In verband met Black Friday en de feestdagen zijn de levertijden langer.Sprinttraining

Naast het trainen van het voetenwerk is sprinttraining bij veel sporten essentieel. Sprinttraining draagt bij aan snellere en explosievere sporters waardoor ze tegenstanders te snel af kunnen zijn. Verder zijn een aantal snelle spelers in een team van onschatbare waarde. 

Trainingsmaterialen waarmee sprinttraining gedaan kan worden zijn: overspeed trainers, speed chutes, speed sleds en power speed resistors. Ieder materiaal heeft een eigen focus en functionaliteit waardoor u veel kanten op kunt!

Categorieën

 • Overspeed trainer

  Overspeed trainers en andere sprint trainingsmaterialen, zoals power speedresistors, quick release belts en de SKLZ recoil 360, voegen weerstand toe aan het uitvoeren van de oefening. Ieder trainingsmateriaal heeft daarvoor een eigen methode. De overspeed trainer is een set, die bestaat uit twee heupgordels en een flexi cord waarmee de heupbanden aan elkaar bevestigd worden. In een sprint kan afhankelijk van de zwaarte van de oefening weerstand worden toegevoegd, daarmee is de overspeed trainer zeer functioneel en multi-inzetbaar. BREAK

  Overspeed Trainer / Sprint Elastiek Kopen?

  Met een Overspeed Trainer traint u de snelheid en explosiviteit van uw spelers. De overspeed trainer bestaat uit twee heupriemen en een elastiekband die beide riemen aan elkaar bevestigd. Naast de overspeed trainer kunt u in deze categorie ook quick-release belts, reactie riemen, power speedresistors en andere sprint trainingsmaterialen vinden.

   

  Hoe werkt de overspeed trainer?

  Twee spelers zitten aan elkaar bevestigd met een elastiekband. Het is de bedoeling dat de overspeed trainer in beweging wordt gebruikt, daarvoor zijn twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is dat de voorste speler zo snel mogelijk naar een punt sprint en de achterste weerstand geeft door minder snel te rennen. De voorste speler werkt dan extra hard om de afstand te overbruggen.

  De tweede mogelijkheid is dat de voorste speler de achterste helpt bij het starten en/of sprinten. Dit is de oefening waar de term “overspeed trainer” op is gebaseerd. De voorste speler rent harder waardoor de achterste mee moet. De achterste speler ervaart dus minder weerstand tijdens het starten en gedurende de sprint, daardoor traint u voor een hogere topsnelheid. Trainen op of zelfs over uw maximum sprintsnelheid zorgt ervoor dat uw grenzen worden verlegt. Op termijn wordt uw maximum sprintsnelheid daardoor hoger.

   

  Vergelijkbare Sprint Elastieken

  Naast de overspeed trainer zijn er nog een aantal vergelijkbare sprint elastieken, bijvoorbeeld:

  Quick Release Belt

  De quick release belt is een trainingsmateriaal waarvoor twee spelers nodig zijn. De voorste speler draagt een harnas en de achterste heeft twee handvatten vast om weerstand te bieden. Wanneer beide spelers in beweging zijn kan de achterste aan een band trekken waardoor de voorste speler wordt losgekoppeld, de “quick release”. Hierdoor kan de voorste speler opeens zonder weerstand sprinten en voelt dat als een soort kracht explosie.

   

  Power Speedresistor

  De power speedresistor is verglijkbaar met de quick release belt, alleen zijn de voorste en achterste speler met een vaste band aan elkaar gekoppeld. De voorste speler draagt een harnas en de achterste heeft een handvat. Met de quick release belt geeft u een constante weerstand aan de voorste speler waardoor deze zich extra in moet spannen.

   

  Voorwaartse- en zijwaartse bewegingen

  Met alle overspeed trainers kunt u zowel voorwaartse als zijwaartse bewegingen trainen. U kunt ook richtingsveranderingen in een oefening verwerken zodat u beide combineert. Kortom, wilt u sneller worden? Train dan met de overspeed trainer!

  Mocht u vragen hebben over de overspeed trainer of een ander sprint elastiek? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Speedchute

  De speedchute is een trainingsmateriaal dat al lange tijd gebruikt wordt bij een groot aantal verschillende sporten. Het idee van de speedchute is dat deze extra weerstand toevoegt aan loop- of sprintoefeningen doordat de chute lucht vangt. Hoe harder de sporter loopt, hoe groter de weerstand zal zijn. Sommige speedchutes zijn ook voorzien van een klip waarmee de speedchute in de sprint losgekoppeld kan worden waardoor er een soort krachtexplosie ontstaat. Er zijn verschillende soorten speedchutes van verschillende merken, zoals SKLZ en Precision Training. Bekijk het assortiment en kies een speedchute die aan uw wensen voldoet!BREAK

  Speed chute Kopen?

  Train met de speed chute en verhoog uw maximale sprintsnelheid en uw explosiviteit! De speed chute is een trainingsmateriaal bestaande uit een heupgordel en een weerstand parachute. Trainen met de speed chute zorgt voor weerstand waardoor uw spieren extra getriggerd worden.

