Mini horden

Mini horden

Mini horden zijn er in verschillende soorten en hoogtes. U zet mini horden en horden in voor looptraining, waarbij de nadruk ligt op het trainen van het voetenwerk. In het assortiment vindt u mini horden, terugklaphorden, agility horden en nog vele andere soorten. Kies de mini horden die bij uw trainingswensen passen en start met trainen!

1 - 11 van 11
1 - 11 van 11

Mini horden kopen

Met de mini horden zet u verschillende loop- en krachtoefeningen uit. Het voordeel van het trainen met de mini horden is de hoogte, spelers moeten zich meer inspannen om over de mini horden heen te stappen of springen. Dat triggerd de grond-motorische vaardigheden en verbeterd het voetenwerk. 

Waar let u op bij het kopen van mini horden?

Bij het kopen van mini horden is het belangrijk om op een aantal zaken te letten, namelijk:

Trainingsdoelen en oefeningen: het is belangrijk om te bepalen of u de nadruk op kracht of voetenwerk wilt leggen. Wanneer de focus van de oefeningen op kracht ligt, traint u met name explosiviteit. Dit kan bijvoorbeeld door te springen over de mini horden. Hierbij zijn de hogere mini horden geschikter, terwijl bij een focus op voetenwerk de lage mini horden geschikter zijn. Door de focus op het voetenwerk is het belangrijk snel en in balans de loopoefening uit te voeren, explosiviteit is minder van belang.

Leeftijd van de spelers: wanneer u met jeugdspelers of junioren werkt kunnen de lage mini horden geschikter zijn. Voor junioren kan het lastig zijn om een oefening met te hoge mini horden netjes uit te voeren en dat komt het resultaat niet ten goede.

Hoogte mini horden

De mini horden in het assortiment van Materiaalman zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Op de productpagina van de mini horden staat in welke hoogtes de specifieke mini horden verkrijgbaar zijn. Alle leverbare hoogtes zijn:

  • 15 cm
  • 22,5 cm
  • 30 cm
  • 37,5 cm

Om de verschillende hoogtes van de mini horden makkelijk te kunnen onderscheiden heeft iedere maat een andere kleur. 

Varianten mini horden

Er zijn drie verschillende varianten mini horden die op een aantal aspecten van elkaar verschillen. De varianten mini horden zijn als volgt:

  • Mini horden: de standaard mini horden zijn verkrijgbaar in drie hoogtes, namelijk 15, 22,5 en 30 cm. Deze mini horden zijn het meest bekend, de vorm hiervan is vergelijkbaar met het stuur van een wielrenfiets.
  • Mini horden plat: de platte mini horden zijn verkrijgbaar in vier hoogtes, namelijk 15, 22,5, 30 en 37,5 cm. Er is één groot voordeel van de platte mini horden in vergelijking met de standaard mini horden, namelijk dat wanneer een speler op de platte mini horden gaat staan deze meebeweegt. Dit voorkomt blessures en verlengt de levensduur van de mini horden plat.
  • Verstelbare mini horden: het voordeel van de verstelbare mini horden is dat ze functioneler in te zetten zijn. U kunt ze zowel voor de jeugd als voor senioren gebruiken. Ook kunt u afwisselen tussen explosiviteitstraining met hoge mini horden en looptraining met lage mini horden. 

Horden kopen

Naast mini horden kunt u ook verschillende horden kopen bij Materiaalman.nl. Een aantal voorbeelden zijn terugklap horden en verstelbare horden. Met deze horden tilt u uw looptraining naar een hoger niveau tillen. Een combinatie van mini horden en horden is ideaal voor het trainen van kort voetenwerk en explosiviteit.

De benaming voor mini horden en horden loopt door elkaar heen. Wanneer u zoekt op horden kopen ziet u voornamelijk mini horden boven komen. Omdat in onze ogen horden de grote variant zijn en mini horden de kleine variant gebruiken we deze splitsing. Bij de meeste horden sets wordt een handige draagtas of draagstrap, dit kunt u vinden op de productpagina van de hordes.

Bijpassend trainingsmateriaal

Elevation ladder SKLZ: de elevation speedladder is een combinatie tussen mini horden en een speedladder. De treden kunnen zowel vlak als verhoogd worden ingesteld. Dat maakt dit trainingsmateriaal zeer functioneel. De elevation ladder is te koop voor €49,99.

Speed agility ladder set: met deze speed agility ladder set kunt u het effect van de elevation ladder namaken. Door palen op de trainingshoedjes te leggen creëert u een verhoogde speedladder, het effect is vergelijkbaar met de lage mini horden. De speed agility ladder set is verkrijgbaar voor €29,99.

Agility horden pionnen set: de agility horden pionnen set zijn vergelijkbaar met de hoge mini horden. Door de gaten in de pionnen kunt u palen steken, deze set is goed te gebruiken bij zowel loop- als techniektraining. De set is verkrijgbaar voor €74,99.

Mocht u vragen hebben over de mini horden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice