Lichaamsgewichten

Lichaamsgewichten

Lichaamsgewichten zijn gewichten die aan het lichaam bevestigd kunnen worden met als doel oefeningen te verzwaren. Er zijn verschillende trainingsmaterialen in deze categorie te vinden, namelijk enkel/pols gewichten, gewichtsvesten en verzwaarde hoepels. Met deze trainingsmaterialen kunt u specifieke oefeningen verzwaren op een manier die u als prettig ervaart. Daarnaast zijn de meeste trainingsmaterialen in verschillende gewichten verkrijgbaar waarmee u uw spierkracht geleidelijk op kunt bouwen.

1 - 4 van 4
1 - 4 van 4

Lichaamsgewichten Kopen?

Lichaamsgewichten zijn ideaal om oefeningen te verzwaren en uzelf naar een hoger niveau te pushen. Door gewicht toe te voegen moet u zich extra inspannen om een oefening correct uit te voeren, daardoor traint u effectiever. Voorbeelden zijn gewichtsvesten, polsgewichten en enkelgewichten. Deze trainingsmaterialen zitten allemaal direct op uw lichaam bevestigd waardoor het lichaamsgewicht u niet belemmerd bij het uitvoeren van de oefening. Lichaamsgewichten kunnen gebruikt worden bij oefeningen zoals: push-ups, sit-ups, squats en loop- en sprinttraining.

 

Trainen met lichaamsgewichten

Sporters trainen met lichaamsgewichten om oefeningen zwaarder te maken. Wanneer u regelmatig traint wordt u steeds sterker en heeft u op een gegeven moment behoefte aan een zwaardere oefening. Lichaamsgewichten bieden dan een perfecte oplossing. Bij loop- en sprinttraining kan het interessant zijn omdat de oefeningen dan moeilijker worden. Het beïnvloed het balanspunt in het lichaam waardoor er spieren door het hele lichaam geactiveerd worden.

 

Enkelgewichten Kopen?

Enkelgewichten zijn gewichten die met een klittenbandsluiting om uw enkels bevestigd worden. De enkelgewichten zijn in verschillende gewichten te bestellen, afhankelijk van hoe zwaar u de oefeningen wilt maken. Enkelgewichten zijn zeer geschikt zijn voor looptraining, omdat u extra gewicht moet verplaatsen. Een oefening met bijvoorbeeld de speedladder wordt daardoor aanzienlijk lastiger.

 

Polsgewichten Kopen?

Polsgewichten worden, net als de enkelgewichten, door middel van een klittenbandsluiting om uw polsen bevestigd. Polsgewichten zijn vaak identiek aan enkelgewichten, daardoor kunt u ze voor beide gebruiken. Polsgewichten helpen u bij het zwaarder maken van verschillende oefeningen. Zo kunt u sit-ups verzwaren of het zwaartepunt van uw lichaam aanpassen.

Mocht u vragen hebben over de lichaamsgewichten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice