In verband met Black Friday en de feestdagen zijn de levertijden langer.Hockey

Hockey is één van de populairste en snelst groeiende sporten in Nederland. Hockey is een sport waarbij veiligheid van de spelers zeer belangrijk is, daarvoor bieden wij een aantal producten aan zoals gebitsbeschermers en cornermaskers. Materiaalman.nl is hard aan het werk deze categorie trainingsmaterialen uit te breiden. 

Categorieën

 • Trainingsmateriaal Hockey

  Hockey trainingsmateriaal is de basis van iedere training, zonder het trainingsmateriaal is het onmogelijk om een training te draaien. Bij Materiaalman kunt u een ruim assortiment hockey trainingsmaterialen vinden, zodat iedere training soepel kan verlopen en spelers zich kunnen ontwikkelen. BREAK

  Hockey trainingsmateriaal kopen?

  Iedere hockeyspeler, trainer, coach en club heeft hockey trainingsmateriaal nodig. Voor de speler is hockey trainingsmateriaal essentieel om zichzelf te ontwikkelen. De trainer en coach hebben het hockey trainingsmateriaal nodig om trainingen uit te zetten en spelers te begeleiden in de ontwikkeling. Tot slot zijn clubs vaak verantwoordelijk voor de aanschaf en het beheer van het trainingsmateriaal.

  Wat biedt Materiaalman de hockeyspeler? Een breed scala aan hockey trainingsmateriaal waarmee de speler zich ook buiten het veld kan ontwikkelen. Extra loop- en krachttraining, met bijvoorbeeld een speedladder of medicijnbal, kan bijdragen aan het halen van een hoger niveau.

  Voor de trainer en/of coach zijn er natuurlijk trainingsmaterialen nodig om oefeningen uit te zetten, bijvoorbeeld trainingshoedjespionnen en trainingshesjes. Daarnaast wil u als coach het team vaak tactische aanwijzingen geven, daarvoor is een hockey coachbord zeer geschikt.

  Voor de hockeyclub hebben we alle benodigde trainingsmaterialen in ons assortiment, waardoor u maar bij één leverancier in hoeft te kopen. Het assortiment wordt constant uitgebreid om uw hockeyclub van het nieuwste en beste trainingsmateriaal te voorzien.

   

  Categorieën hockey trainingsmateriaal

  De twee belangrijkste categorieën hockey trainingsmateriaal zijn looptraining en krachttraining. Deze trainingsvormen krijgen vaak te weinig aandacht gedurende de trainingen. Het is van groot belang om van jongs af aan te focussen op loopscholing. Een beter voetenwerk zal de jeugd later helpen stappen te maken. Met een speedladder of een set trainingshoedjes kunt u al een grote hoeveelheid loopoefeningen uitzetten.

  Krachttraining komt vaak op latere leeftijd kijken, dit is bij veel clubs de verantwoordelijkheid van de speler zelf. U kunt blessures verminderen door thuis core-stability oefeningen te doen. Hiervoor kunt u het balansbord gebruiken, maar met alleen een fitnessmat zijn er al veel oefeningen mogelijk.

  Voor de trainer en coach zijn er hockey trainingsmaterialen die het leiden van een training makkelijker maken. In het assortiment kunt u verschillende timers en fluitjes vinden. Daarnaast zijn hockey coachborden ideaal om tactieken uit te leggen en spelers individueel te helpen. 

  Het assortiment hockey trainingsmateriaal voor op het veld is de basis van iedere training. Hockeyballentrainingshesjes en trainingshoedjes zitten in vrijwel iedere trainingstas. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor flat markers, het voordeel hiervan is dat u een veldje uit kan zetten zonder pionnen of trainingshoedjes. Flat markers zijn plat en fungeren niet als obstakel. Dit kan vooral praktisch zijn bij het uitzetten van een cirkel. 

   

  Waarom kopen bij Materiaalman?

  U kunt bij ons rekenen op een snelle levering, lage verzendkosten, persoonlijke service en een ruim assortiment. Door het ruime assortiment hoeft u maar bij één leverancier hockey trainingsmateriaal in te kopen, waardoor u tijd en kosten bespaard.

  Bij Materiaalman willen we u het hockey trainingsmateriaal zo voordelig mogelijk aanbieden, om die reden bieden we het trainingsmateriaal alleen via een webshop aan. We hoeven hierdoor geen hoge huurkosten te betalen, hiervan laten we u meeprofiteren. Mocht u langs willen komen om trainingsmateriaal te komen bekijken, dan is dat mogelijk. Neem contact met ons op en maak een afspraak.

   

  Hockey trainingsmateriaal voor clubs en verenigingen

  Als u voor uw club of vereniging hockey trainingsmateriaal in gaat kopen doet u dat meestal in grote aantallen. Wanneer dat het geval is kunt u ons een e-mail sturen naar: info@materiaalman.nl met daarin de materialen die u wilt bestellen inclusief hoeveelheden. We zullen uw offerte-aanvraag in behandeling nemen en u ontvangt binnen 24 uur een antwoord inclusief offerte. Mocht u vragen hebben betreffende de offerte of de trainingsmaterialen, dan kunt u ons mailen of bellen (+31 (0)348 - 342 129).

   

  Populairste hockey trainingsmaterialen

  Hieronder vindt u een aantal linkjes naar de populairste hockey trainingsmaterialen:

  Hockeyballen

  Speedladder

  Trainingshoedjes

  Flat markers

  Trainingshesjes

  Hockey coachbord

  Vragen?

  Mocht u vragen hebben over hockey trainingsmateriaal? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Hockeydoel

  Een hockeydoel is aanwezig op ieder hockeyveld, echter is er veel verschil tussen de soorten hockeydoelen. Zo kunt u een hockeydoel van zowel staal als aluminium kopen. Het aluminium hockeydoel is aanzienlijk lichter waardoor u dit makkelijker kunt verplaatsen. Daarnaast variëren de achterplanken en netophanging ook per doel. Ben u geïnteresseerd in de hockeydoelen van Materiaalman.nl? Bestel ze dan online of vraag of een offerte aan!BREAK

  Hockeydoel Kopen?

  Het hockeydoel is de basis van iedere hockeywedstrijd. Scoren is het allerbelangrijkste en dat is onmogelijk zonder doel. De vraag is, welk hockeydoel past het beste bij de wensen van de club? Er zijn daarin een aantal afwegingen die u kunt nemen, namelijk:

  • Materiaal van het doel
  • Netbevestiging
  • Materiaal van de slagplank
  • Wielen aan de achterzijde
  • Budget

  Materiaal van het hockeydoel

  Het materiaal waarvan een hockeydoel gemaakt is heeft veel invloed op het gewicht. Een stalen hockeydoel weegt veel meer dan een aluminium hockeydoel, daarom laat een stalen hockeydoel een diepere afdruk achter in het hockeyveld. Het voordeel van een aluminium hockeydoel is dat deze makkelijker verplaatst kan worden, daardoor kunt u het makkelijk aanpassen voor jeugdwedstrijden of tijdens trainingen.

   

  Netbevestiging

  De netbevestiging verschilt vaak per hockeydoel, bij het ene hockeydoel zitten de netten vast met kunststof, bij de andere met metalen ogen en bij een derde weer op een andere manier. Het belangrijkste is dat de netten goed blijven zitten, er is niets zo vervelend als het telkens opnieuw bevestigen van een net.

   

  Materiaal van de slagplank

  Vroeger werden de slagplanken gemaakt van hout, het nadeel daarvan is dat die redelijk snel in kwaliteit afnamen en versplinterden. Tegenwoordig zijn de meeste slagplanken van kunststof of betontriplex. Daarnaast zijn de slagplanken vaak voorzien van een laag rubber waardoor het schot wordt geabsorbeerd. Daarom gaan de slagplanken tegenwoordig veel langer mee.

   

  Wielen aan de achterzijde

  Sommige hockeydoelen hebben twee wielen aan de achterzijde bevestigd, daardoor zijn deze veel makkelijker te verplaatsen. Bijkomend voordeel is dat een hockeydoel verplaatsen met wielen veel beter is voor het veld dan wanneer het hockeydoel geschoven wordt. Op de productpagina staat vermeldt of het betreffende hockeydoel wielen aan de achterzijde heeft.

   

  Budget

  Naast de verschillen tussen de hockeydoelen is het budget uiteraard een belangrijk aspect in de keuze. Stalen hockeydoelen zijn zwaarder maar aanzienlijk lager geprijsd. Bekijken het volledige assortiment hockeydoelen en bekijk welk doel het beste bij uw wensen past.

  Vragen?

  Mocht u vragen hebben over een mini voetbaldoel? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Trainer, Coach & Scheidsrechter

  Trainingsmateriaal voor de trainer, coach en scheidsrechter draagt bij aan een goed verloop van training en wedstrijden. Allen maken gebruik van fluitjes en voor een trainer of coach is een coachmap onmisbaar. Bekijk alle trainingsmaterialen en bestel wat u nodig heeft. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

 • Veiligheid

  Veiligheid is bij hockey van groot belang. De hockeybal is hard en kan ongewenst schade aanrichten. Daarbij is hockey een snelle sport en zit een ongeluk in een klein hoekje. Het is daarom belangrijk voor spelers om een bitje te dragen. Om een blessure ter plekke te behandelen is het aan te raden een verzorgingstas naast het veld te hebben. Eerste hulp bij het oplopen van een blessure kan de hersteltermijn positief beïnvloeden.

 • Keeperstraining

  Keeperstraining bij hockey keepers is essentieel. Houding en positionering in de goal zijn belangrijke elementen bij dit snelle spelletje. Wanneer de keeper goed op de voorvoeten staat kan hij/zij sneller reageren en is het pakken van schoten of corners aanzienlijk makkelijker. Reactiesnelheid is ook bepalend, dit kunt u trainen met een reactiebal of rebounder. Bekijk hier de trainingsmaterialen die uw hockey keeperstraining naar een hoger niveau kunnen tillen.

 • Veldmarkering

  Veldmarkering is essentieel voor het uitzetten en begeleiden van een training. Bij veldmarkering kunt u denken bijvoorbeeld aan trainingshoedjes, flat markers, pionnenhoekvlaggen en speedladders. Met deze artikelen is uw training een gegarandeerd een succes worden. Onderaan de pagina vindt u per veldmarkering een uitleg waar u deze op de site kunt vinden en hoe u deze kunt implementeren tijdens uw training! Bij Materiaalman.nl heeft u gegarandeerd het beste materiaal.BREAK 

  Veldmarkering Kopen?

  Bent u van plan om veldmarkering te kopen? Dan bent u bij materiaalman.nl aan het juiste adres. Ons materiaal is van goede kwaliteit en helpt u en/of uw vereniging naar een verbetering van de kwaliteit van de training. Een aantal voorbeelden zijn trainingshoedjes, flat markers, pionnen, hoekvlaggen en speedladders. Allemaal artikelen die niet kunnen ontbreken op de sportvelden. Binnen deze categorieën is er veel variatie mogelijk qua vorm, kleur en bruikbaarheid. Een trainer heeft dus veel mogelijkheden om geschikt materiaal te vinden naar zijn of haar wens. Indien u na bestelling toch twijfelt of u de juiste keuze heeft gemaakt, dan kunt u altijd ruilen! 

  Trainingshoedjes

  In de categorie trainingshoedjes vindt u hoedjes in verschillende soorten, maten en grootte. De meest bekende zijn de standaard trainingshoedjes, dit niet weg te denken zijn op de sportvelden. De meest bekende trainingshoedjes zijn de piramidevormige trainingshoedjes van Precision Training. Daarnaast kunt u ook trainen met mini trainingshoedjes, deze zijn iets kleiner waardoor ze minder als obstakel fungeren. Tot slot bieden we ook grote trainingshoedjes aan, deze zijn heel goed zichtbaar en blijven uitstekend staan. Sommige trainingshoedjes kunnen fungeren als houder voor een stok. Hiermee kunt u de hoedjes naast veldmarkering als oefening voor een looptraining gebruiken. Een interessant feit is dat trainingshoedjes de populairste veldmarkering is.

  Flat Markers

  Wilt u dat de markering een minder prominente rol speelt tijdens uw training, dan kunt u als beste kiezen voor de Flat Markers. Dit materiaal is heeft geen hoogte en vormt daardoor nooit een obstakel tijdens uw training. Ondanks dat het materiaal geen hoogte kent is de Flat Marker een zeer opvallend object. De felle en tevens opvallende kleuren zorgen voor een duidelijke markering tijdens uw training. De Flat Markers zijn gemaakt van rubber en hebben een oneffen onderzijde. De materiaalkeuze en vorm zorgen ervoor dat de Flat Marker ten alle tijden op zijn plek blijft liggen, ongeacht of er een speler overheen loopt. Bent u benieuwd naar de verschillende soorten en maten Flat Markers klik dan hier.

  Pionnen

  Pionnen en trainingshoedjes worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil tussen beide is dat pionnen een veel grotere spitse hoogte hebben, terwijl trainingshoedjes rond en laag zijn. Het voordeel van pionnen ten opzichte van de trainingshoedjes is dat pionnen beter zichtbaar zijn. Daarnaast kan kunnen de pionnen beter als goaltje fungeren tijdens een hockey- en/of voetbaltraining. Sportpionnen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en met name verschillende hoogtes. Belangrijk is om de keuze van het soort af te laten hangen van uw wensen. Indien u hier klikt wordt u direct doorverwezen naar de verschillende keuzes die materiaalman.nl u te bieden heeft.

   

  Hoekvlaggen

  Er is maar weinig veldmarkering wat officieel is op elk speelveld, namelijk hoekvlaggen. Materiaalman.nl biedt u mogelijkheden die passen bij de wensen van u en/of uw vereniging. Het assortiment hoekvlaggen bestaat uit de een complete set hoekvlaggen, losse palen en losse vlaggen. Binnen deze categorieën is er een diversiteit aan keus die kunnen bijdragen aan uw wens. Het is mogelijk om palen te kopen die inklapbaar zijn, flexibel of palen die enkel recht kunnen staan. Qua vlag heeft u de keuze tussen verschillende patronen en kleuren.

  Speedladder

  De speedladder wint aan populariteit op de Nederlandse velden. Steeds meer verenigingen implementeren dit sportartikel tijdens de training. Speedladders zijn bij materiaalman.nl verkrijgbaar in verschillende kleuren en stapgrootte. Belangrijk om te weten is de leeftijd en lengte van uw spelers. Kleinere kinderen en jongeren hebben kortere benen waardoor een kleinere stapgrootte vereist is, anderzijds hebben volwassene grotere stappen nodig. Indien u traint met beide leeftijdsgroepen dan kunt u het beste kiezen voor de verstelbare speedladder. Traint u in een sportzaal dan kunt u beter gaan voor de anti-slip speedladder. Met deze speedladder komt het materiaal niet van zijn plaats waardoor de training soepeler verloopt. Om de intensiteit te verhogen kan gekozen worden voor een speedladder met hoogte, waarbij de benen hoger moeten worden opgetrokken en de benen beter getraind kunnen worden.

  Speed Agility Set

  Bent u opzoek naar een verscheidenheid aan veldmarkering dan kan het voordelig zijn om voor een Speed Agility Set te gaan. Materiaalman.nl verkoopt twee verschillende sets die u kunt gebruiken als veldmarkering. Allereerst de Junior Speed Agility Set uitgerust met inklapbare pionnen, 2x3 horden in verschillende hoogte, 2 Speedladders en een draagtas. Ten tweede kunt u kiezen voor de Ultimate Speed Agility Set. In deze set vindt u meer artikelen die kunnen fungeren als veldmarkering.

Toont 1 - 6 van de 6 items
Toont 1 - 6 van de 6 items