Vrijetrap Poppen

Vrijetrap Poppen

Een vrije trap pop is gemaakt om vrije trappen te trainen. Met een aantal vrije trap poppen naast elkaar kunt u een voetbalmuur vormen om de training wedstrijdsituatiever te maken. U kunt een vrije trap pop per set los bestellen, dit staat duidelijk op de productpagina’s beschreven.

1 - 12 van 16
1 - 12 van 16

Vrijetrap pop kopen?

Als u op zoek bent naar een vrije trap pop zijn er een aantal verschillende mogelijkheden. Er zijn vrije trap poppen te aantal soorten en maten. De standaard vrije trap pop Precision Training is van stevig kunststof en kan met grondpinnen in het gras gezet worden. Deze vrije pop is verkrijgbaar in een senior en junior maat (150 cm hoog).

De vrije trap pop pro van Precision Training is een hoge kwaliteit vrije trap op gemaakt door Barret. Dit is de vrije trap pop die door de meeste Eredivisie Clubs wordt gebruikt. De vrije trap pop pro is van gemaakt van stevig kunststof waardoor deze pop zeer solide is, dankzij de 4 pinnen aan de onderzijde staat de pop stevig in het veld. Deze vrije trap pop is ook te combineren met een base waardoor u de pop ook op kunstgras kunt gebruiken. 

 

Mesh vrije trap pop

Naast de kunststof vrije trap poppen kunt u ook trainen met mesh vrije trap poppen. Het voordeel van deze vrije trap poppen is dat ze aanzienlijk goedkoper zijn. Bijkomend voordeel, de vrije trap poppen zijn gemaakt van mesh materiaal waardoor u ze makkelijk in een klein pakket kunt opbergen. Er zijn twee soorten mesh vrije trap poppen, één in de vorm van een pop en één in de vorm van een rechthoek. Beide mesh vrijetrap poppen kunt u plaatsen met trainingspalen.

 

Voetbalmuur / Vrije Trap Muur

Wanneer u meerdere vrije trap poppen naast elkaar zet kunt u een voetbalmuur of vrije trap muur creëren. De voetbalmuur kunt u overal op het veld plaatsen, waardoor er van iedere positie een vrije trap geoefend kan worden. Een voetbalmuur wordt ook veel ingezet als obstakel in een oefening, bijvoorbeeld waarbij een speler vrij moet lopen achter één of meerdere vrije trap poppen.

 

Vrije trap pop gebruiken op kunstgras

De vrije trap poppen zijn voorzien van grondpinnen waardoor ze stevig in het gras gezet kunnen worden. Tegenwoordig zijn er steeds meer clubs die trainen en spelen op kunstgras, daarvoor zijn er een aantal oplossingen. Voor de vrije trap pop en vrije trap pop pro kunt u bases bestellen. Met deze base kunt u de vrije trap pop ook op kunstgras gebruiken.

De mesh vrije trap poppen worden opgezet met trainingspalen die voorzien zijn van een grondspike. Voor deze trainingspalen kunt u ook een voetsteun bestellen waardoor u zowel de trainingspalen als de vrije trap poppen mesh op het kunstgras en indoor kunt gebruiken.

 

Benamingen voor de vrije trap pop

In het Engels heten de vrije trap poppen mannequins. In Nederland hebben we meer daarentegen meer dan één benaming voor de vrije trap pop, namelijk: voetbal pop, trainingspop, voetbalmuur, vrije trap muur en oefenmuur. Voor het gemak gebruiken wij de benaming vrije trap pop.

 

Vrije trap trainen

Zoals de productnaam al aangeeft, de vrije trap pop is ideaal om vrije trappen mee te trainen. U kunt een vrije trap pop overal op het veld plaatsen waardoor u van elke hoek en positie een vrije trap kunt trainen. Daarnaast kunnen de vrije trap poppen ook fungeren als obstakel in het 16-meter gebied bij het trainen van corners. Het uitwerken van een variant op de directe vrije trap is ook makkelijker wanneer u met vrije trap poppen en vrije trap muur maakt.

 

Overige trainingsmogelijkheden vrije trap pop

Naast het trainen van directe en indirecte vrije trappen kunt u de vrije trap pop ook als obstakel in een techniek of loopoefening gebruiken. U kan techniekoefening wedstrijdsituatief maken door de spelers de passerbeweging voor één of een aantal vrije trap poppen te laten maken. Dit dwingt de speler om de beweging correct uit te voeren, want als het mis gaat rolt de bal tegen de vrije trap pop aan. Tot slot kunt u uw eigen creativiteit gebruiken bij het inzetten van de vrije trap poppen!

Vragen over de Vrije Trap Poppen?

Mocht u vragen hebben over een vrije trap pop? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice