In verband met Black Friday en de feestdagen zijn de levertijden langer.Voetenwerk

Voetenwerk is de basis voor een lichtvoetige, snelle sporter met een geringe kans op blessures. Door vanaf jongs af aan te werken aan de grondmotorsche vaardigheden worden sporters beter voorbereid op de toekomst en leggen ze een goede basis voor toekomstige prestaties. Trainingsmaterialen waarmee voetenwerk getraind kan worden zijn bijvoorbeeld speedladders, trainingshoedjes, horden en kbands. Met deze trainingsmaterialen kunnen trainers een veelzijdige training uitzetten, daarnaast zijn veel van deze trainingsmaterialen te verwerken in technische oefeningen waardoor er twee doelen tegelijk nagestreefd kunnen worden.

Categorieën

 • Speedladder - Loopladder

  Bent u van plan een speedladder of loopladder te kopen? Dan bent u bij materiaalman.nl aan het juiste adres. Bekijk hieronder staan alle soorten en maten speedladders en loopladders die u zich kunt bedenken. Een aantal voorbeelden zijn: verstelbare loopladder, speedladder met vaste treden, speedladder van 2 tot en met 8 meter, indoor loopladder! Met de agility ladder traint de sporter zijn of haar voetenwerk, conditie en reactievermogen.BREAK

  Speedladder kopen? Hier moet ik op letten!

  Let er bij het kopen van de speedladder op dat deze vele verschillende soorten benamingen heeft, de meest voorkomende zijn: loopladdervoetbal ladder, agility ladderspeedfoot ladder, voetbal ladderquickfoot ladder en trainingsladder.

  Het is leuk om het product te implementeren in uw training. De verscheidene speedladderoefeningen zorgen ervoor dat u uw behendigheid en kracht flink verbetert! De Agilty ladder wordt gebruikt bij het vergroten van uw snelheid, reactievermogen, explosiviteit en kracht. Daarnaast wordt de loopladder veel toegepast tijdens de conditietraining.

  De keuze voor welk type het beste bij uw wensen past is makkelijker te maken wanneer u het antwoord op de onderstaande vragen weet:

  • Welke typen speedladders zijn er?
  • Heeft leeftijd invloed op het type loopladder?
  • Hoe moet ik de agility ladder gebruiken?
  • Waar wil ik mijzelf in verbeteren?

  Afhankelijk van deze vragen kunt u een speedladder selecteren die het beste bij u past. Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden en wat de voor- en nadelen van ieder type zijn. 

  Welke typen speedladders zijn er?

  Ieder type loopladder heeft voor- en nadelen. De meest gebruikte worden hieronder nader toegelicht.

  Speedladder: de meest verkochte speedladder heeft vaste treden. Deze speedladder kunt u vrijwel op iedere voetbal- of hockeyclub vinden en behoort tot de standaard trainingsmaterialen van een team. De lengte van deze looplader ligt meestal tussen de 2 en 8 meter.

  Speedladder met verstelbare treden: De treden van deze ladder kunnen worden versteld, waardoor deze zowel door de jeugd als door de senioren te gebruiken is. Daarnaast kan er tijdens de oefeningen afwisseling worden ingebouwd door de stappen kleiner of groter te maken. Door de verstelbaarheid is deze loopladder uitermate geschikt voor diverse leeftijdscategorieën.

  Anti-slip speedladder: de treden zijn voorzien van een antislip laag of zijn gemaakt van rubber. Daardoor blijft deze beter liggen op vlakke en harde ondergronden, bijvoorbeeld in een sportzaal of op een betonvloer. 

  Speedladder met verhoogde treden: deze combinatie met minihorden zorgt voor een verhoogde intensiteit van uw training. Door de verhoging van de treden zijn de oefeningen zwaarder en moeilijker waardoor de sporter nog meer wordt uitgedaagd.

  De speedladders in het assortiment van Materiaalman zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, namelijk 2, 4, 5, 6 en 8 meter. Het is mogelijke verschillende loopladders aan elkaar te koppelen doormiddel van een handig kliksysteem, waarbij de loopladders aan elkaar vastgemaakt kunnen worden

   

  Tredenafstand

  Bij iedere speedladder zit er een bepaalde afstand tussen de treden. Gemiddeld bij een speedladder met vaste treden is de afstand 40 centimeter. Bij deze afstand kunt u de speedladder inzetten bij het trainen van zowel junioren als senioren. Echter kan het handig zijn om voor bepaalde oefeningen een grotere of kleinere afstand tussen de treden te hebben. Daarvoor kunt u een verstelbare speedladder gebruiken. De afstand tussen de treden is dan makkelijk aan te passen.

  Het voordeel van een kortere afstand tussen de treden is dat de speler gedwongen wordt de oefening sneller uit te voeren. Dit komt het korte voetenwerk ten goede.

  Een grotere afstand tussen de treden van de speedladder heeft als gevolg dat een oefening zwaarder wordt. De oefening zal explosiever uitgevoerd moeten worden, omdat er een grotere afstand overbrugd moet worden.

   

  Wat train ik met een speedladder?

  Verschillende trainingsdoelen zijn het verbeteren van de agility (bewegelijkheid) en de coördinatie. Deze doelen kunnen behaald worden door het uitvoeren van voorwaartse (lineaire) of zijwaartse (laterale) oefeningen.

  Door regelmatig te trainen met een loopladder verbetert u uw voetenwerk doordat het coördinatievermogen nauwkeuriger wordt en de agility (beweeglijkheid) toeneemt. Deze training draagt bij aan een grotere mobiliteit van de speler in het veld. Daarnaast worden blessures voorkomen omdat de speler zijn/haar bewegingen onder controle heeft. 

  Daarnaast wordt bij het trainen met de agility ladder het acceleratievermogen vergroot, omdat alle energie van de speler in de juiste beweging gaat zitten. Hierdoor kan de start van een sprint explosiever worden. Sterk voetenwerk geeft de speler de mogelijkheid om snel en makkelijk in alle richtingen te bewegen.

   

  Hoe train ik met een speedladder?

  De essentie van alle oefeningen is dat de speler voeten of armen in de vakken van de speedladder plaatst. Snelheid is hierbij van groot belang. Doordat de speler gedwongen wordt de oefening in een bepaald patroon en op snelheid uit te voeren, wordt het zenuwstelsel geprikkeld en uitgedaagd. De tijd tussen de prikkel en het daadwerkelijk uitvoeren van de beweging moet zo kort mogelijk zijn. Hoe sneller dit gaat, hoe beter het voetenwerk zal zijn.

  De theorie die hieraan ten grondslag ligt is dat wanneer er meer kracht vereist is, het zenuwstelsel meer spieren moet activeren. Wanneer het zenuwstelsel de impuls sneller kan doorgeven aan de spieren zorgt dat voor meer en snellere spierkracht. Dit helpt zowel bij voorwaartse- als zijwaartse bewegingen. 

  Het voordeel van regelmatig trainen met de loopladder is dat de oefeningen er op een steeds hogere intensiviteit worden ingeslepen. Op een gegeven moment creëert u daarmee bepaalde mate van spiergeheugen. Door de oefeningen vaker te doen worden uw hersens en spieren bekend met de beweging en gaan zij deze onthouden. Wanneer u  in een situatie komt waarbij u een bepaalde voorwaartse of zijwaartse richting op wilt gaan, kan uw lichaam er nu voor kiezen om de geoefende beweging toe te passen zonder erover na te denken. Dit fenomeen wordt nog verder versterkt door sport specifieke training. Hoe relevanter de oefeningen zijn voor een sport, hoe meer profijt de speler van de training zal hebben.

  Oefeningen voor de Speedladder

  Om direct aan de slag te gaan met de speedladder hebben we een aantal oefeningen op een rij gezet, opgebouwd in moeilijkheidsgraad. 

  Voorwaartse dribbel oefening

  Dribbel voorwaarts en plaats twee voeten in ieder vak, doe dit steeds sneller. Deze oefening kan zwaarder gemaakt worden door de knieën hoog op te trekken en de snelheid te verhogen. Je kunt deze oefening ook op een hogere snelheid doen door maar 1 voet in ieder vak te plaatsen of de afstand tussen de treden te verkleinen. 

  Zijwaartse dribbel oefening

  Dribbel zijwaarts door de loopladder en plaats twee voeten in ieder vak. Probeer de ladder zo min mogelijk te raken. Ook deze oefeningen is te verzwaren door de knieën hoog op te trekken en de snelheid te verhogen.

  Zijwaartse ali-shuffle

  Deze oefening is gebaseerd op de beweging die Mohammed Ali altijd deed wanneer hij in de ring stond. Dit is een zijwaartse oefening waarbij u lunges doet met uw voorste been in de speedladder en de achterste erbuiten. Hiermee traint u ook een stukje core-stability. De eerste keer dat deze oefening uitgevoerd wordt kan deze als zwaar ervaren worden.

  Voorwaartse one-step-back oefeningen

  Dribbel twee treden voorwaarts en één trede terug door de speedladder. Zo wordt de balans van de speler optimaal op de proef gesteld.

  Voor meer trainingsvideo's kunt u ook terecht op Youtube, daar kunt u tal van vindingrijke en effectieve oefeningen vinden.

  Hoe kan ik het best gaan trainen?

  De beste manier om te gaan trainen met de loopladder hangt af van enkele factoren. De speedladder voor individuele trainingen gebruikt worden, als mede voor gebruik in groepsverband. Wanneer u wilt beginnen met speedladdertraining kan dat het beste aan de hand van de volgende vier stappen:

  •    Begin met simpele loopoefeningen
  •    Breid dit langzaam uit met lastigere oefeningen
  •    Verwerk de speedladder in techniek/tactiek trainingen
  •    Combineer de lastige oefenvormen met een techniektraining (bijvoorbeeld de aanname) 

  Trainen met een speedladder wordt door veel spelers als leuk en afwisselend ervaren. Helemaal wanneer de trainer zorgt voor afwisseling tijdens de training. U kunt naar mate de spelers beter worden met de speedladder ook wedstrijdjes organiseren wie er sneller of beter is. Teams kunnen dan tegen elkaar strijden. Om teams aan te duiden kunt u groepen spelers onderscheiden door verschillende kleuren trainingshesjes.

  Looptraining

  De speedladder is onderdeel van ons looptraining assortiment.  Looptraining is één van de belangrijkste productcategorieën in ons assortiment, er zijn dan ook een aantal trainingsmaterialen waarmee de speedladder goed gecombineerd kan worden.

  Wilt u de speedladder combineren met bijvoorbeeld een techniekoefening? Dan zijn trainingshoedjes onmisbaar. Met de trainingshoedjes kunt u de oefening uitzetten en kan de speedladder erin worden verwerkt.

  De speedladder of loopladder wordt veel gebruikt in het voetbal, daarom is deze ook bekend als voetbal ladder. Naast de voetbal ladder hebben we veel ander voetbal trainingsmateriaal is ons assortiment voor onder andere looptraining, techniektraining en veldinrichting. 

  Mocht u vragen hebben over de loopladders of speedladders? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Trainingshoedjes

  Trainingshoedjes ziet u op zo goed als ieder sportveld. U kunt makkelijk veldjes en oefeningen uitzetten om uw training goed te organiseren. Er zijn trainingshoedjes verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat iedere trainer ermee uit de voeten kan. Voor de creatieve trainer zijn trainingshoedjes het perfecte trainingsmateriaal, want naast techniek en tactiek oefeningen kunt u ook conditie- en loopoefeningen uitzetten. BREAK

  Trainingshoedjes kopen, waar let u op?

  Trainingshoedjes ziet u op ieder sportveld, of het nou voetbal, hockey of een andere sport is. Bij het kopen van de trainingshoedjes zijn er een aantal zaken waarop u kunt letten:

  • De grootte
  • Het aantal hoedjes
  • Het aantal kleuren
  • Aanwezigheid van inkepingen aan de bovenzijde

  Soorten trainingshoedjes

  Trainingshoedjes zijn er in tal van vormen en maten, hieronder staan er een aantal beschreven:

  Trainingshoedjes groot: deze trainingshoedjes zijn 30 cm breed en 12,5 cm hoog, daardoor zijn ze op ieder veld goed te zien. Een bijkomend voordeel is dat de hoedjes ook als obstakel in een oefening te gebruiken zijn. 

  Trainingshoedjes (standaard): dit zijn de meest gebruikte trainingshoedjes, ze zijn 5 centimeter hoog en 20 centimeter breed. De trainingshoedjes die op Materiaalman.nl aangeboden worden verschillen van de andere leverancier doordat er een inkeping aan de bovenkant zit. Het voordeel van hoedjes met inkeping is dat u hierbij palen kunt kopen waardoor de trainingshoedjes ook als speedladder gebruikt kunnen worden.

  Trainingshoedjes mini: de mini trainingshoedjes zijn de kleinste variant met een breedte van 10 cm en een hoogte van 3 cm. Deze hoedjes worden vaak op kunstgrasvelden of harde en vlakke ondergronden gebruikt. Het voordeel van de kleine omvang is dat deze hoedjes niet als obstakel worden ervaren tijdens een oefening of training.

  Trainingsbollen: de trainingsbollen zijn de hoge variant van de trainingshoedjes. Waar de trainingshoedjes zijn gemaakt van buigzaam kunststof zijn de trainingsbollen van harder kunststof. Ze zijn hierdoor beter zichtbaar op het veld. 

  Naast de trainingshoedjes en voetbal hoedjes kunt u ook sport pionnen kopen.  

   

  Welke oefeningen kan ik doen?

  Er zijn zoveel mogelijke oefeningen met de trainingshoedjes te bedenken dat er boeken over vol geschreven zijn. Iedere trainer heeft eigen trainingsvormen op basis van de gewenste technieken of tactieken die hij of zij het team aan wil leren. Vrijwel elke hockey- of voetbalclub heeft een trainerscoördinator of begeleider aangesteld om trainers te helpen met de trainingen. Om u alvast op weg te helpen staan hieronder een aantal loopoefeningen die met de trainingshoedjes uitgevoerd kunnen worden.

  Suïcide loop: plaats 5 hoedjes achter elkaar met een tussenafstand van bijvoorbeeld 10 meter. Laat de spelers van de achterlijn starten en sprinten naar het eerste hoedje en terug, naar het tweede hoedje en terug enzovoorts. Afhankelijk van de (gewenste) fitheid kunt u de afstand tussen de hoedjes vergroten om ervoor te kiezen om de spelers de suïcide loop af te laten bouwen.

  Wenden en keren: zet de hoedjes in een zigzag vorm neer waarbij de linker rij hoedjes ongeveer 3 meter van de rechter rij hoedjes geplaatst wordt. Hoe lang de zigzag is kunt u zelf bepalen. Laat de spelers de zigzag zo snel mogelijk lopen. Wanneer ze dit onder controle hebben kunt u dit ook met (stick en) bal laten doen, zo combineert u looptraining en techniektraining.

   

  Bij welke sporten worden trainingshoedjes gebruikt?

  De trainingshoedjes zijn misschien wel het meest gebruikte trainingsmateriaal bij veldsporten als voetbal en hockey. Iedere hockey- of voetbaltrainer heeft wel een set trainingshoedjes. Het is mogelijk om techniek- en loopoefeningen uit te zetten, veldjes af te bakenen en nog veel meer. Kortom, trainingshoedjes zijn een must voor iedere trainer.  Trainingshoedjes zijn het meestgebruikte trainingsmateriaal op een sportveld, daarop volgend zijn dat de trainingshesjes. Deze twee materialen ziet u op alle sportvelden.

  Voetbal hoedjes kopen?

  De voetbal hoedjes zijn trainingshoedjes geschikt voor voetbaltraining. Zo kunt u bij ons terecht voor grote, normale en kleine voetbal hoedjes. Het voordeel van hoedjes voor voetbal is dat u gemakkelijk oefeningen en veldjes uit kunt zetten. Omdat er zoveel verschillende voetbal hoedjes zijn kunt u iedere kleur of vorm voetbal hoedje een andere betekenis meegeven. 

  Welke trainingsmaterialen passen goed bij trainingshoedjes?

  Het assortiment loop-trainingsmaterialen is zeer uitgebreid bij Materiaalman, er zijn in dat assortiment een aantal trainingsmaterialen die goed bij de trainingshoedjes passen.

  Kbands: dit trainingsmateriaal bestaat uit twee stevige kniebanden die met twee elastiekbanden aan elkaar bevestigd zitten. Hiermee kunnen loop- en techniekoefeningen verzwaard worden omdat de Kbands extra weerstand bieden.

  Resevervepaal: door de inkepingen in de trainingshoedjes en trainingshoedjes groot kunnen er palen opgelegd worden. Het voordeel hiervan is dat u een verhoogde speedladder kunt creëren waardoor er nog meer oefeningen mogelijk zijn.

  Speedladder of Loopladder: een speedladder op loopladder wordt ingezet om het voetenwerk van spelers te verbeteren. 

  Mocht u vragen hebben over trainingshoedjes of voetbal hoedjes? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Pionnen

  Sport pionnen worden bij verschillende sporten gebruikt om oefeningen of veldjes uit te zetten. Het voordeel van sport pionnen ten opzichte van trainingshoedjes is dat sport pionnen vaak hoger zijn en daardoor beter zichtbaarheid. Sport pionnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, hieronder leest u daar meer over. BREAK

  Sport pionnen: voetbal, hockey en meer sporten

  De voordelen:

  • Goed zichtbaar op alle ondergronden
  • Stevig
  • Functioneel
  • Te gebruiken bij veel sporten

   

  Welke soorten pionnen zijn er?

  Wat de meeste sport pionnen in overeenkomst hebben is de kleur, vrijwel alle sport pionnen zijn oranje. Het voordeel van oranje pionnen is dat ze goed zichtbaar zijn op ieder veldtype. Naast de oranje pionnen zijn er ook andere kleuren verkrijgbaar bij Materiaalman. 

  Sport pionnen verschillen van elkaar door de hoogte, ze zijn namelijk verkrijgbaar vanaf 15 cm tot maar liefst 45 cm hoog. U kunt zelf de keuze maken welke maat bij uw trainingen past.

  U kunt ook sport pionnen met gaten kopen, dat maakt de pionnen functioneler. Het voordeel van de gaten is dat er trainingspalen in vastgezet kunnen worden, waardoor de pion als horde of obstakel gebruikt kan worden. Hierdoor kunnen de sport pionnen ook in een techniektraining verwerkt worden.

  Tot slot zijn er ook sport pionnen met langwerpige gaten aan de zijkant, deze zijn niet bedoeld voor de trainingspalen maar zorgen ervoor dat de sport pionnen in kunnen klappen. Door de speciale vorm van de gaten in deze pionnen klappen de pionnen in als er per ongeluk iemand op gaat staan, vervolgens veren ze weer uit naar de oorspronkelijke vorm. De sport pionnen zullen dus niet of nauwelijks breken of stuk gaan. Dit kan vooral interessant zijn voor voetbal of hockey, daar kan het makkelijk gebeuren dat een speler tijdens een oefeningen per ongeluk op de pion gaat staan.

  Voetbal Pionnen

  Voetbal pionnen worden gebruikt om oefeningen en veldjes uit te zetten op een voetbalveld. In ons assortiment vindt u verschillende voetbal pionnen, bijvoorbeeld pionnen met gaten. Deze voetbal pionnen zijn multifunctioneel in te zetten omdat ze niet alleen gebruikt kunnen worden om veldjes uit te zetten maar ook in pass- of loopoefeningen verwerkt kunnen worden. Daarnaast kunt u de meest duurzame voetbal pionnen kopen, namelijk de inklapbare sport pionnen. Deze klappen in als een speler per ongeluk op de pion staat, dat voorkomt dat de pion breekt of de speler geblesseerd raakt. 

  Sport Pionnen of Pilonnen?

  Sport pionnen worden over het algemeen met twee namen aangeduid, namelijk pionnen of pilonnen. De betekenis van deze woorden is hetzelfde, het verschil zit erin dat het woord pionnen ook de speelstukken aanduidt en pilonnen alleen de sport pionnen. 

   

  Sport ponnen en trainingshoedjes

  Naast sport pionnen zijn er nog andere afbaken materialen, namelijk trainingshoedjes. Er is veel overlap tussen deze categorieën qua functionaliteit, namen waarmee beide trainingsmaterialen worden aangeduid zijn: afbakenbollen of markeerpionnen. Bij Materiaalman noemen we de oranje piramidevorige trainingsmaterialen “pionnen” en de lage flexibele afbakenschijven “trainingshoedjes”.

   

  Welke oefeningen kan ik met Sport Pionnen uitvoeren?

  U kunt sport pionnen gebruiken bij het uitzetten van oefeningen, veldjes en specifieke loop- en techniektrainingen. Het uitzetten van oefeningen met deze sport pionnen kan vooral praktisch zijn bij voetbal, daar is het gras hoger en kunnen trainingshoedjes wat slechter zichtbaar zijn. Sport pionnen kunnen dan een uitkomst zijn.  Bijkomend voordeel, pionnen waaien niet weg.

  Wat ook voorkomt is dat de pionnen met gaten en pionnen met stokken gebruikt worden om overheen te springen of stappen. Op deze manier worden de pionnen gebruikt als horde en kunnen de looptrainingen zwaarder gemaakt worden.

   

  Welke trainingsmaterialen gaan goed samen met pionnen?

  Reservepalen: de reservepalen passen perfect bij de pionnen met gaten. U kunt van deze pionnen zo horden en/of obstakels maken om in uw oefeningen te verwerken. Reservepalen zijn verkrijgbaar in de maten 75 cm en 100 cm, ze kosten €2,50 per stuk. 

  Trainingshesjes: bij een oefening die is uitgezet met trainingspionnen zijn ook vaak trainingshesjes nodig. Met trainingshesjes kunnen teams gemaakt worden. Het is ook mogelijk dat u een verdediger aanwijst om oefeningen meer wedstrijdgericht te maken. De trainingshesjes zijn verkrijgbaar vanaf €2,99 per stuk.

  Mocht u vragen hebben over de sport pionnen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

  Keywords: voetbal pionnen, pionnen hockey, pionnen, sport pionnen & pionnen kopen.

 • Flat markers

  Flat markers of fieldmarkers zijn platte rechthoeken of cirkels gemaakt van rubber. U gebruikt een flat marker of fieldmarker voor dezelfde doeleinden als trainingshoedjes of pionnen. Zoals de naam al aangeeft zijn flat markers plat, daardoor vormen ze geen obstakel voor de sporter en wordt de training minder beïnvloed. Daarbij waaien flat markers niet weg! In het assortiment vindt u flat markers in verschillende maten, vormen en kleuren waardoor u de flat marker uit kunt zoeken die bij uw wensen past! BREAK

  Flat markers of fieldmarkers kopen?

  Flatmarkers ofwel fieldmarkers gebruikt u als vervangers voor pionnen en trainingshoedjes. Het grote voordeel van de flat markers is dat ze plat zijn, daardoor vormen ze geen obstakel tijdens een training. Dit maakt de flat markers of fieldmarkers ideaal voor het uitzetten een oefening, veldje of cirkel.

   

  Varianten flat markers of fieldmarkers

  Flat markers en fieldmarkers zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar, namelijk:

  • Flat markers of fieldmarkers rechthoekig: deze flat markers gebruikt u om zijlijnen en cirkels aan te duiden. Dankzij de rechthoekige vorm deelt u een speelveld makkelijk op in een aantal aparte stroken of vakken.
  • Flat markers of fieldmarkers rond: ronde flat markers worden het meest gebruikt als vervangers van trainingshoedjes. U kunt bijvoorbeeld een plaats binnen een oefening aanduiden met deze flat markers.
  • Flat markers of fieldmarkers L-vorm: L-vorm flat markers zijn ideaal om de hoeken van een vierkant of rechthoekig veld aan te duiden. Daarnaast gebruikt u deze flat markers of fieldmarkers om een richtingsverandering binnen een oefening aan te duiden.

  Binnen deze drie soorten flat markers of fieldmarkers zijn er ook verschillende maten. U kunt de ronde en rechthoekige flat markers of fieldmarkers in twee maten kopen. De L-vorm flat markers of field markers zijn in één maat verkrijgbaar.

  De flat markers of fieldmarkers zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Bij al de flat markers of fieldmarkers die u op Materiaalman.nl kunt kopen, staan de beschikbare kleuren aangegeven. We streven ernaar altijd alle kleuren en maten van de flat markers of fieldmarkers op voorraad te hebben, mocht dat niet het geval zijn is de verwachte levertijd 5 werkdagen.

   

  Sporten waarbij de flat markers of fieldmarkers gebruikt worden

  De flat markers of fieldmarkers worden intensief gebruikt bij bijvoorbeeld voetbal en hockey. Dit zijn sporten waarbij pionnen of trainingshoedjes als obstakel kunnen dienen en dat past niet binnen iedere oefening. Bij voetbal kunnen de flat markers helpen oefeningen dynamischer te maken, doordat de flat marker een indicatie van een positie aangeeft. Dit voorkomt dat spelers een oefening of de automatische piloot afdraaien en zo ontstaat er een meer wedstrijdgerichte training.

  Fieldmarkers Hockey

  Fieldmarkers zijn het populairst binnen het hockey omdat het hockeyveld vlak is met weinig tot geen oneffenheden. Een pion of trainingshoedje is dan al snel een vervelend obstakel. Daarnaast zijn fieldmarkers vrijwel even goed zichtbaar. Dat maakt de fieldmarkers hockey uitermate geschikt om looplijnen in een oefening of een cirkel in een eindpartij uit te leggen. Omdat de fieldmarkers plat zijn vormen ze geen obstakel in een oefening en hebben spelers er geen last van. De fieldmarkers in het assortiment van Materiaalman zijn voorzien van een onderzijde met puntjes, waardoor ze goed blijven liggen. Dit voorkomt dat spelers uitglijden, wat mogelijk blessures kan veroorzaken.

   

  Oefeningen met de flat markers of fieldmarkers

  Met de flat markers of fieldmarkers kunt u soortgelijke oefeningen uitzetten als met bijvoorbeeld de trainingshoedjes. Echter is het ook mogelijk om met de flat markers looplijnen binnen oefeningen of grote tactische partijen uit te zetten. Dit helpt spelers deze looplijnen of tactische positionering beter begrijpen. De flat markers legt u dan neer in de lijn die de speler moet lopen, dit geeft houvast en zorgt dat de looplijnen in het spel geslepen worden.

   

  Voordelen flat markers of fieldmarkers

  • Het grootste voordeel van de flat markers ten opzichte van pionnen en trainingshoedjes is dat ze vlak zijn en dus niet als obstakel fungeren.
  • Flat markers of fieldmarkers blijven goed liggen, dat voorkomt blessures
  • Met de flat markers is het mogelijk visuele aanwijzingen in een oefening aan te brengen.

   

  Nadelen flat markers of fieldmarkers

  • Het kan zijn dat flat markers of fieldmarkers minder goed zichtbaar zijn, dit is eerder het geval op relatief hoog gras dan op een strak kunstgrasveld.

  Bijpassend trainingsmateriaal

  Speedladder verstelbaar Precision Training: de speedladder is een must voor ieder team wat wilt presteren. Met de speedladder zijn er tal van verschillende loopoefeningen mogelijk, daarmee wordt het voetenwerk verbeterd en gaat er geen energie verloren. De speedladder verstelbaar 4 meter is verkrijgbaar voor €19,99.

  Trainingshoedjes: een set trainingshoedjes is te functioneel om niet te gebruiken. U kunt oefeningen in alle vormen uitzetten, de trainingshoedjes vormen vaak de basis van iedere training. Flat markers kunnen daarop een uitbreiding zijn, om uw training nog beter te maken. Een set trainingshoedjes is verkrijgbaar vanaf €14,99.

  Bidonkrat: spelers hebben gedurende wedstrijden en trainingen water nodig. Dit voorkomt kramp en houdt spelers scherp. Een bidon is al verkrijgbaar vanaf €2,50 en een bidonkrat inclusief bidons vanaf €34,99.

  Mocht u vragen hebben over de flat markers of fieldmarkers? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Mini horden

  Mini horden zijn er in verschillende soorten en hoogtes. U zet mini horden en horden in voor looptraining, waarbij de nadruk ligt op het trainen van het voetenwerk. In het assortiment vindt u mini horden, terugklaphorden, agility horden en nog vele andere soorten. Kies de mini horden die bij uw trainingswensen passen en start met trainen! BREAK

  Mini horden kopen

  Met de mini horden zet u verschillende loop- en krachtoefeningen uit. Het voordeel van het trainen met de mini horden is de hoogte, spelers moeten zich meer inspannen om over de mini horden heen te stappen of springen. Dat triggerd de grond-motorische vaardigheden en verbeterd het voetenwerk. 

  Waar let u op bij het kopen van mini horden?

  Bij het kopen van mini horden is het belangrijk om op een aantal zaken te letten, namelijk:

  Trainingsdoelen en oefeningen: het is belangrijk om te bepalen of u de nadruk op kracht of voetenwerk wilt leggen. Wanneer de focus van de oefeningen op kracht ligt, traint u met name explosiviteit. Dit kan bijvoorbeeld door te springen over de mini horden. Hierbij zijn de hogere mini horden geschikter, terwijl bij een focus op voetenwerk de lage mini horden geschikter zijn. Door de focus op het voetenwerk is het belangrijk snel en in balans de loopoefening uit te voeren, explosiviteit is minder van belang.

  Leeftijd van de spelers: wanneer u met jeugdspelers of junioren werkt kunnen de lage mini horden geschikter zijn. Voor junioren kan het lastig zijn om een oefening met te hoge mini horden netjes uit te voeren en dat komt het resultaat niet ten goede.

  Hoogte mini horden

  De mini horden in het assortiment van Materiaalman zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Op de productpagina van de mini horden staat in welke hoogtes de specifieke mini horden verkrijgbaar zijn. Alle leverbare hoogtes zijn:

  • 15 cm
  • 22,5 cm
  • 30 cm
  • 37,5 cm

  Om de verschillende hoogtes van de mini horden makkelijk te kunnen onderscheiden heeft iedere maat een andere kleur. 

  Varianten mini horden

  Er zijn drie verschillende varianten mini horden die op een aantal aspecten van elkaar verschillen. De varianten mini horden zijn als volgt:

  • Mini horden: de standaard mini horden zijn verkrijgbaar in drie hoogtes, namelijk 15, 22,5 en 30 cm. Deze mini horden zijn het meest bekend, de vorm hiervan is vergelijkbaar met het stuur van een wielrenfiets.
  • Mini horden plat: de platte mini horden zijn verkrijgbaar in vier hoogtes, namelijk 15, 22,5, 30 en 37,5 cm. Er is één groot voordeel van de platte mini horden in vergelijking met de standaard mini horden, namelijk dat wanneer een speler op de platte mini horden gaat staan deze meebeweegt. Dit voorkomt blessures en verlengt de levensduur van de mini horden plat.
  • Verstelbare mini horden: het voordeel van de verstelbare mini horden is dat ze functioneler in te zetten zijn. U kunt ze zowel voor de jeugd als voor senioren gebruiken. Ook kunt u afwisselen tussen explosiviteitstraining met hoge mini horden en looptraining met lage mini horden. 

  Horden kopen

  Naast mini horden kunt u ook verschillende horden kopen bij Materiaalman.nl. Een aantal voorbeelden zijn terugklap horden en verstelbare horden. Met deze horden tilt u uw looptraining naar een hoger niveau tillen. Een combinatie van mini horden en horden is ideaal voor het trainen van kort voetenwerk en explosiviteit.

  De benaming voor mini horden en horden loopt door elkaar heen. Wanneer u zoekt op horden kopen ziet u voornamelijk mini horden boven komen. Omdat in onze ogen horden de grote variant zijn en mini horden de kleine variant gebruiken we deze splitsing. Bij de meeste horden sets wordt een handige draagtas of draagstrap, dit kunt u vinden op de productpagina van de hordes.

  Bijpassend trainingsmateriaal

  Elevation ladder SKLZ: de elevation speedladder is een combinatie tussen mini horden en een speedladder. De treden kunnen zowel vlak als verhoogd worden ingesteld. Dat maakt dit trainingsmateriaal zeer functioneel. De elevation ladder is te koop voor €49,99.

  Speed agility ladder set: met deze speed agility ladder set kunt u het effect van de elevation ladder namaken. Door palen op de trainingshoedjes te leggen creëert u een verhoogde speedladder, het effect is vergelijkbaar met de lage mini horden. De speed agility ladder set is verkrijgbaar voor €29,99.

  Agility horden pionnen set: de agility horden pionnen set zijn vergelijkbaar met de hoge mini horden. Door de gaten in de pionnen kunt u palen steken, deze set is goed te gebruiken bij zowel loop- als techniektraining. De set is verkrijgbaar voor €74,99.

  Mocht u vragen hebben over de mini horden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Kbands

  Kbands van Kbandstraining is een Funtioneel trainingsmateriaal wat door sporters ingezet wordt om uit te kunnen blinken in hun sport. Weerstandtraining wordt al jaren gebruikt voor het sterker maken van de beenspieren, maar nog nooit eerder was er een product zo geschikt als de kbands! Bevestig de banden simpel om de bovenbenen en klik de weerstandbanden erop. Bij iedere beweging, geïsoleerde bewegingen of sprint training leveren de kbands snel resultaat.BREAK

  Kbands kopen? Nu ook in Nederland en België!

  Kbands zijn ontworpen en gelanceerd in Amerika, inmiddels zijn de kbands daar uitgegroeid tot een groot succes. De bedrijven Kbandstraining en Myosource kinetic bands zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van de kbands en produceren. Het verschil zit erin dat Kbandstraining zich richt op fitness en Myosource op veldsporten. De kbands van beide merken zijn identiek. De naam kbands is ontstaan uit de voorgaande naam van het trainingsmaterialen, namelijk kinetic bands. Echter hebben de fabrikanten ervoor gekozen om de banden kbands te noemen. Omdat de kbands in Amerika zo’n groot succes zijn geworden heeft Materiaalman.nl besloten dit succes met de sporters in Nederland en België te delen.

  Door looptraining met kbands kunt u uw coördinatie verbeteren met als een resultaat dat u sneller en sterker wordt. Looptraining met kbands helpt u als sporter om beter te presteren en uw doelen te bereiken!

   

  Welke kbands banden zijn er?

  Bij aankoop van een set kbands bij Materiaalman.nl ontvangt u daar altijd twee knie-straps bij en twee soorten weerstandselastieken. De knie-straps zijn de basis van de kbands en de weerstandselastieken bepalen de zwaarte van de oefening. Er worden standaard twee categorieën weerstandselastieken bij de kbands geleverd:

  • Rood: Lichte weerstand
  • Groen: Medium weerstand

  Naast de groene en rode weerstandselastieken zijn er nog twee extra weerstandselastieken bij te bestellen:

  • Geel: Jeugd - Extra korte banden
  • Blauw: Hoge weerstand - Voor gevorderden

  Hoe bevestig ik de Kbands?

  De set kbands die u ontvangt bestaat uit twee knie-straps en twee sets weerstandselastieken (groen en rood) opgeborgen is een tasje. De knie-straps kunt u op maat maken, de banden zijn lang zodat ze voor iedereen geschikt zijn. Mochten de banden te lang zijn, dan kunt u de knie-straps inkorten door een stuk af te knippen.

   

  Kbands bevestigen stap 1

  Bevestig eerst de rechter knie-strap net boven uw knie. U plaatst de strap zo dat het kbands logo aan de voorkant zit en de metalen ringen aan de buitkant van uw knie. Zorg dat de knie-strap strak genoeg zit en er geen kleren of huid dubbel zit. Zo blijven de kbands tijdens de training goed zitten. De knie-strap wordt bevestigd met klittenband, u kunt de strap dus makkelijker strakker of losser bevestigen. Als de strap om uw rechterknie goed zit kunt u de de strap om uw linkerknie bevestigen.

  Kbands bevestigen stap 2

  Nadat de knie-straps van de kbands goed zitten, bevestigt u de weerstandselastieken. Kies een kleur (rood of groen) en pak de langere elastiek. De langere weerstandselastiek wordt aan de voorzijde van de kbands bevestigd. Klik het elastiek eerst aan de rechter knie-strap vast en daarna aan de linker knie-strap. Vervolgens kunt u het kortere weerstandselastiek op dezelfde wijze aan de achterkant bevestigen.

  Wanneer u deze twee stappen heeft doorlopen kunt u beginnen om met de kbands te trainen! De kbands zijn met een makkelijk systeem te bevestigen en te verstellen.

  Kbands trainingsdoelen

  Training met de kbands kan u helpen op een aantal vlakken te verbeteren:

  Explosiviteit, snelheid en kracht

  Door met de kbands te trainen worden oefeningen met bijvoorbeeld met de speedladder zwaarder gemaakt. Hierdoor wordt er nog meer van uw lichaam gevraagd en bouwt u meer kracht op. Daarnaast verbeterd uw voetenwerk door het uitvoeren van de oefeningen. De extra kracht en coördinatie die u hierdoor ontwikkeld draagt bij aan een explosievere start en hogere topsnelheid. De essentie van de kbands is dat ze extra weerstand bieden waardoor uw spieren nog sterker getriggerd worden.

  Er zijn meerdere weerstandselastieken, waardoor u de training gedurende een periode kunt opbouwen. U voorkomt zo overbelasting en gaat voor een duurzame ontwikkeling van uw spieren. Daarmee helpen de kbands om uw kracht, explosiviteit en snelheid te verhogen.

   

  Vetverbranding

  De kbands kunnen ook gebruikt worden om uw dagelijkse bezigheden te intensiveren waardoor u meer vet verband. Doordat de kbands extra weerstand bieden bij de simpelste wandeling wordt uw hartslag met 15-18% verhoogd en verbrand u vetten.

   

  Trainingsmaterialen die bij de Kbands passen

  Speedladder: de kbands en de speedladder zijn samen optimaal te gebruiken, daarom heeft Materiaalman de kbands training kit samengesteld. Iedere sporter kan hiermee direct beginnen met trainen! De speedladder is verkrijgbaar vanaf €17,50 en de kbands training kit is te koop voor €49,99.

  Trainingshoedjes: de kbands in combinatie met de trainingshoedjes kunnen de wendbaarheid van de speler vergroten. Door loopoefeningen op hoge snelheid uit te voeren worden uw coördinatie en kracht extra getriggerd. Een set trainingshoedjes is te bestellen voor maar €17,50.

  Mini horden: met een speedladder kunnen de standaard loopoefeningen uitgevoerd worden ten behoeve van het korte voetenwerk. Deze oefeningen worden verzwaard door ze met mini horden uit te voeren. Train met de mini horden in combinatie met de kbands en u gaat voor optimaal resultaat. De mini horden zijn verkrijgbaar in drie hoogtes: 15, 22,5 en 30 cm en vanaf €6,99 per stuk.

  Mini Bands: mini bands worden bevestigd rond de enkels of de knieën. Met de mini bands kunt u soortgelijke oefeningen uitvoeren als met de kbands. De mini bands zijn meer geschikt voor statische krachtoefeningen dan voor loopoefeningen. De mini bands zijn te bestellen vanaf €24,99 per set.

  Mocht u vragen hebben over de kbands? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

per pagina
Toont 1 - 12 van de 26 items
Toont 1 - 12 van de 26 items


Aanbiedingen

Best verkochte producten