Fitnessbal

Iedereen heeft ze wel eens gezien, de fitnessballen. Fitnessballen worden veel gebruikt bij Yoga en Fitness, maar zijn ook voor sporters uit andere disciplines zeer effectief. Met de fitnessbal kunnen veel core stability oefeningen gedaan worden, die kunnen helpen blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren. De fitnessballen zijn in verschillende maten verkrijgbaar, zodat er voor iedere sporter een bijpassend trainingsmateriaal verkrijgbaar is.

Toont 1 - 1 van 1 items
  • € 28,50 € 29,99

    Steeds vaker zie je in fitnesscentra en in trainingsprogramma’s dat er oefeningen gedaan worden met grote oefenballen. Vaak worden deze ballen Swiss Balls (afgekort SB) genoemd. 

    € 28,50 € 29,99
    In prijs verlaagd!
Toont 1 - 1 van 1 items

Fitnessbal Kopen?

Met een fitnessbal kunt u vrijwel iedere spiergroep trainen, bijvoorbeeld uw buik, rug, armen en benen. Het prettige van trainen met een fitnessbal is dat u niet zo veel ruimte nodig heeft en dus makkelijk thuis kunt sporten. Fitnessballen zijn in verschillende maten leverbaar, hieronder vindt u een maattabel die u helpt de juiste maat fitnessbal te bestellen.

 

Welke maat Fitnessbal heb ik nodig?

U kunt een fitnessbal kopen in verschillende maten, de juiste maat fitnessbal is heel belangrijk voor de effectiviteit van uw oefeningen. Aan de hand van onderstaande tabel kunt u de juiste maat fitnessbal voor uw lichaamslengte uitzoeken.

  • Diameter: 55 cm Lichaamslengte: 140-165 cm
  • Diameter: 65 cm Lichaamslengte: 165-180 cm
  • Diameter: 75 cm Lichaamslengte: 180-195 cm

 

Weerstand van de fitnessbal

Een fitnessbal moet uiteraard tegen een bepaald gewicht kunnen. Bij iedere fitnessbal staat vermeld tot welk gewicht ze getest zijn.

 

Fitnessbal als bureaustoel

Een fitnessbal is heel veelzijdig te gebruiken, bijvoorbeeld als bureaustoel. Wanneer u in plaats van op een stoel, op een fitnessbal gaat zitten zorgt u ervoor dat uw core aangespannen blijft. De aangespannen core houdt uw rug recht waardoor uw zithouding verbeterd en uw core sterker wordt. 

Mocht u vragen hebben over een fitnessbal? Neem dan gerust contact op met onze klantenserviceAanbiedingen

Best verkochte producten