Rebounder

Rebounder

Een rebounder is te gebruiken bij iedere balsport. De rebounder is een soort trampoline, die een bal of iets anders wat erin gegooid of geschoten wordt terug kaatst. De sporter dient daarop te reageren door de bal te vangen of aan te nemen. Vaak wordt de rebounder gebruikt in combinatie met een reactiebal, dit maakt de weerkaatsing van de reactiebal erg onvoorspelbaar waardoor de reactiesnelheid en reflexen op de proef worden gesteld. 
Daarnaast kan de rebounder uitkomst bieden om de balaanname te verbeteren bij spelers. Met de rebounder kan iedereen alleen of met een groep trainen.

1 - 8 van 8
1 - 8 van 8

Rebounder Kopen?

Met de rebounder kunt u een veelzijdige training opzetten. Zo kunt u reactiesnelheid trainen door de bal in de rebounder te passen en deze vervolgens zelf of door een ander aan te laten nemen of vangen. Hiermee traint u ook direct de aanname van uzelf of de andere speler. Dat maakt de rebounder ook een ideaal trainingsmateriaal om individueel te trainen.

 

Soorten en maten rebounders

Rebounders zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo zijn er rebounders die u op de grond kunt zetten maar ook rebounders die u in de hand kunt houden. Binnen de categorie rebounders die u op de grond kunt zetten zijn verschillende maten te bestellen. Deze maten lopen uiteen van 75x75 cm tot 154x94 cm. Afhankelijk van het gebruik kunt u de maat kiezen die bij u past. Alle maten zijn geschikt voor gebruik op de club en voor thuis, echter zien we dat de kleinere rebounders vaker voor thuisgebruik besteld worden.

 

Voetbal Rebounder

De voetbal rebounder wordt veel ingezet bij voetbaltraining, voor zowel keepers als veldspelers. Met de rebounder kunt u de reflexen van keepers doelgericht trainen. Er zijn rebounders met grote mazen waardoor de voetbal in een onverwachte richting terugkaatst, daardoor is de keeper gedwongen om snel te reageren. Ook kunt u de rebounder dichterbij zetten, daardoor wordt de reactietijd die de keeper heeft verkort.

Voor veldspelers is de rebounder een uitkomst om de aanname te trainen. Dit kan individueel of met meerdere spelers tegelijk. Pass de bal laag of met een boogje in de rebounder en neem deze vervolgens aan. Dit is heel toegankelijk en zorgt ervoor dat het balgevoel verbeterd. Iedere speler kan dit thuis doen om zichzelf te verbeteren.

 

Hockey Rebounder 

Vrijwel iedere hockey keeper traint met de rebounder. Doordat de hockeybal klein is weerkaatst deze vaak onvoorspelbaar terug uit de rebounder. Dit dwingt de keeper om snel te reageren. Reflexen zijn essentieel voor iedere hockeykeeper omdat het zo’n snelle sport is. Trainen met de rebounder kan de keeper helpen de reflexen te verbeteren. Let op hoe groot de mazen van de rebounder zijn als u deze voor hockeytraining koopt. Een hockeybal is klein en wanneer de mazen te groot zijn schiet de hockeybal er doorheen. Deze informatie staat op de productpagina vermeld.

Keepers trampoline

Een rebounder wordt ook vaak keepers trampoline genoemd, omdat de rebounder het meest ingezet wordt bij keeperstraining. De keepers trampoline zorgt ervoor dat er gericht met keepers getraind kan worden, omdat de rebound zorgt voor een richtingsverandering van de voetbal (of ander soort bal). Keepers trampolines zijn te koop in verschillende maten, iedere maat  heeft eigen voor en nadelen. Deze kunt u vinden op de productpagina van de keepers trampoline. Op Materiaalman.nl gebruiken wij voor het gemak de benaming rebounder.

Hand Rebounder

Met de hand rebounder kan de trainer de rebound sturen, waardoor er doelgericht een hoek of bepaalde redding getraind kan worden. Dankzij de handgrepen op de hand rebounders houdt u de rebounder stevig vast en kunt u de rebound makkelijk sturen.

Rebounder Crazy Catch & Precision Training

Op Materiaalman.nl worden twee merken rebounders aangeboden, Crazy Catch en Precision Training. Crazy Catch is een merk wat zich gespecialiseerd heeft in de rebounder, zij hebben het breedste aanbod op de markt. Er zijn 7 soorten en 4 verschillende maten. Het leuke van de Crazy Catch Rebounders is dat sommige een voorzijde hebben met kleine mazen en een achterzijde met grote mazen. De grote mazen zorgen ervoor dat zelfs een voetbal een onvoorspelbare richting op kaatst. 

Precision Training heeft 2 rebounders in het assortiment, een hand rebounder en een gewone rebounder. Deze rebounders zijn iets interessanter geprijsd dan die van Crazy Catch. Beide rebounders zijn erg populair Engeland, Nederland en België!

Tsjoek

Een ander woord voor rebounder is tsjoek. Tsjoek is de Nederlandse benaming voor de rebounder, alleen wordt deze niet veel gebruikt. 

Mocht u vragen hebben over de rebounder, neem dan gerust contact op met onze klantenservice