Klanten geven ons een 9
Keeperstraining materiaal helpt de keeper zichzelf verbeteren. De keeper is misschien wel één van de belangrijkste spelers in het veld, daarom is keeperstraining onmisbaar. Een keeper kan het verschil maken in een wedstrijd door rust in het team te brengen en ballen simpelweg tegen te houden. Dat gaat niet vanzelf, keeperstraining is nodig om de vaardigheden van de keeper te verbeteren. Reflexen, voetenwerk en kracht zijn allemaal trainbaar en bieden kansen voor iedere keeper om zich te ontwikkelen.
De keeper, de laatste man die de tegenstander tegenkomt voordat er gescoord wordt (of juist niet!), speelt een essentiële rol bij het behalen van resultaten. Een goede keeper pakt punten voor een team door op cruciale momenten ballen tegen te houden. Daarnaast helpt een goede keeper ook bij het verbeteren van uw eigen spelers. Wanneer spitsen tijdens de trainingen het uiterste uit zichzelf moeten halen om te scoren, nemen ze dat mee naar wedstrijden. Keeperstraining is daarom van groot belang, hoe beter de keeper, hoe groter de kans op een goed resultaat!
Zoals reeds geschreven, de keeper kan tijdens reguliere trainingen spelers tot het uiterste pushen, maar wordt de keeper zelf ook tot het uiterste gepusht? Een training draait vaak om de spelers en minder om de keeper, maar dat is niet nodig. U kunt een training nuttig maken voor zowel de keeper als de spelers door oefeningen af te wisselen.
Een keeper helpt uw spelers scherp te houden tijdens een training. Mocht de keeper er een keer niet zijn of u traint regelmatig zonder keeper, bekijk dan de SKLZ Goalshot. Dit trainingsmateriaal dwingt spelers moeite te doen om te scoren, zelfs zonder keeper!
Naast de reguliere trainingen hebben keepers vaak ook aparte keeperstraining. Hierbij staan de reflexen, houding en positionering in het doel vaak centraal. Daarbij wordt er tijdens de keeperstraining ook aandacht besteed aan kracht en stabiliteit, omdat dit een grote rol speelt bij de reactiesnelheid van de keeper. Keepers trainen dus vaak meer dan spelers en dat wordt nog weleens onderschat.
Keeperstraining materiaal draagt bij aan het kwaliteit van uw keeperstraining. Mede dankzij keeperstraining materiaal wordt de keeper extra uitgedaagd en behaalt daardoor een hoger niveau. Hieronder worden een aantal keeperstraining materialen besproken met de mogelijke toepassingen.
De rebounder ofwel rebound trampoline is ideaal om ballen in te schieten/gooien en de keeper hierop te laten reageren. Hoe dichterbij de rebounder staat hoe moeilijker het voor de keeper is. Van Crazy Catch zijn er rebounders met kleine en grote mazen verkrijgbaar. De rebound met kleine mazen is voorspelbaar en de rebound met de grote mazen niet, daardoor moet de keeper op het allerlaatste moment reageren, alsof de bal vlak voor het doel nog aangeraakt wordt. De rebounder met zowel kleine als grote mazen wordt Double Trouble genoemd. Deze rebounders kunt u herkennen door de “DT” in de productnaam.
Met een reactiebal kan keeper zelf de reactiesnelheid trainen. Een reactiebal is verkrijgbaar in drie maten, 6,5 / 10 en 20 cm. Individuele training met de twee kleinste reactieballen houdt de reflexen op peil. De 20 cm reactiebal is goed in te zetten tijdens keeperstrainingen. Deze reactiebal wordt opgepompt en daar kunt u mee schieten. De baan en de stuit van deze bal zijn niet te voorspellen.
Met het hierboven beschreven keeperstraining materiaal kunt u uw keeperstraining naar een hoger niveau tillen. Er is nog veel meer keeperstraining materiaal verkrijgbaar, bekijk het assortiment hierboven.
Mocht u vragen hebben over trainingsmateriaal voetbal? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.