Pionnen

Pionnen

Sport pionnen worden bij verschillende sporten gebruikt om oefeningen of veldjes uit te zetten. Het voordeel van sport pionnen ten opzichte van trainingshoedjes is dat sport pionnen vaak hoger zijn en daardoor beter zichtbaarheid. Sport pionnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, hieronder leest u daar meer over.

1 - 12 van 16
1 - 12 van 16

Sport pionnen: voetbal, hockey en meer sporten

De voordelen:

  • Goed zichtbaar op alle ondergronden
  • Stevig
  • Functioneel
  • Te gebruiken bij veel sporten

 

Welke soorten pionnen zijn er?

Wat de meeste sport pionnen in overeenkomst hebben is de kleur, vrijwel alle sport pionnen zijn oranje. Het voordeel van oranje pionnen is dat ze goed zichtbaar zijn op ieder veldtype. Naast de oranje pionnen zijn er ook andere kleuren verkrijgbaar bij Materiaalman. 

Sport pionnen verschillen van elkaar door de hoogte, ze zijn namelijk verkrijgbaar vanaf 15 cm tot maar liefst 45 cm hoog. U kunt zelf de keuze maken welke maat bij uw trainingen past.

U kunt ook sport pionnen met gaten kopen, dat maakt de pionnen functioneler. Het voordeel van de gaten is dat er trainingspalen in vastgezet kunnen worden, waardoor de pion als horde of obstakel gebruikt kan worden. Hierdoor kunnen de sport pionnen ook in een techniektraining verwerkt worden.

Tot slot zijn er ook sport pionnen met langwerpige gaten aan de zijkant, deze zijn niet bedoeld voor de trainingspalen maar zorgen ervoor dat de sport pionnen in kunnen klappen. Door de speciale vorm van de gaten in deze pionnen klappen de pionnen in als er per ongeluk iemand op gaat staan, vervolgens veren ze weer uit naar de oorspronkelijke vorm. De sport pionnen zullen dus niet of nauwelijks breken of stuk gaan. Dit kan vooral interessant zijn voor voetbal of hockey, daar kan het makkelijk gebeuren dat een speler tijdens een oefeningen per ongeluk op de pion gaat staan.

Voetbal Pionnen

Voetbal pionnen worden gebruikt om oefeningen en veldjes uit te zetten op een voetbalveld. In ons assortiment vindt u verschillende voetbal pionnen, bijvoorbeeld pionnen met gaten. Deze voetbal pionnen zijn multifunctioneel in te zetten omdat ze niet alleen gebruikt kunnen worden om veldjes uit te zetten maar ook in pass- of loopoefeningen verwerkt kunnen worden. Daarnaast kunt u de meest duurzame voetbal pionnen kopen, namelijk de inklapbare sport pionnen. Deze klappen in als een speler per ongeluk op de pion staat, dat voorkomt dat de pion breekt of de speler geblesseerd raakt. 

Sport Pionnen of Pilonnen?

Sport pionnen worden over het algemeen met twee namen aangeduid, namelijk pionnen of pilonnen. De betekenis van deze woorden is hetzelfde, het verschil zit erin dat het woord pionnen ook de speelstukken aanduidt en pilonnen alleen de sport pionnen. 

 

Sport ponnen en trainingshoedjes

Naast sport pionnen zijn er nog andere afbaken materialen, namelijk trainingshoedjes. Er is veel overlap tussen deze categorieën qua functionaliteit, namen waarmee beide trainingsmaterialen worden aangeduid zijn: afbakenbollen of markeerpionnen. Bij Materiaalman noemen we de oranje piramidevorige trainingsmaterialen “pionnen” en de lage flexibele afbakenschijven “trainingshoedjes”.

 

Welke oefeningen kan ik met Sport Pionnen uitvoeren?

U kunt sport pionnen gebruiken bij het uitzetten van oefeningen, veldjes en specifieke loop- en techniektrainingen. Het uitzetten van oefeningen met deze sport pionnen kan vooral praktisch zijn bij voetbal, daar is het gras hoger en kunnen trainingshoedjes wat slechter zichtbaar zijn. Sport pionnen kunnen dan een uitkomst zijn.  Bijkomend voordeel, pionnen waaien niet weg.

Wat ook voorkomt is dat de pionnen met gaten en pionnen met stokken gebruikt worden om overheen te springen of stappen. Op deze manier worden de pionnen gebruikt als horde en kunnen de looptrainingen zwaarder gemaakt worden.

 

Welke trainingsmaterialen gaan goed samen met pionnen?

Reservepalen: de reservepalen passen perfect bij de pionnen met gaten. U kunt van deze pionnen zo horden en/of obstakels maken om in uw oefeningen te verwerken. Reservepalen zijn verkrijgbaar in de maten 75 cm en 100 cm, ze kosten €2,50 per stuk. 

Trainingshesjes: bij een oefening die is uitgezet met trainingspionnen zijn ook vaak trainingshesjes nodig. Met trainingshesjes kunnen teams gemaakt worden. Het is ook mogelijk dat u een verdediger aanwijst om oefeningen meer wedstrijdgericht te maken. De trainingshesjes zijn verkrijgbaar vanaf €2,99 per stuk.

Mocht u vragen hebben over de sport pionnen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

Keywords: voetbal pionnen, pionnen hockey, pionnen, sport pionnen & pionnen kopen.