Ballentas en ballennet

Ballentas en ballennet

Een ballentas of ballennet helpt u de levensduur van uw ballen te verlengen. Doordat u de ballen opbergt in een ballentas of ballennet blijft uw materiaalopslag georganiseerd en kunnen de ballen drogen. Om voor ieder team een gepaste oplossing te bieden kunt u een ballentas of ballennet in verschillen maten bestellen, van 3 tot 20 ballen.

1 - 9 van 9
1 - 9 van 9

Ballentas voetbal kopen?

Ballen opbergen in een ballentas of ballennet helpt u de levensduur van een voetbal te verlengen. Berg uw ballen op in een ballentas met mesh panelen waardoor deze goed kunnen drogen. Vanuit praktisch oogpunt is een ballentas of ballennet ideaal, de ballen raken minder snel kwijt en kunnen netjes in de materiaalopslag gelegd worden. Een ballentas en ballennet is verkrijgbaar in verschillende typen en maten. Om een betere keuze te kunnen maken voor de ballentas of het ballennet die bij uw behoefte past, vindt u hieronder een uitgebreide beschrijving. 

Typen ballentassen

Een ballentas voor voetballen en andere ballen is verkrijgbaar in verschillende maten, van grote ballentassen voor 20 ballen tot kleine ballentassen voor 3 ballen. Het voordeel van een ballentas ten opzichte van een ballennet is dat de ballen beter beschermd zijn en een ballentas steviger is dan een ballennet.

 • Ballentas 20 voetballen: dit is de grootste ballentas in het assortiment van Materiaalman. In deze ballentas is ruimte voor 20 opgepompte ballen van maat 5. De ballentas is zeer stevig en voorzien van een aantal luchtdoorlatende panelen, hierdoor kunnen de ballen drogen terwijl ze opgeborgen zijn.
 • Ballentas 10 voetballen: deze ballentas is de één na grootste variant. Er is ruimte voor 10 opgepompte ballen van maat 5. De ballentas voor 10 ballen is de meest verkochte ballentas uit het assortiment. Net zoals de ballentas voor 20 ballen is deze ballentas voorzien van een aantal luchtdoorlatende panelen, zodat de ballen kunnen drogen. Dit komt de levensduur van de ballen ten goede.
 • Ballentas 5 voetballen (langwerpige ballentas): de ballentas voor 5 ballen van maat 5 is een langwerpige tas met een draagstrap. Hierdoor kunt u deze ballentas makkelijk meenemen naar trainingen en wedstrijden. De ballentas is voorzien van luchtdoorlatende panelen zodat de ballen kunnen drogen. Deze ballentas wordt vaak gebruikt om naar wedstrijden te gaan. Wanneer u vier voetballen in deze tas opbergt, is er nog ruimte voor bijvoorbeeld een aantal trainingshoedjes en trainingshesjes.
 • Ballentas 3 voetballen (langwerpige ballentas): tot slot de ballentas voor 3 voetballen van maat 5. Deze langwerpige ballentas is ideaal voor naar wedstrijden, omdat de tas makkelijk te dragen is door de draaglus. Daarnaast is er ruimte voor een aantal trainingshoedjes en trainingshesjes zodat u alle benodigdheden in één ballentas op kunt bergen.

 

Ballennet ofwel net voor ballen

Ballennetten worden veel gebruikt om voetballen na trainingen in op te bergen. De meeste clubs maken gebruik van een ballennet, omdat dit de goedkoopste manier is om ballen bij elkaar te houden. Het grote voordeel, naast de lage prijs, is dat een ballennet goed lucht doorlaat en daardoor het drogen van de ballen stimuleert. In het ballen net is ruimte voor maximaal 12 voetballen van maat 5.

Naast het bekende ballennet biedt Materiaalman ook een mesh ballennet aan. Het voordeel van het ballennet mesh ten opzichte van het normale ballennet is dat de ballen iets beter beschermd zijn. Het ballennet mesh biedt ruimte voor maximaal 10 voetballen van maat 5. 

Een ballennet kan uitkomst bieden om ballen bij elkaar te houden, we raden een ballennet vooral aan wanneer u de goedkoopste manier wilt om ballen bij elkaar te houden. Daarnaast is een ballennet ook ideaal voor indoor gebruik, omdat ballen daar minder te lijden hebben. 

 

Waar let u op bij het kiezen tussen een ballentas of ballennet?

Wanneer u de aanschaf van een ballennet of ballentas overweegt, zijn er een aantal aspecten waarop u kunt letten. De belangrijkste staan hieronder beschreven:

 • Bescherming van de ballen: wanneer u de ballen zo goed mogelijk wilt beschermen adviseren we dat u een ballentas te kopen. Deze tassen zijn zeer stevig en gaan meerdere seizoenen mee. Daarnaast zijn dit de meest gesloten ballentassen waardoor de ballen optimaal worden beschermd.
 • Drogen van de ballen: als u het belangrijk vindt dat de ballen zo snel mogelijk drogen, adviseren we u een ballennet te kopen. Deze laten het meeste lucht door en bevorderen het drogen van de voetballen. Dat wil niet zeggen dat dit niet gebeurd bij een ballentas. Alle ballentassen zijn voorzien van luchtdoorlatende panelen waardoor de ballen ook in die ballentas kunnen drogen. Op de productafbeeldingen kunt u dat goed zien.
 • Grootte van de ballentas of het ballennet: afhankelijk van het aantal ballen dat u op wilt bergen zijn er verschillende ballentassen en ballennetten die aan uw wensen kunnen voldoen. Daarnaast zijn er een aantal handige toepassingen mogelijk om ballen en andere trainingsmaterialen samen in één ballentas of ballennet op te bergen. Zo kunt u ervoor zorgen dat er een speciale ballentas is met een aantal ballen, trainingshoedjes en trainingshesjes voor naar wedstrijden.
 • Maat van de voetballen: tot slot is het belangrijk dat u na gaat welke maat de voetballen zijn die u op wilt bergen. Het aantal ballen dat u in de ballentassen en netten op kunt bergen is gebaseerd op opgepompte voetballen van maat 5. Bij jeugdteams die met kleinere ballen spelen (maat 3 of 4) kan het voorkomen dat u meer ballen in een ballentas op kunt bergen.

Wanneer gaat u voor een ballentas?

 • U wilt meer dan 12 ballen in één ballentas opbergen
 • De ballen moeten zo goed mogelijk beschermd zijn
 • U wilt zo lang mogelijk gebruik maken van de ballentas
 • Mijn voorkeur of de voorkeur van de club gaat uit naar een ballentas

Wanneer gaat u voor een ballennet?

 • Prijs speelt een (hele) belangrijke rol bij de keuze
 • De ballen moeten zo snel mogelijk drogen
 • Mijn voorkeur of de voorkeur van de club gaat uit naar een ballennet

Bijpassend trainingsmateriaal:

Trainingsvoetbal Santos: deze trainingsvoetbal is verkrijgbaar in de maten 3, 4 en 5. Daarnaast kunt u de voetbal in verschillende kleuren bestellen. In Engeland wordt deze trainingsbal door verschillende topclubs gebruikt. De trainingsvoetbal Santos is verkrijgbaar voor €12,50.

Trainingshoedjes: de set trainingshoedjes bestaat uit 50 hoedjes in 5 kleuren en een houder. Met de trainingshoedjes kunt u verschillende oefeningen uitzetten. De set is nu verkrijgbaar voor maar €17,50.

Trainingshesjes: met trainingshesjes kunt u een groep makkelijk in kleinere groepen opdelen. De trainingshesjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Koop nu een trainingshesje voor maar €2,99.

Vragen

Mocht u vragen hebben over een ballentas of ballennet? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice