Aerobic Step

Aerobic Step

Een stepbankje / aerobic step kunt u vinden in iedere sportschool, maar dit trainingsmateriaal is ook ideaal voor thuisgebruik. Een aerobic step helpt u bij het trainen van de benen, buik en billen en is daarnaast klein op te bergen zodat het weinig ruimte in hoeft te nemen. Bekijk hier het assortiment aerobic steps en kies de step die bij u past.

Stepbankje / Aeorbic Step kopen?

U kunt een stepbankje of aerobic step kopen voor thuisgebruik of voor in de sportschool. Trainen met een stepbankje helpt u vet verbranden en sterker te worden, daarbij is het ook een goede conditietraining! Het voordeel is dat u makkelijk en snel aan de training kunt beginnen, vooral wanneer u een stepbankje thuis heeft. Bekijk hieronder de verschillende stepbankjes en bestel uw favoriet!

 

Voor wie is een stepbankje / aerobic step bedoelt?

Iedereen! Een stepbankje of aerobic step is voor iedereen geschikt. U maakt de oefeningen met het stepbankje zo zwaar als u zelf wilt, dus trainen kan van beginnend tot gevorderd sporter. Het stepbankje vaak gebruikt voor blessureherstel.

 

Getrainde spiergroepen

Trainen met het stepbankje verstevigd de volgende spiergroepen: buikspieren, dijen, heupen, billen en bovenbenen. Daarnaast helpt de training bij het afvallen, omdat u calorieën verbrand en de bloedcirculatie verhoogt.

Door te trainen met een stepbankje wordt u niet alleen sterker en slanker, het helpt u ook gezonder te voelen. Doordat u sport en conditie opbouwt wordt de kans op ziekte en overgewicht kleiner. Tot slot komt er tijdens intensieve training endorfine vrij, dit stofje in uw hersenen zorg voor een gelukkig en voldaan gevoel.

 

Calorieën verbranden

Calorieën verbranden en afvallen is voor veel mensen een reden om te gaan sporten. Is dit ook de reden voor u? Dan is het stepbankje een trainingsmateriaal wat u zeker moet gebruiken. Door de trainen met het stepbankje kunt u zomaar 450 calorieën per training van 45 minuten verbranden. Afhankelijk van de intensiviteit kunt u dit verhogen. Het grote voordeel van ververbranding met het stepbankje, is dat het voornamelijk in de buikzone is. Dus u kunt effectief afslanken.

 

Trainen met een stepbankje / aerobic step

De standaardoefening met het stepbankje is het op- en afstappen. Dit kunt u van heel langzaam tot heel snel uitvoeren. U kunt de training veraangenamen door de muziek het ritme te laten bepalen. U kunt een stepbankje kopen met verstelbare hoogte, dan kunt u tijdens de training de intensiviteit verhogen. Naast het op- en afstappen kunt u ook het stepbankje op en afspringen waardoor u explosieve kracht traint.

 

Waar moet u op letten?

Een stepbankje is in de basis een heel eenvoudig trainingsmateriaal. Er zijn toch een aantal dingen waar u op moet letten, namelijk:

  • Het maximale gebruikersgewicht. Hoe hoger het maximale gebruiksgewicht hoe langer het stepbankje mee gaat. Wanneer u ook springoefeningen gaat doen, is het zeker aan te bevelen een stepbankje met een hoger maximaal gebruikersgewicht te kopen.
  • Verstelbare hoogte, dit maakt het erg makkelijk om de intensiviteit te verhogen of verlagen.
  • Een stepbankje met aan antislip bovenzijde helpt de training veiliger te maken.

 

Stepbankje / Aerobic step combineren met ander Trainingsmateriaal

Traint u met gemak 45 minuten met het stepbankje of wilt u uw training intensiveren? Combineer het stepbankje dan met andere trainingsmaterialen, zoals dumbellskettlebells of medicijnballen. Daarmee kunt u meer spiergroepen trainen en de oefeningen verzwaren. Door extra weerstand toe te voegen neemt uw kracht verder toe, verbandt u meer calorieën en wordt u fitter.

 

Benamingen stepbankje / aerobic step

Het stepbankje kent meerdere benamingen, waaronder aerobic step, stepper en fitness step. Al deze benaming duiden op hetzelfde product, daarom houden wij de benaming stepbankje aan.