Kbands

Kbands

Kbands van Kbandstraining is een Funtioneel trainingsmateriaal wat door sporters ingezet wordt om uit te kunnen blinken in hun sport. Weerstandtraining wordt al jaren gebruikt voor het sterker maken van de beenspieren, maar nog nooit eerder was er een product zo geschikt als de kbands! Bevestig de banden simpel om de bovenbenen en klik de weerstandbanden erop. Bij iedere beweging, geïsoleerde bewegingen of sprint training leveren de kbands snel resultaat.

1 - 4 van 4
1 - 4 van 4

Kbands kopen? Nu ook in Nederland en België!

Kbands zijn ontworpen en gelanceerd in Amerika, inmiddels zijn de kbands daar uitgegroeid tot een groot succes. De bedrijven Kbandstraining en Myosource kinetic bands zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van de kbands en produceren. Het verschil zit erin dat Kbandstraining zich richt op fitness en Myosource op veldsporten. De kbands van beide merken zijn identiek. De naam kbands is ontstaan uit de voorgaande naam van het trainingsmaterialen, namelijk kinetic bands. Echter hebben de fabrikanten ervoor gekozen om de banden kbands te noemen. Omdat de kbands in Amerika zo’n groot succes zijn geworden heeft Materiaalman.nl besloten dit succes met de sporters in Nederland en België te delen.

Door looptraining met kbands kunt u uw coördinatie verbeteren met als een resultaat dat u sneller en sterker wordt. Looptraining met kbands helpt u als sporter om beter te presteren en uw doelen te bereiken!

 

Welke kbands banden zijn er?

Bij aankoop van een set kbands bij Materiaalman.nl ontvangt u daar altijd twee knie-straps bij en twee soorten weerstandselastieken. De knie-straps zijn de basis van de kbands en de weerstandselastieken bepalen de zwaarte van de oefening. Er worden standaard twee categorieën weerstandselastieken bij de kbands geleverd:

  • Rood: Lichte weerstand
  • Groen: Medium weerstand

Naast de groene en rode weerstandselastieken zijn er nog twee extra weerstandselastieken bij te bestellen:

  • Geel: Jeugd - Extra korte banden
  • Blauw: Hoge weerstand - Voor gevorderden

Hoe bevestig ik de Kbands?

De set kbands die u ontvangt bestaat uit twee knie-straps en twee sets weerstandselastieken (groen en rood) opgeborgen is een tasje. De knie-straps kunt u op maat maken, de banden zijn lang zodat ze voor iedereen geschikt zijn. Mochten de banden te lang zijn, dan kunt u de knie-straps inkorten door een stuk af te knippen.

 

Kbands bevestigen stap 1

Bevestig eerst de rechter knie-strap net boven uw knie. U plaatst de strap zo dat het kbands logo aan de voorkant zit en de metalen ringen aan de buitkant van uw knie. Zorg dat de knie-strap strak genoeg zit en er geen kleren of huid dubbel zit. Zo blijven de kbands tijdens de training goed zitten. De knie-strap wordt bevestigd met klittenband, u kunt de strap dus makkelijker strakker of losser bevestigen. Als de strap om uw rechterknie goed zit kunt u de de strap om uw linkerknie bevestigen.

Kbands bevestigen stap 2

Nadat de knie-straps van de kbands goed zitten, bevestigt u de weerstandselastieken. Kies een kleur (rood of groen) en pak de langere elastiek. De langere weerstandselastiek wordt aan de voorzijde van de kbands bevestigd. Klik het elastiek eerst aan de rechter knie-strap vast en daarna aan de linker knie-strap. Vervolgens kunt u het kortere weerstandselastiek op dezelfde wijze aan de achterkant bevestigen.

Wanneer u deze twee stappen heeft doorlopen kunt u beginnen om met de kbands te trainen! De kbands zijn met een makkelijk systeem te bevestigen en te verstellen.

Kbands trainingsdoelen

Training met de kbands kan u helpen op een aantal vlakken te verbeteren:

Explosiviteit, snelheid en kracht

Door met de kbands te trainen worden oefeningen met bijvoorbeeld met de speedladder zwaarder gemaakt. Hierdoor wordt er nog meer van uw lichaam gevraagd en bouwt u meer kracht op. Daarnaast verbeterd uw voetenwerk door het uitvoeren van de oefeningen. De extra kracht en coördinatie die u hierdoor ontwikkeld draagt bij aan een explosievere start en hogere topsnelheid. De essentie van de kbands is dat ze extra weerstand bieden waardoor uw spieren nog sterker getriggerd worden.

Er zijn meerdere weerstandselastieken, waardoor u de training gedurende een periode kunt opbouwen. U voorkomt zo overbelasting en gaat voor een duurzame ontwikkeling van uw spieren. Daarmee helpen de kbands om uw kracht, explosiviteit en snelheid te verhogen.

 

Vetverbranding

De kbands kunnen ook gebruikt worden om uw dagelijkse bezigheden te intensiveren waardoor u meer vet verband. Doordat de kbands extra weerstand bieden bij de simpelste wandeling wordt uw hartslag met 15-18% verhoogd en verbrand u vetten.

 

Trainingsmaterialen die bij de Kbands passen

Speedladder: de kbands en de speedladder zijn samen optimaal te gebruiken, daarom heeft Materiaalman de kbands training kit samengesteld. Iedere sporter kan hiermee direct beginnen met trainen! De speedladder is verkrijgbaar vanaf €17,50 en de kbands training kit is te koop voor €49,99.

Trainingshoedjes: de kbands in combinatie met de trainingshoedjes kunnen de wendbaarheid van de speler vergroten. Door loopoefeningen op hoge snelheid uit te voeren worden uw coördinatie en kracht extra getriggerd. Een set trainingshoedjes is te bestellen voor maar €17,50.

Mini horden: met een speedladder kunnen de standaard loopoefeningen uitgevoerd worden ten behoeve van het korte voetenwerk. Deze oefeningen worden verzwaard door ze met mini horden uit te voeren. Train met de mini horden in combinatie met de kbands en u gaat voor optimaal resultaat. De mini horden zijn verkrijgbaar in drie hoogtes: 15, 22,5 en 30 cm en vanaf €6,99 per stuk.

Mini Bands: mini bands worden bevestigd rond de enkels of de knieën. Met de mini bands kunt u soortgelijke oefeningen uitvoeren als met de kbands. De mini bands zijn meer geschikt voor statische krachtoefeningen dan voor loopoefeningen. De mini bands zijn te bestellen vanaf €24,99 per set.

Mocht u vragen hebben over de kbands? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice