Voetballen

Voetballen

Wilt u voetballen kopen? Dan bent u bij de juiste webshop uitgekomen! Bij Materiaalman.nl bieden we een assortiment aan voetballen geschikt voor iedere leeftijdscategorie en competitie. Van voetballen voor de jongste pupillen tot aan voetballen voor in de Champions League. Ook de voetballen die de KNVB adviseert voor het nieuwe pupillenvoetbal kunt u vinden op Materiaalman.nl.

1 - 12 van 27
1 - 12 van 27

Voetballen Kopen?

U kunt op Materiaalman.nl verschillende voetballen kopen. Voetballen voor pupillen, voetballen voor senioren, wedstrijdvoetballen, trainingsvoetballen en nog veel meer soorten. Ook de voetballen die de KNVB adviseert voor het nieuwe pupillenvoetbal kunt u bestellen. De meeste voetballen zijn van het merk Precision Training, daar is Materiaalman.nl de distributeur van in Nederland. Deze voetballen zijn van hoge kwaliteit en worden intensief gebruikt in het Engelse voetbal. Omdat wij distributeur zijn kunnen we deze voetballen voordelige aanbieden in de Nederlandse markt.

 

Bestellen als club?

Voetballen en andere trainingsmaterialen bestellen als club? Dat kan! U kunt telefonisch of per mail contact met ons opnemen en een offerte aanvragen, we zullen u vervolgens de best mogelijke aanbieding doen.

Telefoon: 0348-342129

E-mail: info@materiaalman.nl 

 

Welke balmaat moet mijn voetbal zijn?

De KNVB heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het pupillenvoetbal in Nederland, daaruit is gebleken dat er een aantal veranderingen nodig zijn. Eén van de aspecten die gaat veranderen is de balmaat en het gewicht van de bal voor de pupillen. Waar eerst alle leeftijden speelden met een voetbal van maat 5 is dat nu aangepast. In de transitiefase is het echter nog wel toegestaan om met voetballen van maat 5 te spelen, als ze maar aan het gewicht voldoen. Het overzicht per leeftijdscategorie kunt u hieronder vinden.

 

 

Balmaat

Omtrek

Gewicht

Mini pupillen O6 & O7

3

62 cm

290 gram

F pupillen O8 & O9

3

62 cm

290 gram

E pupillen O10 & O11

4

66 cm

290 gram

D pupillen O12 & O13

5

70 cm

290 gram

C junioren O14 & O15

5

70 cm

290 gram

B junioren O16 & O17

5

70 cm

370 - 440 gram (Max 453 gram)

A junioren O18 & O19

5

70 cm

370 - 440 gram (Max 453 gram)

Senioren 20+

5

70 cm

370 - 440 gram (Max 453 gram)

 

Gewenste druk van de voetbal

De FIFA heeft bepaald wat de minimale en maximale baldruk is binnen het voetbal. Een voetbal moet minimaal 0,6 bar (600 gram per vierkante cm) en maximaal 1,1 bar (1.100 gram per vierkante cm) druk hebben.  Gemiddeld wordt er een baldruk aangehouden van 0,8 bar, echter kan dit ook per bal verschillen. Vaak staat op de voetbal aangegeven wat de gewenste druk is. U kunt de druk meten aan de band van een drukmeter of wanneer u de voetballen oppompt met een elektrische ballenpomp of ballenpomp met drukmeter.

FIFA Certificering

Als u voetballen wilt kopen kan de FIFA-certificering een goede indicator zijn voor de kwaliteit van de voetbal. Vanaf 1995 is de FIFA gestart met het certificeren van voetballen die gebruikt worden tijdens interlands, dit heeft zich verder ontwikkeld en tegenwoordig laten steeds meer fabrikanten voetballen certificeren. Er zijn drie gradaties waarin een certificering wordt afgegeven:

  • International Matchball Standard (IMS)
  • FIFA Quality
  • FIFA Quality Pro

 

Controleaspecten

Om een certificering te krijgen voor de voetbal wordt de bal gecontroleerd door een onafhankelijke instelling, goedgekeurd door de FIFA. Zij controleren de voetbal op de volgende aspecten: gewicht, rondheid, water opname, omtrek, stuit, drukverlies, vorm en vormbehoud. Afhankelijke van de prestaties ontvangt de voetbal een certificering, waarbij de IMS de laagste is en de FIFA Quality Pro de hoogste. Een certificering kunt u herkennen aan de logo’s op de voetbal die u kunt zien in de onderstaande afbeelding.

 

Voetbal kwaliteit FIFA

 

International Matchball Standard (IMS)

De IMS duidt aan dat de voetbal aan hoge kwaliteitseisen voldoet en dat deze voor nationale en internationale wedstrijden gebruikt mag worden. Als u een voetbal met IMS certificering koopt weet u zeker dat de voetbal lang mee zal gaan en zijn vorm goed behoudt.

 

FIFA Quality

FIFA Quality is de volgende stap in de certificering, wanneer een voetbal aan deze eisen voldoet ligt de kwaliteit hoger dan de IMS voetballen. Er zit minder afwijking in de zeven beoordelingscriteria tussen de voetballen van hetzelfde type. Deze voetballen mogen voor internationale wedstrijdenen competities gebruikt worden.

 

FIFA Quality Pro

Tot slot de FIFA Quality Pro, dit is de hoogst mogelijk certificering voor een voetbal. Voetballen die deze certificering bezitten mogen gebruikt worden in de Champions Leauge, EKs en WKs. Dit zijn vaak de ballen die als wedstrijdvoetbal gebruikt worden.

 

Materiaal van de voetballen

Het materiaal waarvan de voetballen gemaakt zijn hebben invloed op de kwaliteit van de voetbal. Vrijwel alle voetballen van Precision Training voldoen aan één van de certificeringscriteria van de FIFA, dus de kwaliteit is uitstekend! Alle voetballen zijn gemaakt van PU in plaats van PVC, voordelen van PU ten opzichte van PVC zijn:

  • De voetbal voelt aan als leer, daarom heeft u meer balgevoel
  • Geweven materiaal wat zorgt voor stevigheid
  • Hoge dichtheid
  • Houdt vorm bij kou
  • Lage slijtage waardoor de voetbal lang mee gaat
  • Flexibel waardoor de passes en schoten comfortabeler zijn voor de speler.

Van welk materiaal een voetbal gemaakt is kunt u vinden op de productpagina.

 

Wedstrijdvoetballen

In het assortiment kunt u verschillende wedstrijdvoetballen vinden. Op veel clubs wordt er met andere voetballen getraind dan waarmee wedstrijd gespeeld worden. Wedstrijdvoetballen zijn vaak van hogere kwaliteit en zijn daarom vaak te duur om als trainingsvoetbal te gebruiken.

 

Trainingsvoetballen

Trainingsvoetballen worden voornamelijk gebruikt bij trainingen, echter zijn sommige trainingsballen ook voorzien van een IMS-certificering waardoor u ze ook met wedstrijden kunt gebruiken. Een voorbeeld is de Voetbal Fusion van Precision Training. Dit is een hoge kwaliteit voetbal die ook tijdens wedstrijden gebruikt mag worden.

Vragen

Mocht u vragen hebben over een voetbal, neem dan gerust contact op met onze klantenservice