   

  Wat train ik met de speed chute?

  De speed chute voegt weerstand toe aan uw loop- en sprinttraining, daardoor zijn alle oefeningen zwaarder. Die extra weerstand zorgt ervoor dat uw spieren extra hard moeten werken om uw gebruikelijke topsnelheid te bereiken. Door te trainen met extra weerstand ontwikkelt u extra spiergracht en gaat u op termijn snellere, krachtigere en langer passen maken. Daardoor verhoogt u uw maximale sprintsnelheid en explosiviteit.

   

  Verschillende speed chutes

  Er zijn verschillende typen speed chutes, namelijk:

  Speed chute: De standaard speed chute bestaat uit een heupband die met een band bevestigd zit aan een parachute. Deze parachute voegt gemiddeld tussen de 7,5 en 15 kg extra weerstand toe, afhankelijk van uw sprintsnelheid. Hoe harder u sprint, hoe meer weerstand u ervaart.

  Dual speed chute: Bij een dual speed chute zitten er twee parachutes bevestigd aan de heupband, daardoor ervaart u nog meer weerstand. Wanneer de speed chute voor u niet voldoende weerstand biedt, dan kunt u ervoor kiezen om te gaan trainen met een dual speed chute.

   

  Extra features die verschillen per speed chute

  360 graden ring: Speed chutes met een 360 graden ring bieden de mogelijkheid om de heupband op alle mogelijke manier te dragen. De speed chute zal automatisch meedraaien, dat maakt deze speed chutes uitermate geschikt voor trainingen met een richtingsverandering. Daardoor traint u ook agility en wendbaarheid. 

  Quick-release systeem: Het quick-release systeem is een leuke feature bij de speed chute. Dit systeem zorgt ervoor dat u de speed chute op ieder gewenst moment los kunt koppelen. Wanneer u in volle sprint bent met de speed chute en deze vervolgens loskoppelt, kunt u het extra vermogen gebruiken om nog harder te sprinten.

  Soortgelijk trainingsmateriaal

  Overspeed trainerDe overspeed trainer is een trainingsmateriaal waarmee u uw sprintsnelheid kunt verhogen. Dit trainingsmateriaal gebruikt u met twee mensen tegelijk, de één biedt weerstand en de ander moet extra hard werken.

  Quick-realase beltDe quick-release belt bootst het effect na van een quick-release speed chute. Een medesporter biedt weerstand door middel van een handvat wat verbonden zit aan een harnas. Op ieder gewenst moment kan de weerstandsband worden losgekoppeld en kunt u op volle snelheid sprinten.

  Power speedresistorDe power speedresistor is vergelijkbaar met een speed chute zonder quick-release systeem. Er kan een constante hoeveelheid weerstand worden geboden door middel van een handvat.

  Mocht u vragen hebben over de overspeed trainer of een ander sprint elastiek? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Speed sled

  De speed sled voegt net als de andere sprint trainingsmaterialen weerstand toe aan de sprint. Met de speed sled en de speed chute kan solo getraind worden. De speed sled is een slee die met een harnas aan de sporter zit bevestigd. Extra weerstand toevoegen is bij de speed sled erg makkelijk, midden op de sled zit een stang waar halterschijven omheen geplaatst kunnen worden. Zo kan de speed sled afgesteld worden op de wensen en trainingsbehoefte van het individu. BREAK

  Speed Sled Kopen?

  Met de speed sled kunt u uw sprintsnelheid verhogen door extra weerstand toe te voegen aan uw training. De speed sled is een slee die via een band bevestigd zit aan een harnas. Als u gaat sprinten zorgt de speed sled voor extra weerstand waardoor u extra hard moet werken om uw topsnelheid te bereiken.

   

  Speed sled / power sled en de varianten

  De speed sled wordt ook wel power sled genoemd, de twee duiden bijna hetzelfde trainingsmateriaal aan. Het verschil is dat onder power sled ook de slee verstaan wordt die voortgeduwd wordt in plaats van voortgetrokken.

  Een variant op de speed sled is de SKLZ Speedsac. De essentie van dit trainingsmateriaal is hetzelfde, het is een stevige zak waar u gewichten in kunt doen. Deze zak zit via een band aan een harnas bevestigd waardoor er weerstand toegevoegd wordt. Het voordeel van de SKLZ Speedsac is dat deze Speedsac ook als power sandbag gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld krachttraining.

   

  Zwaarder trainen met de Speed Sled

  Trainen met de speed sled wordt zwaarder gemaakt door gewichten op de speed sled te leggen. U kunt zoveel gewicht toevoegen als u zelf wilt, hoe meer gewicht u op de speed sled legt, hoe zwaarder de training wordt.

   

  Soortgelijk trainingsmateriaal

  Overspeed trainer: De overspeed trainer is een trainingsmateriaal waarmee u uw sprintsnelheid kunt verhogen. Dit trainingsmateriaal gebruikt u met twee mensen tegelijk, de één biedt weerstand en de ander moet extra hard werken.

  Speed Chute: De speed chute is een parachute die bevestigd zit aan een heupband. Daarmee kunt u weerstand toevoegen aan uw sprint. Dit is een iets praktische trainingsmateriaal dan de speed sled in het opzicht van grootte en opbergruimte. De speed chute kan heel klein worden gemaakt en de speed sled niet. De werking is verder vrijwel hetzelfde.

  Power speedresistor: De power speedresistor is vergelijkbaar met een speed chute zonder quick-release systeem. Er kan een constante hoeveelheid weerstand worden geboden door middel van een handvat.

  Mocht u vragen hebben over de overspeed trainer of een ander sprint elastiek? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

Toont 1 - 8 van de 8 items
Toont 1 - 8 van de 8 items

Explosiviteit verhogen met Sprinttraining

Bij sprinttraining denken veel mensen meteen aan het verhogen van de topsnelheid. Bij veldsporten zoals hockey en voetbal ligt dit iets anders. Een topsnelheid bereikt men normaal gesproken pas na dertig meter. Bij voetbal en hockey sprint men meestal slechts enkele seconden. Dit is meestal niet verder dan twintig meter. Bij voetbal sprint training gaat het daarom niet zo zeer om het verbeteren van de uiteindelijke topsnelheid. Bij voetbal sprint training ligt veel meer nadruk op het ontwikkelen van explosiviteit tijdens de eerste stappen. Hieronder verstaan we onder meer het verbeteren van de startsnelheid en het verhogen van de maximum snelheid binnen een kort tijdsbestek. 

Sprintsnelheid verhogen

De sprintsnelheid is in belangrijke mate genetisch bepaald. De ene sporter is in staat om sneller van start te gaan dan de andere. Niettemin is het mogelijk om de sprintsnelheid door middel van sprinttraining te verhogen. De mate waarin de sprinttraining effect heeft hangt af van verschillende factoren. Natuurlijk is het belangrijk om een hoge trainingsfrequentie aan te houden. Met één keer per week zult u weinig verschil merken. Voor echte verbetering zult u minstens twee keer per week een uitgebreid programma voor sprinttraining moeten volgen. Het is belangrijk om dit programma voor sprint training zo divers mogelijk te maken. Door zoveel mogelijk verschillende elementen van de sprint training te oefenen zult u tijdens het sporten betere resultaten boeken.

Soorten sprintmaterialen

Het mag duidelijk zijn: sprinttraining draagt bij aan snellere en explosievere start en is daarom een noodzakelijk onderdeel van de training bij veldsporten zoals voetbal en hockey. 

Bij de Materiaalman.nl kunt u verschillende trainingsmaterialen ten behoeve van o.a. voetbal sprint training kopen. Ieder materiaal richt zich op een ander aspect van de sprinttraining en biedt dus weer andere voordelen. Als u wilt werken aan het verhogen van uw sprintsnelheid is het daarom aan te bevelen om verschillende soorten trainingsmaterialen te gebruiken bij de sprint training. Enkele voorbeelden van de sprintmaterialen in ons assortiment zijn: 

 • Overspeed trainers
 • Speed chutes
 • Speed sleds

Sprinttraining met Overspeed trainers 

Met een Overspeed trainer beweegt u tijdens de sprint training sneller dan u in werkelijkheid zou kunnen. Hierdoor bereikt u tijdens de sprint training eerder uw topsnelheid. Met een Overspeed trainer behaalt u tevens een hogere maximum snelheid die u langer aan kunt houden. Door regelmatig een Overspeed Trainer te gebruiken bij uw sprint training oefeningen zult u merken dat u ook tijdens het spelen op het veld een hogere startsnelheid en topsnelheid kunt bereiken. 

Sprinttraining met Speed chutes

Ook de Speed chute is een heel handig trainingsmiddel om bij de sprinttraining te gebruiken. Zodra u begint met rennen zal de parachute zich uitvouwen. Hoe sneller u rent, hoe groter de weerstand is. Door het gebruik van de Speed chute bij de sprint training werkt u aan uw kracht en explosiviteit. U moet bij deze sprint training oefeningen immers steeds snellere en langere passen maken terwijl u meer weerstand ervaart. Tijdens het spelen zult u merken dat u dankzij de sprint training oefeningen sneller van start gaat.

Sprinttraining met een Speed sled

Met een Speed sled kunt u tijdens de sprint training gewichten over het veld trekken. Door deze sprint training oefeningen regelmatig te doen bouwt u meer spiermassa op. Zo wordt uw lichaam krachtiger en kunt u tijdens het voetballen of hockeyen sneller sprinten. Het grote voordeel van de Speed sled is dat u zelf bepaalt hoeveel gewicht u gebruikt. Door het totale gewicht tijdens de sprint training langzaam op te bouwen forceert u niets en werkt u aan een betere sprintsnelheid tijdens het sporten.Aanbiedingen

Best verkochte producten