Speedchute

Speedchute

De speedchute is een trainingsmateriaal dat al lange tijd gebruikt wordt bij een groot aantal verschillende sporten. Het idee van de speedchute is dat deze extra weerstand toevoegt aan loop- of sprintoefeningen doordat de chute lucht vangt. Hoe harder de sporter loopt, hoe groter de weerstand zal zijn. Sommige speedchutes zijn ook voorzien van een klip waarmee de speedchute in de sprint losgekoppeld kan worden waardoor er een soort krachtexplosie ontstaat. Er zijn verschillende soorten speedchutes van verschillende merken, zoals SKLZ en Precision Training. Bekijk het assortiment en kies een speedchute die aan uw wensen voldoet!

1 - 4 van 4
1 - 4 van 4

Speed chute Kopen?

Train met de speed chute en verhoog uw maximale sprintsnelheid en uw explosiviteit! De speed chute is een trainingsmateriaal bestaande uit een heupgordel en een weerstand parachute. Trainen met de speed chute zorgt voor weerstand waardoor uw spieren extra getriggerd worden.

 

Wat train ik met de speed chute?

De speed chute voegt weerstand toe aan uw loop- en sprinttraining, daardoor zijn alle oefeningen zwaarder. Die extra weerstand zorgt ervoor dat uw spieren extra hard moeten werken om uw gebruikelijke topsnelheid te bereiken. Door te trainen met extra weerstand ontwikkelt u extra spiergracht en gaat u op termijn snellere, krachtigere en langer passen maken. Daardoor verhoogt u uw maximale sprintsnelheid en explosiviteit.

 

Verschillende speed chutes

Er zijn verschillende typen speed chutes, namelijk:

Speed chute: De standaard speed chute bestaat uit een heupband die met een band bevestigd zit aan een parachute. Deze parachute voegt gemiddeld tussen de 7,5 en 15 kg extra weerstand toe, afhankelijk van uw sprintsnelheid. Hoe harder u sprint, hoe meer weerstand u ervaart.

Dual speed chute: Bij een dual speed chute zitten er twee parachutes bevestigd aan de heupband, daardoor ervaart u nog meer weerstand. Wanneer de speed chute voor u niet voldoende weerstand biedt, dan kunt u ervoor kiezen om te gaan trainen met een dual speed chute.

 

Extra features die verschillen per speed chute

360 graden ring: Speed chutes met een 360 graden ring bieden de mogelijkheid om de heupband op alle mogelijke manier te dragen. De speed chute zal automatisch meedraaien, dat maakt deze speed chutes uitermate geschikt voor trainingen met een richtingsverandering. Daardoor traint u ook agility en wendbaarheid. 

Quick-release systeem: Het quick-release systeem is een leuke feature bij de speed chute. Dit systeem zorgt ervoor dat u de speed chute op ieder gewenst moment los kunt koppelen. Wanneer u in volle sprint bent met de speed chute en deze vervolgens loskoppelt, kunt u het extra vermogen gebruiken om nog harder te sprinten.

Soortgelijk trainingsmateriaal

Overspeed trainerDe overspeed trainer is een trainingsmateriaal waarmee u uw sprintsnelheid kunt verhogen. Dit trainingsmateriaal gebruikt u met twee mensen tegelijk, de één biedt weerstand en de ander moet extra hard werken.

Quick-realase beltDe quick-release belt bootst het effect na van een quick-release speed chute. Een medesporter biedt weerstand door middel van een handvat wat verbonden zit aan een harnas. Op ieder gewenst moment kan de weerstandsband worden losgekoppeld en kunt u op volle snelheid sprinten.

Power speedresistorDe power speedresistor is vergelijkbaar met een speed chute zonder quick-release systeem. Er kan een constante hoeveelheid weerstand worden geboden door middel van een handvat.

Mocht u vragen hebben over de overspeed trainer of een ander sprint elastiek? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice