Flat markers

Flat markers

Flat markers of fieldmarkers zijn platte rechthoeken of cirkels gemaakt van rubber. U gebruikt een flat marker of fieldmarker voor dezelfde doeleinden als trainingshoedjes of pionnen. Zoals de naam al aangeeft zijn flat markers plat, daardoor vormen ze geen obstakel voor de sporter en wordt de training minder beïnvloed. Daarbij waaien flat markers niet weg! In het assortiment vindt u flat markers in verschillende maten, vormen en kleuren waardoor u de flat marker uit kunt zoeken die bij uw wensen past!

1 - 10 van 10
1 - 10 van 10

Flat markers of fieldmarkers kopen?

Flatmarkers ofwel fieldmarkers gebruikt u als vervangers voor pionnen en trainingshoedjes. Het grote voordeel van de flat markers is dat ze plat zijn, daardoor vormen ze geen obstakel tijdens een training. Dit maakt de flat markers of fieldmarkers ideaal voor het uitzetten een oefening, veldje of cirkel.

 

Varianten flat markers of fieldmarkers

Flat markers en fieldmarkers zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar, namelijk:

  • Flat markers of fieldmarkers rechthoekig: deze flat markers gebruikt u om zijlijnen en cirkels aan te duiden. Dankzij de rechthoekige vorm deelt u een speelveld makkelijk op in een aantal aparte stroken of vakken.
  • Flat markers of fieldmarkers rond: ronde flat markers worden het meest gebruikt als vervangers van trainingshoedjes. U kunt bijvoorbeeld een plaats binnen een oefening aanduiden met deze flat markers.
  • Flat markers of fieldmarkers L-vorm: L-vorm flat markers zijn ideaal om de hoeken van een vierkant of rechthoekig veld aan te duiden. Daarnaast gebruikt u deze flat markers of fieldmarkers om een richtingsverandering binnen een oefening aan te duiden.

Binnen deze drie soorten flat markers of fieldmarkers zijn er ook verschillende maten. U kunt de ronde en rechthoekige flat markers of fieldmarkers in twee maten kopen. De L-vorm flat markers of field markers zijn in één maat verkrijgbaar.

De flat markers of fieldmarkers zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Bij al de flat markers of fieldmarkers die u op Materiaalman.nl kunt kopen, staan de beschikbare kleuren aangegeven. We streven ernaar altijd alle kleuren en maten van de flat markers of fieldmarkers op voorraad te hebben, mocht dat niet het geval zijn is de verwachte levertijd 5 werkdagen.

 

Sporten waarbij de flat markers of fieldmarkers gebruikt worden

De flat markers of fieldmarkers worden intensief gebruikt bij bijvoorbeeld voetbal en hockey. Dit zijn sporten waarbij pionnen of trainingshoedjes als obstakel kunnen dienen en dat past niet binnen iedere oefening. Bij voetbal kunnen de flat markers helpen oefeningen dynamischer te maken, doordat de flat marker een indicatie van een positie aangeeft. Dit voorkomt dat spelers een oefening of de automatische piloot afdraaien en zo ontstaat er een meer wedstrijdgerichte training.

Fieldmarkers Hockey

Fieldmarkers zijn het populairst binnen het hockey omdat het hockeyveld vlak is met weinig tot geen oneffenheden. Een pion of trainingshoedje is dan al snel een vervelend obstakel. Daarnaast zijn fieldmarkers vrijwel even goed zichtbaar. Dat maakt de fieldmarkers hockey uitermate geschikt om looplijnen in een oefening of een cirkel in een eindpartij uit te leggen. Omdat de fieldmarkers plat zijn vormen ze geen obstakel in een oefening en hebben spelers er geen last van. De fieldmarkers in het assortiment van Materiaalman zijn voorzien van een onderzijde met puntjes, waardoor ze goed blijven liggen. Dit voorkomt dat spelers uitglijden, wat mogelijk blessures kan veroorzaken.

 

Oefeningen met de flat markers of fieldmarkers

Met de flat markers of fieldmarkers kunt u soortgelijke oefeningen uitzetten als met bijvoorbeeld de trainingshoedjes. Echter is het ook mogelijk om met de flat markers looplijnen binnen oefeningen of grote tactische partijen uit te zetten. Dit helpt spelers deze looplijnen of tactische positionering beter begrijpen. De flat markers legt u dan neer in de lijn die de speler moet lopen, dit geeft houvast en zorgt dat de looplijnen in het spel geslepen worden.

 

Voordelen flat markers of fieldmarkers

  • Het grootste voordeel van de flat markers ten opzichte van pionnen en trainingshoedjes is dat ze vlak zijn en dus niet als obstakel fungeren.
  • Flat markers of fieldmarkers blijven goed liggen, dat voorkomt blessures
  • Met de flat markers is het mogelijk visuele aanwijzingen in een oefening aan te brengen.

 

Nadelen flat markers of fieldmarkers

  • Het kan zijn dat flat markers of fieldmarkers minder goed zichtbaar zijn, dit is eerder het geval op relatief hoog gras dan op een strak kunstgrasveld.

Bijpassend trainingsmateriaal

Speedladder verstelbaar Precision Training: de speedladder is een must voor ieder team wat wilt presteren. Met de speedladder zijn er tal van verschillende loopoefeningen mogelijk, daarmee wordt het voetenwerk verbeterd en gaat er geen energie verloren. De speedladder verstelbaar 4 meter is verkrijgbaar voor €19,99.

Trainingshoedjes: een set trainingshoedjes is te functioneel om niet te gebruiken. U kunt oefeningen in alle vormen uitzetten, de trainingshoedjes vormen vaak de basis van iedere training. Flat markers kunnen daarop een uitbreiding zijn, om uw training nog beter te maken. Een set trainingshoedjes is verkrijgbaar vanaf €14,99.

Bidonkrat: spelers hebben gedurende wedstrijden en trainingen water nodig. Dit voorkomt kramp en houdt spelers scherp. Een bidon is al verkrijgbaar vanaf €2,50 en een bidonkrat inclusief bidons vanaf €34,99.

Mocht u vragen hebben over de flat markers of fieldmarkers? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice