Techniektraining

Voetbal techniektraining is naast looptraining een essentieel onderdeel van uw training. Goede technische vaardigheden helpen een speler bij iedere handeling, of het nou een balaanname of pass is. Een technisch vaardige speler kenmerkt zich vaak ook doordart hij of zij makkelijke mannetjes uitspeelt. Techniek is deels aan te leren door techniektraining, een ander deel is genetisch bepaald. Hieronder vindt u de categorieën trainingsmateriaal die uw techniektraining naar een hoger niveau kunnen tillen. 

Categorieën

 • Pass poortjes

  Pass poortjes kunnen gebruikt worden bij het trainen van de passing van spelers. Door de poortjes op het veld op te stellen en de spelers gedurende de oefening door de poortjes heen laten te passen moeten zij zich extra focussen op deze pass. Er zijn ronde en vierkante poortjes leverbaar voor op gras en kunstgras.

 • Vrijetrap Poppen

  Een vrije trap pop is gemaakt om vrije trappen te trainen. Met een aantal vrije trap poppen naast elkaar kunt u een voetbalmuur vormen om de training wedstrijdsituatiever te maken. U kunt een vrije trap pop per set los bestellen, dit staat duidelijk op de productpagina’s beschreven. BREAK

  Vrijetrap pop kopen?

  Als u op zoek bent naar een vrije trap pop zijn er een aantal verschillende mogelijkheden. Er zijn vrije trap poppen te aantal soorten en maten. De standaard vrije trap pop Precision Training is van stevig kunststof en kan met grondpinnen in het gras gezet worden. Deze vrije pop is verkrijgbaar in een senior en junior maat (150 cm hoog).

  De vrije trap pop pro van Precision Training is een hoge kwaliteit vrije trap op gemaakt door Barret. Dit is de vrije trap pop die door de meeste Eredivisie Clubs wordt gebruikt. De vrije trap pop pro is van gemaakt van stevig kunststof waardoor deze pop zeer solide is, dankzij de 4 pinnen aan de onderzijde staat de pop stevig in het veld. Deze vrije trap pop is ook te combineren met een base waardoor u de pop ook op kunstgras kunt gebruiken. 

   

  Mesh vrije trap pop

  Naast de kunststof vrije trap poppen kunt u ook trainen met mesh vrije trap poppen. Het voordeel van deze vrije trap poppen is dat ze aanzienlijk goedkoper zijn. Bijkomend voordeel, de vrije trap poppen zijn gemaakt van mesh materiaal waardoor u ze makkelijk in een klein pakket kunt opbergen. Er zijn twee soorten mesh vrije trap poppen, één in de vorm van een pop en één in de vorm van een rechthoek. Beide mesh vrijetrap poppen kunt u plaatsen met trainingspalen.

   

  Voetbalmuur / Vrije Trap Muur

  Wanneer u meerdere vrije trap poppen naast elkaar zet kunt u een voetbalmuur of vrije trap muur creëren. De voetbalmuur kunt u overal op het veld plaatsen, waardoor er van iedere positie een vrije trap geoefend kan worden. Een voetbalmuur wordt ook veel ingezet als obstakel in een oefening, bijvoorbeeld waarbij een speler vrij moet lopen achter één of meerdere vrije trap poppen.

   

  Vrije trap pop gebruiken op kunstgras

  De vrije trap poppen zijn voorzien van grondpinnen waardoor ze stevig in het gras gezet kunnen worden. Tegenwoordig zijn er steeds meer clubs die trainen en spelen op kunstgras, daarvoor zijn er een aantal oplossingen. Voor de vrije trap pop en vrije trap pop pro kunt u bases bestellen. Met deze base kunt u de vrije trap pop ook op kunstgras gebruiken.

  De mesh vrije trap poppen worden opgezet met trainingspalen die voorzien zijn van een grondspike. Voor deze trainingspalen kunt u ook een voetsteun bestellen waardoor u zowel de trainingspalen als de vrije trap poppen mesh op het kunstgras en indoor kunt gebruiken.

   

  Benamingen voor de vrije trap pop

  In het Engels heten de vrije trap poppen mannequins. In Nederland hebben we meer daarentegen meer dan één benaming voor de vrije trap pop, namelijk: voetbal pop, trainingspop, voetbalmuur, vrije trap muur en oefenmuur. Voor het gemak gebruiken wij de benaming vrije trap pop.

   

  Vrije trap trainen

  Zoals de productnaam al aangeeft, de vrije trap pop is ideaal om vrije trappen mee te trainen. U kunt een vrije trap pop overal op het veld plaatsen waardoor u van elke hoek en positie een vrije trap kunt trainen. Daarnaast kunnen de vrije trap poppen ook fungeren als obstakel in het 16-meter gebied bij het trainen van corners. Het uitwerken van een variant op de directe vrije trap is ook makkelijker wanneer u met vrije trap poppen en vrije trap muur maakt.

   

  Overige trainingsmogelijkheden vrije trap pop

  Naast het trainen van directe en indirecte vrije trappen kunt u de vrije trap pop ook als obstakel in een techniek of loopoefening gebruiken. U kan techniekoefening wedstrijdsituatief maken door de spelers de passerbeweging voor één of een aantal vrije trap poppen te laten maken. Dit dwingt de speler om de beweging correct uit te voeren, want als het mis gaat rolt de bal tegen de vrije trap pop aan. Tot slot kunt u uw eigen creativiteit gebruiken bij het inzetten van de vrije trap poppen!

  Vragen over de Vrije Trap Poppen?

  Mocht u vragen hebben over een vrije trap pop? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Voetvolley net

  Voetvolley netten zijn te gebruiken om al spelenderwijs techniek te trainen. Voetvolley kan lastiger gemaakt worden om in plaats van een standaard bal, een bal van een kleiner maat te gebruiken. De voetvolley netten zijn in verschillende maten en kwaliteitsniveau`s te bestellen, kies het voetvolley net wat op uw wensen aansluit en begin met trainen! BREAK

  Voetvolley Net Kopen?

  Een voetvolley net bestaat uit twee staanders met daartussen een net op een bepaalde hoogte. Dankzij de staanders kunt u het voetvolley net op vrijwel alle ondergronden plaatsen, waardoor u het overal kunt gebruiken. Met een voetvolley net kunt u een leuke twist geven aan een training. Een potje voetvolley is een leuke manier om even de focus van de standaard oefeningen af te halen en uw spelers weer te motiveren.

   

  Hoe train ik met een voetvolley net?

  Trainen met het voetvolley net is niet alleen leuk, het is ook functioneel. De spelers mogen de bal 1 keer per persoon raken, het is dus essentieel dat dit een goed balcontact is. Als de bal van de voet springt, is de kans groot dat het team een punt kwijt is. Met het voetvolley net wordt de aanname en het balgevoel van de speler op de proef gesteld. Daarnaast is het speelveld relatief klein en moeten spelers van tevoren kijken waar ruimte op het veld van de tegenstander ligt. Dit maakt een potje voetvolley zeer dynamisch.

   

  Soorten Voetvolley netten

  Er zijn verschillende voetvolley netten te koop bij Materiaalman.nl. Het standaard voetvolley net is geschikt voor relatief kleine partijen of voor de jeugd. Dit voetvolley net is 3 meter breed en is makkelijk en snel op te zetten.

  Het voetvolley net verstelbaar is ook 3 meter breed, maar is deze breedte makkelijk aan te passen. Daardoor kunnen met dit net ook 1 tegen 1 partijen gespeeld worden.

  Tot slot de voetvolley kit, dit voetvolley net is 6 meter breed en heeft een frame waardoor het zeer stevig staat. Dit is kwalitatief gezien het beste voetvolley net uit het assortiment.

   

  Regels voetvolley

  Zoals de naam al doet verwachten is voetvolley een variant op volleybal, alleen mag de bal niet met de handen aangeraakt worden. De volgende regels zijn van toepassing

  • Iedere speler mag de bal maximaal 1 keer raken met een maximum van 3 per team. Per keer dat de bal op een speelhelft is mag deze 1 keer de grond raken.
  • De opslag wordt gedaan door middel van een drop kick vanachter de achterlijn.
  • Een punt wordt gemaakt wanneer de bal 2x de grond raakt, meer dan 3x geraakt is of buiten het veld de grond heeft geraakt.
 • Koptrainer

  De koptrainer is ideaal om de kopvaardigheden van uw spelers te verbeteren. Een goede koptechniek zorgt ervoor dat de speler meer kracht achter de bal kan leggen waardoor er makkelijker gescoord of uitverdedigd kan worden. Niet alle spelers zijn koppers, maar een aantal kopsterke spelers in een team kan een groot verschil maken.Aanbiedingen

Best verkochte producten