Overspeed trainer

Overspeed trainer

Overspeed trainers en andere sprint trainingsmaterialen, zoals power speedresistors, quick release belts en de SKLZ recoil 360, voegen weerstand toe aan het uitvoeren van de oefening. Ieder trainingsmateriaal heeft daarvoor een eigen methode. De overspeed trainer is een set, die bestaat uit twee heupgordels en een flexi cord waarmee de heupbanden aan elkaar bevestigd worden. In een sprint kan afhankelijk van de zwaarte van de oefening weerstand worden toegevoegd, daarmee is de overspeed trainer zeer functioneel en multi-inzetbaar.

1 - 6 van 6
1 - 6 van 6

Overspeed Trainer / Sprint Elastiek Kopen?

Met een Overspeed Trainer traint u de snelheid en explosiviteit van uw spelers. De overspeed trainer bestaat uit twee heupriemen en een elastiekband die beide riemen aan elkaar bevestigd. Naast de overspeed trainer kunt u in deze categorie ook quick-release belts, reactie riemen, power speedresistors en andere sprint trainingsmaterialen vinden.

 

Hoe werkt de overspeed trainer?

Twee spelers zitten aan elkaar bevestigd met een elastiekband. Het is de bedoeling dat de overspeed trainer in beweging wordt gebruikt, daarvoor zijn twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is dat de voorste speler zo snel mogelijk naar een punt sprint en de achterste weerstand geeft door minder snel te rennen. De voorste speler werkt dan extra hard om de afstand te overbruggen.

De tweede mogelijkheid is dat de voorste speler de achterste helpt bij het starten en/of sprinten. Dit is de oefening waar de term “overspeed trainer” op is gebaseerd. De voorste speler rent harder waardoor de achterste mee moet. De achterste speler ervaart dus minder weerstand tijdens het starten en gedurende de sprint, daardoor traint u voor een hogere topsnelheid. Trainen op of zelfs over uw maximum sprintsnelheid zorgt ervoor dat uw grenzen worden verlegt. Op termijn wordt uw maximum sprintsnelheid daardoor hoger.

 

Vergelijkbare Sprint Elastieken

Naast de overspeed trainer zijn er nog een aantal vergelijkbare sprint elastieken, bijvoorbeeld:

Quick Release Belt

De quick release belt is een trainingsmateriaal waarvoor twee spelers nodig zijn. De voorste speler draagt een harnas en de achterste heeft twee handvatten vast om weerstand te bieden. Wanneer beide spelers in beweging zijn kan de achterste aan een band trekken waardoor de voorste speler wordt losgekoppeld, de “quick release”. Hierdoor kan de voorste speler opeens zonder weerstand sprinten en voelt dat als een soort kracht explosie.

 

Power Speedresistor

De power speedresistor is verglijkbaar met de quick release belt, alleen zijn de voorste en achterste speler met een vaste band aan elkaar gekoppeld. De voorste speler draagt een harnas en de achterste heeft een handvat. Met de quick release belt geeft u een constante weerstand aan de voorste speler waardoor deze zich extra in moet spannen.

 

Voorwaartse- en zijwaartse bewegingen

Met alle overspeed trainers kunt u zowel voorwaartse als zijwaartse bewegingen trainen. U kunt ook richtingsveranderingen in een oefening verwerken zodat u beide combineert. Kortom, wilt u sneller worden? Train dan met de overspeed trainer!

Mocht u vragen hebben over de overspeed trainer of een ander sprint elastiek? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice