en plaatst uw voeten vlak op de grond. Vervolgens duwt u de heupen uit naar boven waardoor en spanning op uw buik en billen komt. Daarna laat de heupen weer zakken. Deze oefening kunt u een aantal keer herhalen.

  Leg-raise voor uw buik en core

  Bij de leg-raise gaat u op uw rug op de fitnessmat liggen. Vervolgens spant u uw buik aan door de spieren in te trekken. Breng uw benen gestrekt omhoog tot een hoek van 90 graden en laat uw benen daarna weer zakken tot uw hakken net iets boven de grond hangen. Deze beweging kunt u een aantal keer herhalen.
  Voor meer oefeningen kunt u Youtube raadplegen.

   

  Lengte en breedte van de fitnessmat

  De lengte en breedte van de fitnessmat moeten u genoeg ruimte bieden om op de fitnessmat te liggen. Echter is het niet nodig om een fitnessmat te kopen die uw eigen lichaamslengte heeft. De meest gangbare maat van een fitnessmat is 180 cm en in Nederland zijn er veel mensen langer dan dat. Het is wel belangrijk dat wanneer u op de fitnessmat ligt uw beide schouderbladen op de mat steunen.

  Dikte fitnessmat

  De dikte van een fitnessmat is bepalend voor de stabiliteit en het comfort wat de fitnessmat biedt. In het algemeen kunt u stellen dat een dikkere fitnessmat comfortabeler ligt, echter is dat niet het uitgangspunt wat u moet gebruiken bij een keuze voor een fitnessmat.

  Een dunne fitnessmat wordt geadviseerd wanneer u oefeningen met uw buik, benen en rug gaat doen. De dunne fitnessmat is hiervoor meer geschikt omdat dit zorgt voor een stevigere ligging en dus meer balans.

  Een dikkere fitnessmat is gewenst bij het doen van pilates of rek- en strekoefeningen, omdat comfort hierbij een grotere rol speelt. Daarbij geeft een dikke fitnessmat meer ondersteuning en zijn de oefeningen minder belastend voor uw lichaam.

  Tot slot heeft de ondergrond invloed op de keuze betreffende de dikte van uw fitnessmat. Wanneer de ondergrond zacht is hoeft u een minder dikke fitnessmat te kopen dan wanneer u op een relatief harde ondergrond traint.

   

  Waar let u op bij het kiezen van een fitnessmat:

  1. Trainingsdoel: Balans – dunne fitnessmat / comfort – dikke fitnessmat
  2. Revalidatie: Dunne fitnessmat
  3. Ondergrond: Hard – dunnere fitnessmat / zacht – dikkere fitnessmat
  4. Stretchen: Dunne fitnessmat

   

  Trainingsmateriaal combineren met de fitnessmat

  U kunt eindeloos veel oefeningen doen op de fitnessmat, de meeste oefeningen zijn te verzwaren met een aantal andere trainingsmaterialen. Zo kunt u bijvoorbeeld een medicijnbal gebruik om sit-ups zwaarder te maken of dumbells gebruiken voor meer variatie in uw oefeningen.

  Mocht u vragen hebben over een fitnessmat? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Fitness handschoenen

  Fitness handschoenen zijn tegenwoordig niet meer los te zien van krachttraining. Er zijn verschillende soorten fitness handschoenen, met ieder een eigen gebruikersvoordeel. Het ene paar fitness handschoenen biedt uw handen/polsen ondersteuning waar de andere vooral geschikt is om eeltvorming tegen te gaan. BREAK

  Fitness handschoenen kopen, waarom?

  Sporters die fitness handschoenen kopen, hebben daar meestal één van de volgende reden voor. De eerste reden is bescherming van de handen. Krachttraining met halters en stangen is beschadigend voor uw handen. Door fanatieke training ontwikkelt u eelt en drogen uw handen uit. Door te trainen met fitness handschoenen voorkomt u zowel de eelt ontwikkeling als de uitdroging! Trainen met fitness handschoenen helpt u langer en comfortabeler te trainen.

  De tweede reden is makkelijk, extra grip! Er is niets zo vervelend als grip verliezen tijdens een oefening, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van pull-ups. Tijdens de pull-ups gaan uw blote handen snel zweten en glijden ze langzaam weg. Doordat u fitness handschoenen draagt blijven uw handen langer droog. Sommige fitness handschoenen zijn van een laag rubber of leer voorzien waardoor u zelfs nog meer grip heeft!

  Een derde reden is dat fitness handschoenen er vaak ook sportief uit zien. Deze drie redenen bij elkaar zorgen ervoor dat de fitness handschoenen tegenwoordig niet meer los te zien zijn van krachttraining. 

  Mocht u vragen hebben over een paar fitness handschoenen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

Toont 1 - 3 van de 3 items
 • € 44,99

  Deze Fitnessmat is zeer 10mm dik en daarom zeer comfortabel. De mat rolt makkelijk op en is makkelijk mee te nemen door de schouder strap die ervoor zorgt dat de mat opgerold blijft.

  € 44,99
  • € 26,99 € 29,99

   Deze vouwbare fitnessmat bestaat uit drie delen en is gemaakt van EVA Foam. Dit foam zorgt ervoor dat de mat makkelijk schoon te vegen is en de vouwen zeer stevig zijn. Daarnaast is de mat aan beide kanten te gebruiken en voorzien van anti slip materiaal.

   € 26,99 € 29,99
   In prijs verlaagd!
  • € 23,95 € 26,95

   Deze comfortabele fitnessmat is ideaal voor gebruik in de sportschool of om thuis te sporten. Makkelijk oprolbaar en geleverd met schouderband. SpecificatiesAfmeting: 183cm x 61cm x 10mm

   € 23,95 € 26,95
    In prijs verlaagd!
   Toont 1 - 3 van de 3 items
   

   Aanbiedingen

   Best verkochte producten