In verband met Black Friday en de feestdagen zijn de levertijden langer.Reactie en balanstraining

Reactietraining wordt vaak gedaan door keepers, maar kan ook voor veldspelers zeer bruikbaar zijn. Reactietrainingsmaterialen zijn reactieballen en rebounders. Met deze trainingsmaterialen worden reflexen op de proef gesteld, doordat er producten onverwachte bewegingen maken waar de sporter op moet reageren. Structureel trainen met deze trainingsmaterialen draagt bij aan een verbeterde reactiesnelheid. 

Categorieën

 • Reactiebal

  Een reactiebal is een bal met een oneven oppervlakte, die verkrijgbaar is in verschillende maten. De reactiebal stuitert een onverwachte richting op waardoor de sporter dient te reageren, dat helpt de reflexen en reactiesnelheid te verbeteren. De reactiebal is goed te gebruiken met een rebounder, waardoor het effect wordt versterkt. Keepers trainen vaak met reactieballen, omdat zij het meeste baat hebben bij goede reflexen. BREAK

  Reactiebal kopen?

  Trainen met de reactiebal verbeterd uw reflexen en hand-oog coördinatie. Een reactiebal heeft ongelijke vormen waardoor de bal onverwachte bewegingen maakt wanneer deze een oppervlakte raakt. Reactieballen zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

  • 6,5 cm
  • 10 cm 
  • 20 cm

  Welke maat reactiebal heb ik nodig?

  Iedere maat reactiebal kan gebruikt worden voor andere trainingsdoeleinden. Met de kleinste reactiebal van 6,5 cm kunt u de aanname van hockeyspelers perfect trainen.De ongelijke vormen van de reactiebal zorgen ervoor dat de speler moet anticiperen op de richtingsveranderingen van de reactiebal. U kunt de reactiebal 6,5 cm gebruiken bij alle sporten om reflexen van spelers te trainen, bijvoorbeeld door de reactiebal tegen een muur te gooien en proberen te vangen.

   

  Reactiebal 10 cm

  De reactiebal met een diameter van 10 cm is groter en zwaarder dan de kleinere variant. Deze reactiebal is ideaal voor training met een rebounder. Wanneer u de reactiebal in een rebounder gooit kan deze nog onverwachter terugkomen. De reflexen en uw hand-oog coördinatie worden dan extra getriggerd.

   

  Reactiebal 20 cm

  De reactiebal 20 cm is perfect voor keeperstraining. Deze reactiebal heeft een andere vorm dan de twee kleinere varianten, daardoor is deze reactiebal ook als voetbal te gebruiken. Door deze bal op de keeper te schieten of via een rebounder te laten weerkaatsen moet de keeper op het allerlaatste moment schakelen. Ook de balaanname van spelers wordt verbeterd door de reactiebal 20 cm te gebruiken.

   

  Hoe werkt de training met een reactiebal?

  Trainen met de reactiebal dwingt spelers om op het allerlaatste moment te schakelen op een richtingsverandering. Daardoor traint u uw spieren en hersens om nog sneller te reageren op nieuwe situaties. Wanneer deze training regelmatig wordt toegepast zult u merken dat de spelers sneller regeren op een afvallende bal of een onverwachte actie. 

  Kortom, wilt u reflexen en hand-oog coördinatie trainen? Dan kunt u perfect uit de voeten met een reactiebal. Deze training kunt u overal uitvoeren, thuis, in de sportschool of op de club met medespelers! 

  Mocht u vragen hebben over een reactiebal? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Rebounder

  Een rebounder is te gebruiken bij iedere balsport. De rebounder is een soort trampoline, die een bal of iets anders wat erin gegooid of geschoten wordt terug kaatst. De sporter dient daarop te reageren door de bal te vangen of aan te nemen. Vaak wordt de rebounder gebruikt in combinatie met een reactiebal, dit maakt de weerkaatsing van de reactiebal erg onvoorspelbaar waardoor de reactiesnelheid en reflexen op de proef worden gesteld. 
  Daarnaast kan de rebounder uitkomst bieden om de balaanname te verbeteren bij spelers. Met de rebounder kan iedereen alleen of met een groep trainen. BREAK

  Rebounder Kopen?

  Met de rebounder kunt u een veelzijdige training opzetten. Zo kunt u reactiesnelheid trainen door de bal in de rebounder te passen en deze vervolgens zelf of door een ander aan te laten nemen of vangen. Hiermee traint u ook direct de aanname van uzelf of de andere speler. Dat maakt de rebounder ook een ideaal trainingsmateriaal om individueel te trainen.

   

  Soorten en maten rebounders

  Rebounders zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo zijn er rebounders die u op de grond kunt zetten maar ook rebounders die u in de hand kunt houden. Binnen de categorie rebounders die u op de grond kunt zetten zijn verschillende maten te bestellen. Deze maten lopen uiteen van 75x75 cm tot 154x94 cm. Afhankelijk van het gebruik kunt u de maat kiezen die bij u past. Alle maten zijn geschikt voor gebruik op de club en voor thuis, echter zien we dat de kleinere rebounders vaker voor thuisgebruik besteld worden.

   

  Voetbal Rebounder

  De voetbal rebounder wordt veel ingezet bij voetbaltraining, voor zowel keepers als veldspelers. Met de rebounder kunt u de reflexen van keepers doelgericht trainen. Er zijn rebounders met grote mazen waardoor de voetbal in een onverwachte richting terugkaatst, daardoor is de keeper gedwongen om snel te reageren. Ook kunt u de rebounder dichterbij zetten, daardoor wordt de reactietijd die de keeper heeft verkort.

  Voor veldspelers is de rebounder een uitkomst om de aanname te trainen. Dit kan individueel of met meerdere spelers tegelijk. Pass de bal laag of met een boogje in de rebounder en neem deze vervolgens aan. Dit is heel toegankelijk en zorgt ervoor dat het balgevoel verbeterd. Iedere speler kan dit thuis doen om zichzelf te verbeteren.

   

  Hockey Rebounder 

  Vrijwel iedere hockey keeper traint met de rebounder. Doordat de hockeybal klein is weerkaatst deze vaak onvoorspelbaar terug uit de rebounder. Dit dwingt de keeper om snel te reageren. Reflexen zijn essentieel voor iedere hockeykeeper omdat het zo’n snelle sport is. Trainen met de rebounder kan de keeper helpen de reflexen te verbeteren. Let op hoe groot de mazen van de rebounder zijn als u deze voor hockeytraining koopt. Een hockeybal is klein en wanneer de mazen te groot zijn schiet de hockeybal er doorheen. Deze informatie staat op de productpagina vermeld.

  Keepers trampoline

  Een rebounder wordt ook vaak keepers trampoline genoemd, omdat de rebounder het meest ingezet wordt bij keeperstraining. De keepers trampoline zorgt ervoor dat er gericht met keepers getraind kan worden, omdat de rebound zorgt voor een richtingsverandering van de voetbal (of ander soort bal). Keepers trampolines zijn te koop in verschillende maten, iedere maat  heeft eigen voor en nadelen. Deze kunt u vinden op de productpagina van de keepers trampoline. Op Materiaalman.nl gebruiken wij voor het gemak de benaming rebounder.

  Hand Rebounder

  Met de hand rebounder kan de trainer de rebound sturen, waardoor er doelgericht een hoek of bepaalde redding getraind kan worden. Dankzij de handgrepen op de hand rebounders houdt u de rebounder stevig vast en kunt u de rebound makkelijk sturen.

  Rebounder Crazy Catch & Precision Training

  Op Materiaalman.nl worden twee merken rebounders aangeboden, Crazy Catch en Precision Training. Crazy Catch is een merk wat zich gespecialiseerd heeft in de rebounder, zij hebben het breedste aanbod op de markt. Er zijn 7 soorten en 4 verschillende maten. Het leuke van de Crazy Catch Rebounders is dat sommige een voorzijde hebben met kleine mazen en een achterzijde met grote mazen. De grote mazen zorgen ervoor dat zelfs een voetbal een onvoorspelbare richting op kaatst. 

  Precision Training heeft 2 rebounders in het assortiment, een hand rebounder en een gewone rebounder. Deze rebounders zijn iets interessanter geprijsd dan die van Crazy Catch. Beide rebounders zijn erg populair Engeland, Nederland en België!

  Tsjoek

  Een ander woord voor rebounder is tsjoek. Tsjoek is de Nederlandse benaming voor de rebounder, alleen wordt deze niet veel gebruikt. 

  Mocht u vragen hebben over de rebounder, neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Balanstrainer

  Balanstrainers zijn sinds enkele jaren zeer populair in Nederland en België. Door te trainen met de balanstrainer wordt de core stability verbeterd en worden er blessures voorkomen. De bekendste balanstrainers op de markt zijn afkomstig van het merk BOSU. Zij zijn begonnen met het ontwikkelen van deze balanstrainers en dat is overgekomen uit Amerika. In vrijwel iedere sportschool zijn deze balanstrainers terug te vinden, maar ze zijn ook perfect voor thuisgebruik!

   

  Uiteraard vindt u uiteenlopende balanstrainers in onze webwinkel. Altijd de beste kwaliteit tegen de laagste prijzen, zodat u direct kunt beginnen met trainen. Bestelt u vandaag nog voor 22:00 uur, dan zorgen wij ervoor dat de bestelling vandaag nog verzonden wordt! BREAK

  Makkelijk thuis trainen met een balanstrainer

  De balanstrainers zijn al een flinke tijd in trek in Nederland en België. De populariteit heeft ervoor gezorgd dat er inmiddels veel trainingen en oefeningen bekend zijn die u met de balanstrainers kunt doen. De balanstrainers worden geleverd inclusief informatie, maar op YouTube kunt u ook verschillende oefeningen vinden. Het is vooral verstandig om eerst te kijken wat u precies wilt trainingen. Alle oefeningen hebben effect op bepaalde spiergroepen.

  De aantrekkelijk geprijsde balanstrainers kunnen direct ingezet worden in uw trainingsprogramma. Weet u al welke spiergroepen u wilt trainen met thuis sporten? Kijk dan vooral eens naar ons aanbod zodat u direct kunt zien wat de mogelijkheden zijn binnen uw budget.

   

  Balanstrainers met de beste prijs-kwaliteitverhouding in huis halen

  Bij MateriaalMan.nl vindt u altijd alle trainingsmaterialen met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ook wanneer het gaat om de balanstrainers uiteraard. Wij willen niet alleen goedkope materialen aanbieden, we willen u vooral voorzien van kwalitatief trainingsmateriaal zodat u ook echt aan de slag kunt met trainingen. Daarom hebben we geen dure fysieke locatie die doorberekend moet worden in de prijzen; we zijn uitsluitend online actief waardoor de prijzen scherp en aantrekkelijk blijven.

  Met BOSU kiest u voor de beste balanstrainers tegen aantrekkelijke prijzen en dat is uiteraard in uw voordeel.

   

  Direct uw balanstrainer online bestellen

  Wilt u trainen met een balanstrainer en wilt u zo snel mogelijk beginnen? Bestel uw balanstrainer dan vandaag nog voor 22:00, dan versturen we uw bestelling vandaag nog. Alle bestellingen met een orderwaarde boven de € 99 worden gratis verzonden; onder de € 99 betaalt u echter nog geen € 5 voor de verzending.

  Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies voordat u een bestelling kunt plaatsen? Neem dan contact met ons op via telefoon of mail zodat we u direct verder kunnen helpen. We streven ernaar om alle berichten binnen 24 uur te beantwoorden.

 • Balansbord

  Een balansbord is de versimpelde en goedkopere versie van een balanstrainer. De functionaliteiten zijn vrijwel gelijk, beide zijn goed te gebruiken voor het trainen van core stability. Daarnaast wordt een balansbord ook vaak gebruikt bij het herstel van enkelblessures, door de onstabiliteit van het balansbord kan de enkel getraind worden. BREAK

  Balansbord Kopen?

  Trainen met het balansbord helpt u bij het versterken van uw core, knieën en enkels. Het balansbord is onstabiel waardoor uw stabiliserende spieren zich moeten inspannen om in balans te blijven. Regelmatig oefeningen doen op het balansbord zal helpen blessures te voorkomen, vooral de veelvoorkomende enkel en knieblessures.

   

  Werking balansbord

  Het balansbord is een stevig kunststof bord met een bol aan de onderzijde. Door de bol is het balansbord instabiel en die instabiliteit zorgt ervoor dat dit balansbord zo functioneel is. De bovenzijde van het balansbord is voorzien van een antislip laag waardoor u stevig kunt blijven staan.

   

  Waar komt het balansbord vandaan?

  Het balansbord is gebaseerd op een balanstrainer, echter zijn de balanstrainers redelijk aan de prijs en is het balansbord een goedkopere optie. Het voordeel van het balansbord ten opzichte van een balanstrainer is dat ze aanzienlijk kleiner zijn en daarom makkelijk zijn op te bergen.  

  Mocht u vragen hebben over een balansbord, neem dan gerust contact op met onze klantenservice

Toont 1 - 5 van de 5 items
 • € 3,50

  Verbeter je reflex en reactie door deze ongelijk gevormde ballen die onvoorspelbaar stuiteren. Ideaal voor herstel en hand oog coördinate.

  € 3,50
 • € 129,99

  Deze Rebound Trampoline van Precision Training is in te zetten bij de training van verschillende vaardigheden. Balgevoel en techniek kunnen getraind worden door de bal in de trampoline te passen of gooien.

  € 129,99
 • € 39,99

  De hand rebounder van Precision Training is het perfecte trainingsmateriaal om reactiesnelheid van keepers en speler te trainen.

  € 39,99
 • € 14,99

  Trainen met dit UFE Balansbord helpt het verstevigen van de enkels en knieën. Dit kan helpen om blessures te voorkomen, maar ook tijdens het blessure-herstel.

  € 14,99
 • € 29,99

  Deze keepers reactiebal is ideaal om het reactievermogen en de reflexen van keepers te verbeteren. Deze bal maakt onverwachte moves. Dat maakt de keeperstraining extra leuk en uitdagend.

  € 29,99
Toont 1 - 5 van de 5 items


Aanbiedingen

Best verkochte producten