In verband met Black Friday en de feestdagen zijn de levertijden langer.



Trainingsmateriaal Hockey

Hockey trainingsmateriaal is de basis van iedere training, zonder het trainingsmateriaal is het onmogelijk om een training te draaien. Bij Materiaalman kunt u een ruim assortiment hockey trainingsmaterialen vinden, zodat iedere training soepel kan verlopen en spelers zich kunnen ontwikkelen.

Categorieën

 • Hockeyballen

  Hockeyballen, er zijn veel verschillende soorten voor verschillende hockeyvelden en ondergronden. Het belangrijkste verschil is tussen de gladde hockeyballen en dimple hockeyballen. Beide typen hockeyballen zijn verkrijgbaar zonder merk en van het merk Broni. 

   

  Hockeyballen Kopen?

  Hockeyballen zijn de basis voor iedere hockeyclub, zonder hockeyballen kunnen er geen trainingen en wedstrijden gespeeld worden. Op Materiaalman.nl kunt u gladde hockeyballen, dimple hockeyballen en gekleurde hockeyballen kopen. Alle hockeyballen zijn zowel voor trainingen als wedstrijden te gebruiken. We adviseren clubs om teams van voldoende hockeyballen te voorzien, zo wordt de trainingstijd zo optimaal mogelijk gebruikt. Gemiddeld genomen heeft een team 5 hockeyballen per speler nodig.

   

  Hockeyballen glad

  De gladde hockeyballen hebben een vlak oppervlak en zijn meestal de voordeligste hockeyballen. U gebruikt een gladde hockeybal op een zand ingestrooid hockeyveld. Op sommige clubs gebruiken ze de gladde hockeyballen ook op semi-water kunstgrasvelden. Deze velden zijn ingestrooid met zand en worden besproeid met water. De gladde hockeyballen worden gebruikt als trainingsbal en wedstrijdbal.  

   

  Hockeyballen Dimple

  Dimple hockeyballen onderscheiden zich van gladde hockeyballen doordat er een kleine kuiltjes in de hockeybal zitten. Dit oneffen oppervlak zorgt ervoor dat de hockeybal op watervelden sneller rolt omdat de weerstand lager is. Een gladde hockeybal zal eerder aquaplanen op een waterveld waardoor deze snel afremt of een onvoorspelbare baan heeft. Dimple hockeyballen worden ook gebruikt op semi-watervelden, vaak afhankelijk van de hoeveelheid water wat er op het veld wordt gesproeid.

   

  Hockeyballen Gekleurd

  De gekleurde hockeyballen zijn ook te gebruiken als trainingsbal en wedstrijdbal. Het voordeel van een gekleurde hockeybal is dat deze makkelijk te onderscheiden is van de andere trainers, omdat de meest gebruikte hockeybal toch een witte is. Daarnaast is een gekleurde hockeybal’s avonds iets beter te zien voor de keeper, vooral een gele.

  U kunt ook glitter hockeyballen bestellen, ze zijn leuk om cadeau te geven of voor kinderen om mee te hockeyen!

   

  Veldtypen en Hockeyballen

  Zand ingestrooid kunstgrasveld: Gladde hockeybal

  Semi-waterveld: Gladde of dimple hockeybal

  Waterveld: Dimple hockeybal

 • Hockey volleynet

  Een hockey volleynet kan worden ingezet om techniek en balgevoel van spelers en keepers te verbeteren. Het hockey volleynet is makkelijk op te zetten op een kunstgrasveld waardoor u de oefening snel kunt voorbereiden. De hockeybal moet over het net gespeeld worden en de speler aan de overkant moet deze opvangen. Het hockey volleynet komt extra goed tot zijn recht op een waterveld, omdat je daar met stuit kunt spelen. Dat maakt de aanname en daaropvolgende passing extra lastig. Het hockey volleynet kan u helpen een leuke twist aan een alledaagse training te geven!

Toont 1 - 4 van de 4 items
Toont 1 - 4 van de 4 items

Hockey trainingsmateriaal kopen?

Iedere hockeyspeler, trainer, coach en club heeft hockey trainingsmateriaal nodig. Voor de speler is hockey trainingsmateriaal essentieel om zichzelf te ontwikkelen. De trainer en coach hebben het hockey trainingsmateriaal nodig om trainingen uit te zetten en spelers te begeleiden in de ontwikkeling. Tot slot zijn clubs vaak verantwoordelijk voor de aanschaf en het beheer van het trainingsmateriaal.

Wat biedt Materiaalman de hockeyspeler? Een breed scala aan hockey trainingsmateriaal waarmee de speler zich ook buiten het veld kan ontwikkelen. Extra loop- en krachttraining, met bijvoorbeeld een speedladder of medicijnbal, kan bijdragen aan het halen van een hoger niveau.

Voor de trainer en/of coach zijn er natuurlijk trainingsmaterialen nodig om oefeningen uit te zetten, bijvoorbeeld trainingshoedjespionnen en trainingshesjes. Daarnaast wil u als coach het team vaak tactische aanwijzingen geven, daarvoor is een hockey coachbord zeer geschikt.

Voor de hockeyclub hebben we alle benodigde trainingsmaterialen in ons assortiment, waardoor u maar bij één leverancier in hoeft te kopen. Het assortiment wordt constant uitgebreid om uw hockeyclub van het nieuwste en beste trainingsmateriaal te voorzien.

 

Categorieën hockey trainingsmateriaal

De twee belangrijkste categorieën hockey trainingsmateriaal zijn looptraining en krachttraining. Deze trainingsvormen krijgen vaak te weinig aandacht gedurende de trainingen. Het is van groot belang om van jongs af aan te focussen op loopscholing. Een beter voetenwerk zal de jeugd later helpen stappen te maken. Met een speedladder of een set trainingshoedjes kunt u al een grote hoeveelheid loopoefeningen uitzetten.

Krachttraining komt vaak op latere leeftijd kijken, dit is bij veel clubs de verantwoordelijkheid van de speler zelf. U kunt blessures verminderen door thuis core-stability oefeningen te doen. Hiervoor kunt u het balansbord gebruiken, maar met alleen een fitnessmat zijn er al veel oefeningen mogelijk.

Voor de trainer en coach zijn er hockey trainingsmaterialen die het leiden van een training makkelijker maken. In het assortiment kunt u verschillende timers en fluitjes vinden. Daarnaast zijn hockey coachborden ideaal om tactieken uit te leggen en spelers individueel te helpen. 

Het assortiment hockey trainingsmateriaal voor op het veld is de basis van iedere training. Hockeyballentrainingshesjes en trainingshoedjes zitten in vrijwel iedere trainingstas. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor flat markers, het voordeel hiervan is dat u een veldje uit kan zetten zonder pionnen of trainingshoedjes. Flat markers zijn plat en fungeren niet als obstakel. Dit kan vooral praktisch zijn bij het uitzetten van een cirkel. 

 

Waarom kopen bij Materiaalman?

U kunt bij ons rekenen op een snelle levering, lage verzendkosten, persoonlijke service en een ruim assortiment. Door het ruime assortiment hoeft u maar bij één leverancier hockey trainingsmateriaal in te kopen, waardoor u tijd en kosten bespaard.

Bij Materiaalman willen we u het hockey trainingsmateriaal zo voordelig mogelijk aanbieden, om die reden bieden we het trainingsmateriaal alleen via een webshop aan. We hoeven hierdoor geen hoge huurkosten te betalen, hiervan laten we u meeprofiteren. Mocht u langs willen komen om trainingsmateriaal te komen bekijken, dan is dat mogelijk. Neem contact met ons op en maak een afspraak.

 

Hockey trainingsmateriaal voor clubs en verenigingen

Als u voor uw club of vereniging hockey trainingsmateriaal in gaat kopen doet u dat meestal in grote aantallen. Wanneer dat het geval is kunt u ons een e-mail sturen naar: info@materiaalman.nl met daarin de materialen die u wilt bestellen inclusief hoeveelheden. We zullen uw offerte-aanvraag in behandeling nemen en u ontvangt binnen 24 uur een antwoord inclusief offerte. Mocht u vragen hebben betreffende de offerte of de trainingsmaterialen, dan kunt u ons mailen of bellen (+31 (0)348 - 342 129).

 

Populairste hockey trainingsmaterialen

Hieronder vindt u een aantal linkjes naar de populairste hockey trainingsmaterialen:

Hockeyballen

Speedladder

Trainingshoedjes

Flat markers

Trainingshesjes

Hockey coachbord

Vragen?

Mocht u vragen hebben over hockey trainingsmateriaal? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

Trainingsmateriaal Hockey



Aanbiedingen

Best verkochte producten