In verband met Black Friday en de feestdagen kunnen de levertijden afwijken.Hersteltraining

Bij topsporters speelt hersteltraining een grote rol, zij sporten immers vaker en intensiever dan menig ander sporter. Hersteltraining kan echter een grote rol spelen in goede prestaties van zowel topsporters als amateurs. Sneller herstellen na een inspanning wordt bevorderd door de doorbloeding van uw spieren te stimuleren met een foam roller of een set massageballen. Ons assortiment van herstel trainingsmaterialen is zeer uitgebreid, kijk hieronder voor de trainingsmaterialen die bij u passen.

Categorieën

 • Foam Roller

  Foam rollers zijn sinds elke jaren zeer opkomend en worden steeds meer gebruikt. Eerst werden ze alleen door de professionals gebruikt en nu ook door steeds meer amateurs. Trainen met foam rollers gebeurd vaak voor of na de training. De essentie is dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt om het herstel te versnellen. Een foam roller is eigenlijk een zelf-massage trainingsmateriaal waarmee het hele lichaam gemasseerd kan worden wanneer het u uitkomt. BREAK

  Foam Roller Kopen?

  De foam roller is een trainingsmateriaal wat zich de laatste jaren heeft gevestigd in de sportmarkt. U gebruikt een foam roller voor of na een training om uw eigen lichaam te masseren. De massage stimuleert de doorbloeding en rekbaarheid van uw spieren. Door met de foam roller druk uit te oefenen op de plaats waar u de betere doorbloeding wenst verminderd de kans op blessures en spierpijn. Daardoor voelt u zich fitter en bent u in staat topprestaties te blijven leveren.

   

  Wat is een foam roller?

  Een foam roller is een holle of dichte cilinder waarmee u uzelf kunt masseren. Er zijn foam rollers met een glad oppervlak en een oppervlak met reliëf. Beide zijn geschikt voor self-myofacial realease, dat is de Engelse benaming voor het masseren van uw eigen lichaam.

   

  Wat doet een foam roller?

  Door zelfmassage met een foam roller toe te passen oefent u druk uit op stijve spieren en spierknopen (triggerpoints). Dankzij deze druk neemt de spanning in de spier af waardoor u vrijer kunt bewegen. U verhelpt niet alleen de spierknopen maar masseert ook de spierlaag, daardoor komen uw spieren losser. Lossere spieren zorgen ervoor dat u vrij kunt bewegen en oefeningen uit kunt voeren zoals ze horen. Hierdoor voorkomt u blessures en gaat u voor een optimaal trainingsresultaat.

   

  Foam roller kopen? Daarom!

  Een foam roller koopt u om verschillende redenen, namelijk: het stimuleren van de doorbloeding, het verwijderen van spierknopen, het verminderen van spierpijn en het voorkomen van blessures. De onderstaande voordelen zijn aangetoond door middel van wetenschappelijk onderzoek:

  • Trainen met de foam roller zorgt ervoor dat de spierpijn afneemt, daardoor worden uw sportprestaties indirect verbeterd (Schroeder & Best, 2015). 
  • Regelmatig gebruik maken van de foam roller stimuleert de flexibiliteit van het lichaam (Schroeder & Best, 2015).
  • De foam roller helpt de spierpijn verminderen en daardoor heeft u meer power tijdens het sprinten (Pearcey et. al, 2015 & Macdonald et. al, 2014).

   

  Soorten foam rollers en gebruikers

  Foam rollers zijn in twee categorieën te verdelen: gladde foam rollers en foam rollers met reliëf.

   

  Gladde foam rollers

  De gladde foam rollers zijn iets vriendelijker en zijn minder gevoelig bij het masseren van de spieren. Binnen de gladde foam rollers is er verschil tussen de hardheid, zo zijn de Fitness Mad foam rollers iets zachter dan de UFE foam roller.

   

  Foam roller met reliëf

  De foam rollers met reliëf zijn iets gevoeliger bij het masseren, omdat er punten meer druk uitoefenen. De meest bekende foam roller van dit type is de The Grid Foam Roller. Daarnaast kunt u in ons assortiment ook foam rollers met reliëf vinden van Fitness Mad. Dit type foam roller is meer geschikt voor de meer ervaren sporter.

  Mocht u vragen hebben over een foam roller, neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Massagebal

  Naast foam rollers zijn er ook nog een aantal andere massage trainingsmaterialen, zoals een massagebal of massage stick. Al deze materialen zijn net even anders in gebruik, zo zijn massageballen vooral bedoeld om knoopjes uit de spieren te halen. De essentie is voor de meeste massage trainingsmaterialen wel hetzelfde, de doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor het herstel wordt versneld. BREAK

  Massagebal Kopen?

  Een massagebal is ideaal om uw eigen lichaam gericht te masseren. Daarbij is een massagebal vaak niet zo duur, daarom is dit een zeer toegankelijk massage trainingsmateriaal. De massagebal is in verschillende formaten en met verschillende oppervlaktes te bestellen. Afhankelijk van uw wensen kunt u de massagebal bestellen die u zoekt.

   

  Voordelen van een massagebal

  Massageballen bieden de volgende voordelen:

  • Effectief: doordat u gericht een massage kunt doen is het resultaat snel merkbaar. U kunt de massagebal op een spierknoopje plaatsen en deze vervolgens masseren waardoor de spanning snel afneemt.
  • Makkelijk te gebruiken: de massagebal is klein en daarom makkelijk te gebruiken. U heeft naast de bal niets nodig. Doordat de massagebal zo klein is kunt u deze ook makkelijk meenemen.
  • Goedkoop: een massagebal is niet duur. De goedkoopste optie is een tennisbal, echter werkt dat minder goed dan een echte massagebal. 

   

  Waarom zou ik een massagebal gebruiken?

  Een massagebal helpt uw spieren soepel te houden waardoor u vrijer kunt sporten. Spierknoopjes en stijve spieren beperken u in uw bewegingsvrijheid waardoor u beweging minder goed uit kunt voeren. Deze bewegingsvrijheid handhaven betekent dat u minder blessures op zult lopen omdat het lichaam niet hoeft te compenseren. De massagebal is overal te gebruiken, u kunt even op de grond gaan liggen of tegen de muur aan gaan staan en zo het spierknoopje verhelpen.

   

  Massage Stick Kopen?

  De massage stick is een ideaal om uw eigen lichaam te masseren. Dankzij het reliëf in het oppervlakte van de massage stick kunt u de doorbloeding stimuleren en zo spierpijn verminderen en spierknoopjes verwijderen. De massage stick is makkelijk in gebruik doordat u beide uiteinde vast kunt houden, dat maakt bijvoorbeeld het masseren van uw bovenbenen erg toegankelijk.

   

  Voordelen van een massage stick

  • Makkelijk in gebruik
  • Stimuleert doorbloeding waardoor de spierpijn vermindert
  • Helpt spierknoopjes te verwijderen

   

  Massagestick voor lopers

  Omdat de massage stick zo makkelijk vast te houden is, is deze zeer geschikt voor spierpijn in de benen. U kunt makkelijk bij uw benen en zo de doorbloeding stimuleren. 

  Mocht u vragen hebben over een massagebal of massage stick, neem dan gerust contact op met onze klantenservice

Toont 1 - 7 van de 7 items
 • € 19,99 € 29,99
  Sale

  Deze foam roller van Fitness mad is 90cm lang en daarom zeer geschikt voor het bovenlichaam. Het materiaal waarvan de foam roller is gemaakt is stevig en vlak schuim waardoor het hele oppervlak evenveel druk ervaart.

  € 19,99 € 29,99
 • € 30,99 € 38,99
  Sale

  The Grid is een foam roller ontwikkeld door Trigger Point Therapy. De foam roller is ongeveer 32,5 cm lang en heeft een diameter van 13 cm en bestand tegen een belsating van 277 kilo!

  € 30,99 € 38,99
  • € 57,50 € 67,50
   Sale

   The Grid is een foam roller ontwikkeld door Trigger Point Therapy. De foam roller is 66 cm lang en heeft een diameter van 13 cm.

   € 57,50 € 67,50
   • € 12,99 € 14,99

    Een set van massage ballen in drie verschillende hardheden voor triggerpoint massage. Perfect voor gebruik in combinatie met een foam roller voor optimaal resultaat.

    € 12,99 € 14,99
    In prijs verlaagd!
   • € 5,50

    Deze kleine stekelige massage bal wordt gebruikt voor triggerpointmassage van oncomfortable spieren en helpt bij het vrijkomen van gifstoffen en verbeterd de bloedcirculatie.

    € 5,50
   • € 24,99

    Deze foam roller van UFE is 33cm lang en heeft een motief van kleine en grotere blokjes om uw spieren zo optimaal te masseren en de doorbloeding te stimuleren.

    € 24,99
    • € 9,99

     Deze mini UFE foam roller is zeer geschikt voor gerichte massages en past makkelijk in een sporttas.

     € 9,99
    Toont 1 - 7 van de 7 items
    

    Aanbiedingen

    • Dyna Bands
     Dyna Bands

     Dyna Bands zijn een multifunctioneel...

     € 11,99 € 14,99

    Best verkochte producten