In verband met Black Friday en de feestdagen zijn de levertijden langer.Krachttraining

Krachttraining is de basis voor een goede prestatie. Sporters die niet alleen bezig zijn met techniek, tacktiek en looptraining maar ook met krachttrainingen bouwen aan een sterker lichaam waarmee hogere prestaties geleverd kunnen worden. Core stability, ook wel rompstabiliteit, is daarbij een essentieel onderdeel. Een sterke core zorgt voor een balans in het lichaam waardoor u als sporter meer controle heeft tijdens bewegingen en de kans op blessures sterk afneemt. In ons assortiment van krachttrainingsmaterialen vindt u vooral functionele trainingsmaterialen waarbij uw eigen lichaamsgewicht een belangrijke rol speelt.

Categorieën

 • Weerstandtraining

  Krachttraining is een essentieel onderdeel van de sport, een aspect van krachttraining is weerstandtraining. In ons assortiment vindt u voornamelijk trainingsmaterialen die de weerstand van het eigen lichaam gebruiken. Een aantal voorbeelden van trainingsmaterialen in deze categorie zijn suspension trainers, deur trainers en weerstandsbanden. Met deze trainingsmaterialen kunt u vrijwel ieder deel van uw lichaam trainen op verschillende manieren. Uw eigen huis kan zelfs (tijdelijk) worden omgetoverd tot sportschool!

 • Gewichten

  Gewichten zijn misschien wel de meest bekende trainingsmaterialen. In het assortiment van Materiaalman vindt u vooral functionele gewichten die op meerdere manier toe te passen zijn, zoals medicijnballen, double grip ballen en lichaamsgewichten. Deze trainingsmaterialen zijn in verschillende gewichten te bestellen waardoor er voor de beginner, gevorderde en expert passende trainingsmaterialen te vinden zijn. 

 • Functioneel trainingsmateriaal

  Functioneel trainingsmateriaal is in ons assortiment het trainingsmateriaal waarmee iedere sporter mee zou moeten trainen. Een aantal trainingsmaterialen zijn fitnessballen, springtouwen en powerwheels. Deze functionele trainingsmaterialen zijn makkelijk in gebruik en buitengewoon effectief. De functionele trainingsmaterialen zijn er in verschillende soorten en maten waardoor u het trainingsmateriaal uit kunt zoeken wat op uw trainingsbehoeften aansluit.

 • Accessoires

  Om krachttraining te doen zijn er tal van accessoires op de markt om het comfortabeler, het beste voorbeeld is misschien wel de fitnessmat. Met een fitnessmat kunt u vrijwel overal relatief comfortabel trainen. Fitnessmatten zijn er in verschillende maten en diktes, waardoor er ook matten tussen zitten die makkelijk mee op reis te nemen zijn!

 • Winterfit

  Blijft fit in de wintermaanden. Het wordt koud en nat buiten en trainen wordt steeds minder aantrekkelijk. Toch zal na een maand of twee het seizoen weer beginnen en is een fitte start wenselijk. Daarnaast gaan er veel van u nog op wintersport en daar zijn kracht en conditie ook wenselijk. In de categorie winterfit vindt u trainingsmaterialen of accessoires waarmee u de winter door kunt blijven trainen, zoals springtouwen, foam rollers, medicijnballen, muts en handschoenen en nog veel meer!

per pagina
Toont 1 - 12 van de 19 items
 • € 11,99 € 14,99
  Sale

  Dyna Bands zijn een multifunctioneel toepasbaar trainingsmateriaal. Van krachttraining tot stretchoefeningen, bijna alles is mogelijk. De Dyna Bands zijn verkrijgtbaar in drie weerstanden: licht, medium en zwaar.

  € 11,99 € 14,99
 • € 14,99

  Met de lateral resistor train je de snelheid en explosiviteit van je zijwaardse bewegingen. Door te trainen met een lateral resistor wordt u gedwongen een juiste houding aan te nemen en daardoor effectief te trainen.

  € 14,99
 • € 19,99

  De resistaince trainer bestaat uit een latex band met twee stevige handvaten voor makkelijk gebruik. De latex band is in een beschermings sleeve geplaatst om de levensduur van de band te verlengen.

  € 19,99
 • € 8,49 € 9,99
  Sale

  Deze weerstandsbanden banden zijn te gebruiken voor het trainen van veel spiergroepen en zijn zeer makkelijk in gebruik. De weerstandsbanden zijn van latex, wat de grootste natuurlijke weerstand en beste elasticiteit van alle materialen biedt.

  € 8,49 € 9,99
 • € 17,99

  Met de medicijnbal van Precision Training kunt u een groot aantal oefeningen doen om verschillende spiergroepen efficiënt te trainen.

  € 17,99
 • € 16,49 € 25,00
  Sale

  Enkelgewichten met een uniek dubbel bevestigingssyteem wat ervoor zorgt dat de gewichten comfortabel en wrijvingsloos zitten bevestigd. 

  € 16,49 € 25,00
 • € 22,99 € 29,99
  Sale

  Steeds vaker zie je in fitnesscentra en in trainingsprogramma’s dat er oefeningen gedaan worden met grote oefenballen. Vaak worden deze ballen Swiss Balls (afgekort SB) genoemd. 

  € 22,99 € 29,99
 • € 84,99 € 99,99
  Sale

  Een sterke core is niet alleen belangrijk voor je kracht en balans, maar het helpt ook de kans op blessures te voorkomen. De Power Wheel is te gebruiken bij verschillende intensieve oefeningen voor de buikspieren.

  € 84,99 € 99,99
 • € 44,99

  Deze Fitnessmat is zeer 10mm dik en daarom zeer comfortabel. De mat rolt makkelijk op en is makkelijk mee te nemen door de schouder strap die ervoor zorgt dat de mat opgerold blijft.

  € 44,99
  • € 26,99 € 29,99

   Deze vouwbare fitnessmat bestaat uit drie delen en is gemaakt van EVA Foam. Dit foam zorgt ervoor dat de mat makkelijk schoon te vegen is en de vouwen zeer stevig zijn. Daarnaast is de mat aan beide kanten te gebruiken en voorzien van anti slip materiaal.

   € 26,99 € 29,99
   In prijs verlaagd!
  • € 19,99

   In deze teamtas kunnen makkelijk alle trainingsmaterialen in verzamelend worden aan het einde van de training.

   € 19,99
  • € 12,50

   Het veilig stellen van trainingsmateriaal is zeer belangrijk.

   € 12,50
  Toont 1 - 12 van de 19 items

  Krachttraining Materiaal kopen?

  Bij de meeste veldsporten speelt krachttraining een steeds grotere rol. Voor het leveren van een topprestatie is het belangrijk dat de spelers topfit zijn en krachtraining draagt daaraan bij. Met het assortiment krachttraining materiaal van Materiaalman.nl traint u alle spiergroepen op een effectieve manier. Het meeste krachttraining materiaal biedt u de mogelijkheid om uw lichaamsgewicht te gebruiken voor het verzwaren van de oefeningen en uw training naar een hoger niveau te tillen.

   

  Voor wie is krachttraining geschikt?

  Krachttraining is geschikt voor iedereen! Omdat krachttraining met het materiaal wat wij aanbieden vooral gedaan wordt in combinatie met lichaamsgewicht kan iedereen trainen op zijn of haar niveau. Of u nou enorm fit en getraind bent of het sporten weer op gaat pakken, krachttraining is de basis.

   

  Doelen met krachttraining

  U kunt verschillende doelen hebben bij uw krachttraining. Sommige mensen vinden het belangrijk om er atletisch uit te zien en putten daar motivatie uit, anderen trainen puur om fitter te worden en beter te functioneren bij het uitoefenen van een sport. Het voordeel van krachttraining is dat uw spieren sterker worden en u daardoor minder kans heeft op blessures. Ook kan krachttraining helpen bij het blessureherstel. U verbetert uw core stability door te trainen met een balansbord of buikspieroefeningen te doen op een fitnessmat. Krachttraining biedt u de volgende voordelen:

  • Minder kans op blessures
  • Betere lichaamshouding omdat u bewuster met uw lichaam omgaat
  • Fitter gevoel
  • Spieropbouw

   

  Overal trainen met krachttraining materiaal

  Het voordeel van krachttraining materiaal wat u bij materiaalman koopt is dat u het overal kunt gebruiken. U kunt thuis, op de club of in de sportschool werken aan een fittere versie van uzelf. In feite kunt u vrijwel alle spiergroepen trainen met een fitnessmat, medicijnbal en een springtouw. Een duur fitnessapparaat is niet de enige of beste weg om sterker te worden.

   

  Krachttrainen met lichaamsgewicht

  In plaats van gewichten of apparaten te gebruiken kunt u beter krachttraining doen met uw lichaamsgewicht en ondersteunde materialen. U traint dan niet alleen de spier zelf maar ook de spieren er omheen, omdat uw lichaam zichzelf in balans moet houden. Dit komt ten goede van de balans en stabiliteit van uw lichaam.

   

  Vet verbranden met Krachttraining Materiaal

  Tot slot is krachttraining zeer geschikt om vet te verbranden. Het trainen van je spieren helpt u aan een fitter gevoel. Daar liggen twee principes aan ten grondslag.

  Door krachttraining bouwt je lichaam spiermassa. Spieren worden door uw lichaam beschouwd als leven weefsel wat energie verbrand. Daardoor werkt het hebben van spieren al bevorderend voor de verbranding. Vet daarentegen verbruikt weinig tot geen energie. Wanneer u aan krachttraining doet bouwt u spieren en op stimuleert u daarmee de verbranding van uw lichaam waardoor u af kunt vallen.

  Naast de basisverbranding van spieren heeft het lichaam ook energie nodig bij het herstellen van een training. Na een krachttraining verband u tot wel 48 uur meer calorieën dan normaal. U blijft dus tot twee dagen profijt hebben van een intensieve training.

   

  Tips voor constructieve krachttraining

  • Neem minimaal een dag rust na een intensieve training
  • Wissel periodiek (ongeveer om de 6 weken) van oefeningen
  • Voer alle oefeningen correct uit, de beweging is belangrijker dan het gewicht

   

  

  Aanbiedingen

  Best verkochte producten