Speed sled

Speed sled

De speed sled voegt net als de andere sprint trainingsmaterialen weerstand toe aan de sprint. Met de speed sled en de speed chute kan solo getraind worden. De speed sled is een slee die met een harnas aan de sporter zit bevestigd. Extra weerstand toevoegen is bij de speed sled erg makkelijk, midden op de sled zit een stang waar halterschijven omheen geplaatst kunnen worden. Zo kan de speed sled afgesteld worden op de wensen en trainingsbehoefte van het individu.

1 - 1 van 1
1 - 1 van 1

Speed Sled Kopen?

Met de speed sled kunt u uw sprintsnelheid verhogen door extra weerstand toe te voegen aan uw training. De speed sled is een slee die via een band bevestigd zit aan een harnas. Als u gaat sprinten zorgt de speed sled voor extra weerstand waardoor u extra hard moet werken om uw topsnelheid te bereiken.

 

Speed sled / power sled en de varianten

De speed sled wordt ook wel power sled genoemd, de twee duiden bijna hetzelfde trainingsmateriaal aan. Het verschil is dat onder power sled ook de slee verstaan wordt die voortgeduwd wordt in plaats van voortgetrokken.

Een variant op de speed sled is de SKLZ Speedsac. De essentie van dit trainingsmateriaal is hetzelfde, het is een stevige zak waar u gewichten in kunt doen. Deze zak zit via een band aan een harnas bevestigd waardoor er weerstand toegevoegd wordt. Het voordeel van de SKLZ Speedsac is dat deze Speedsac ook als power sandbag gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld krachttraining.

 

Zwaarder trainen met de Speed Sled

Trainen met de speed sled wordt zwaarder gemaakt door gewichten op de speed sled te leggen. U kunt zoveel gewicht toevoegen als u zelf wilt, hoe meer gewicht u op de speed sled legt, hoe zwaarder de training wordt.

 

Soortgelijk trainingsmateriaal

Overspeed trainer: De overspeed trainer is een trainingsmateriaal waarmee u uw sprintsnelheid kunt verhogen. Dit trainingsmateriaal gebruikt u met twee mensen tegelijk, de één biedt weerstand en de ander moet extra hard werken.

Speed Chute: De speed chute is een parachute die bevestigd zit aan een heupband. Daarmee kunt u weerstand toevoegen aan uw sprint. Dit is een iets praktische trainingsmateriaal dan de speed sled in het opzicht van grootte en opbergruimte. De speed chute kan heel klein worden gemaakt en de speed sled niet. De werking is verder vrijwel hetzelfde.

Power speedresistor: De power speedresistor is vergelijkbaar met een speed chute zonder quick-release systeem. Er kan een constante hoeveelheid weerstand worden geboden door middel van een handvat.

Mocht u vragen hebben over de overspeed trainer of een ander sprint elastiek? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice