Weerstandtraining

Krachttraining is een essentieel onderdeel van de sport, een aspect van krachttraining is weerstandtraining. In ons assortiment vindt u voornamelijk trainingsmaterialen die de weerstand van het eigen lichaam gebruiken. Een aantal voorbeelden van trainingsmaterialen in deze categorie zijn suspension trainers, deur trainers en weerstandsbanden. Met deze trainingsmaterialen kunt u vrijwel ieder deel van uw lichaam trainen op verschillende manieren. Uw eigen huis kan zelfs (tijdelijk) worden omgetoverd tot sportschool!

Categorieën

 • Suspension trainer

  Suspension trainers worden veel gebruikt in de fitness en bootcamp, maar kunnen voor sporters uit andere disciplines ook een grote meerwaarde bieden. Een suspension trainer kan vrijwel overal worden opgehangen zodat er overal getraind kan worden. Met de suspension trainer kunnen veel verschillen oefeningen gedaan worden voor onder andere de borst-, buik-, rug- en armspieren. In het assortiment van Materiaalman vindt u suspension trainers van verschillende merken zoals: Fitness Mad, SKLZ & UFE. BREAK

  Suspension Trainer Kopen?

  Een suspension trainer is gebaseerd op het principe dat u uw eigen lichaamsgewicht gebruikt om sterker te worden. Bij alle oefeningen is uw lichaamsgewicht in combinatie met de zwaartekracht de weerstand waarmee u traint. Dit stelt u in staat spieren op te bouwen en sterker te worden, daarnaast verbeterd uw stabiliteit, flexibiliteit en core. Tot slot is het resultaat dat uw botdichtheid verbeterd en de kans op blessures kleiner is.

   

  Werking suspension trainer

  Een suspension trainer bestaat uit twee banden met handvatten en daaronder een lus voor uw voeten. De meeste suspension trainers zijn voorzien van een deurstop waardoor de suspension trainer bij zo goed als iedere deur te gebruiken is. Een andere mogelijkheid is een haak aan het plafond of in de muur daar u de suspension trainer aan op hangt. Door de twee banden en voetlussen kunt u iedere spiergroep trainen en makkelijk variëren tussen de oefeningen.

   

  Waarom trainen met de suspension trainer?

  De suspension trainer biedt een aantal grote voordelen ten opzichte van andere trainingsmaterialen, namelijk:

  Voor alle doelen geschikt

  Met de suspension trainer kunt u vrijwel alle spiergroepen trainen, het is een alles in één trainingsmateriaal. U kunt in korte tijd een full-body workout doen waarmee u uw kracht verhoogt en conditie verbeterd. U kunt zelf bepalen hoe zwaar de training is, afhankelijk van het aantal herhalingen en welke oefening u doet. Door de multifunctionaliteit van de suspension trainer wisselt u gemakkelijk en snel van oefening, daardoor blijft de trainingsintensiteit hoog.

  Versterkt uw gewrichten

  Een groot voordeel van de suspension trainer ten opzichte van veel andere trainingsmaterialen is dat u zelf verantwoordelijk bent voor de stabilisering van uw lichaam. De banden zijn relatief onstabiel waardoor uw gewrichten deze stabiliteit moeten verzorgen. Dit helpt u bij het ontwikkelen van stabiliteit in uw hele lichaam. U traint spieren die u met de meeste trainingsmaterialen niet zou trainen.

  Alles in één trainingsmateriaal

  Doordat de suspension trainer eigenlijk gewoon een band is met handgrepen en voetsteunen kunt u dit klein opbergen en overal mee naartoe nemen. Daarbij heeft u weinig ruimte nodig om te trainen, dat maakt de meeste locaties geschikt voor de suspension trainer. Hierdoor heeft u geen excuses om een workout over te slaan.  

  Suspension trainer oefeningen

  Een voorbeeld van een 25-minuten workout met de suspension trainer kunt u zien in het onderstaande filmpje:

  Mocht u vragen hebben over de suspension trainers? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Weerstandbanden en elastieken

  Weerstandbanden en weerstandselastieken zijn te gebruiken om gerichte krachtoefeningen te doen. De weerstandbanden zijn een aantal jaar geleden snel opgekomen in de sportwereld en worden nu in tal van verschillende disciplines gebruikt. Zowel de weerstandsbanden als de elastieken zijn in verschillende lengtes en weerstanden te bestellen, zodat er voor iedere sporter een bijpassend trainingsmateriaal is. BREAK

  Weerstandsband & Weerstandselastiek Kopen?

  Weerstandsbanden en weerstandselastieken zijn een bekend en veel gebruikt trainingsmateriaal. U ziet ze in vrijwel iedere sportschool en bij iedere bootcamp training. De meeste sporters gebruiken de weerstandsbanden en elastieken om gericht een spiergroep te trainen of het blessureherstel te versnellen. De weerstandsbanden en weerstandselastieken zijn in verschillende sterktes en weerstanden verkrijgbaar, waardoor iedereen ermee kan trainen!

   

  Weerstandsband of weerstandselastiek, wat is het precies?

  Een weerstandsband of weerstandselastiek is vaak van rekbaar materiaal in de vorm van een cirkel of een band met twee uiteindes. De weerstand die de band of het elastiek biedt verschilt per kleur en merk, dit staat duidelijk op de productpagina aangegeven.

   

  Trainen met een weerstandsband of weerstandselastiek

  Het grote voordeel van trainen met een weerstandsband of weerstandselastiek is dat u het huis niet uit hoeft. U heeft weinig ruimte nodig voor een effectieve full-body workout. Afhankelijk van uw trainingsdoelen kunt u de weerstandsbanden en elastieken gebruiken om sterker en fitter te worden of om af te vallen.

  U kunt een weerstandsband of elastiek ook gebruiken om oefeningen met bijvoorbeeld dumbells of halterstangen dynamischer en zwaarder te maken. Zo maakt u de squad, bench press of deadlift nog effectiever. Daarbij helpt een weerstandsband of elastiek om de juiste spanning op uw spieren te houden gedurende de oefeningen. Dit voorkomt blessures en vergroot de effectiviteit.

  Tot slot wordt een weerstandsband of weerstandselastiek veel ingezet om het herstel van blessures te bevorderen. Doordat de weerstandsbanden in veel verschillende weerstanden te bestellen zijn, kunt u al heel licht beginnen met trainen. In vrijwel iedere fysiotherapiepraktijk kunt u weerstandsbanden of weerstandselastieken vinden.

   

  Voordelen van de weerstandsbanden en weerstandselastieken

  • Heel klein op te bergen
  • U kunt overal trainen
  • Verkrijgbaar van een lage tot hoge weerstand
  • De weerstand neemt toe naar mate u de weerstandsband verder uitrekt
  • Effectief voor iedere spiergroep

   

  Oefeningen weerstandsband

  Billen

  Billen trainen kan met een enorm aantal oefeningen, maar geen enkele is zo effectief als die met de weerstandsband. Een goede oefening is de clamshell, deze kunt u uitvoeren met een cirkel weerstandsband, met een normale weerstandsband met een knoop. U bevestigt de weerstandsband net boven de knieën en gaat op uw zij liggen. Dan trekt u uw knieën iets op en legt u de hakken achter u op de grond, de benen blijven in een hoek van 90 graden en u houdt uw bovenlichaam recht. U kunt de oefening nu uitvoeren, druk de knieën gecontroleerd uit elkaar en beweeg ze gecontroleerd naar elkaar toe. U kunt deze oefening 3/ 4 keer doen met 8 tot 12 herhalingen per set. Uiteraard moet u deze oefeningen op zowel uw linker- als rechter zij uitvoeren.

  Biceps

  Bij biceps trainen denken de meeste mensen aan gewichten of grote apparaten, maar met de weerstandsbanden kunt u de biceps heel effectief trainen. Het grote voordeel is dat de weerstand steeds hoger wordt naarmate de weerstandsband wordt uitgerekt. De oefening heet de bicep curl. Zet uw voeten op heupbreedte uit elkaar en ga in het midden van de elastiek staan. De uiteinden of handvatten houdt u in uw handen. Brengt uw handen gecontroleerd en rustig naar uw schouders en beweeg weer terug. Essentieel bij deze oefening is dat uw ellebogen volledig stil in uw zij blijven. Hoe rustiger u deze oefening uitvoert, hoe zwaarder het wordt.

  Sport elastiek

  Een sport elastiek is een synoniem voor een weerstandselastiek. Het is een rekbare elastiek waarbij de weerstand zwaarder wordt naar mate u de sport elastiek verder uitrekt. Trainen met een sport elastiek helpt u vrijwel iedere spiergroep sterker te maken en uw conditie te verbeteren.

  Fitness elastiek

  Trainen met een fitness elastiek helpt u oefeningen effectiever te maken. De fitness elastiek is in feite hetzelfde trainingsmateriaal als de weerstandselastiek en de sport elastiek, alleen de benaming met “fitness” duidt erop dat dit elastiek meer in de sportschool gebruikt wordt. U kunt het fitness elastiek bijvoorbeeld om uw knieën knopen tijdens het squatten waardoor u extra inspanning moet leveren om de squat te controleren.


  Mini bands

  De mini bands zijn ronde weerstandselastieken die uw om uw enkels en knieën kunt bevestigen. Mini bands worden veel gebruikt om de core spieren te trainen, daarnaast gebruiken veel voetballers de mini bands bij de warming up. Het is heel gemakkelijk gericht met de mini bands te trainen.  

  Mocht u vragen hebben over de weerstandsbanden of weerstandselastieken? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Lateral Resistor

  De lateral resistor, ook wel leg toner genoemd, bestaat uit twee enkelbanden met een stevig elastiek ertussen. Met de lateral resitor kunnen verschillende krachtoefeningen gedaan worden waarmee de benen en billen getraind kunnen worden. Vaak wordt dit trainingsmateriaal gebruikt bij een zijwaartse beweging. De lateral resistor is makkelijk in gebruik en is klein van omvang waardoor u gemakkelijk overal kunt trainen. BREAK

  Lateral Resistor Kopen?

  De lateral resistor is een weerstandsband. Dit trainingsmateriaal bestaat uit twee enkelbanden met een elastiekband daartussen. Trainen met de lateral resistor helpt de acceleratie verbeteren en verstevigd spieren in de benen en core.

   

  Zijwaartse snelheid trainen met de lateral resistor

  Een laterale beweging is een zijwaartse beweging. Doordat u weerstand toevoegt met de lateral resistor wordt deze beweging zwaarden en triggert u uw spieren meer dan normaal. Een oefening die u kunt doen met de lateral resistor werkt als volgt:

  1.      Zet uw benen op schouderbreedte
  2.      Ga goed door uw knieën
  3.      Zet zijwaartse stappen waarbij u constant spanning op de lateral resistor houdt.

  Deze oefening helpt u bij het trainen van uw kracht en daardoor het verbeteren van de acceleratie. U kunt zoveel variaties op deze oefening bedenken als uw eigen creativiteit toelaat. Hieronder kunt u een filmpje kijken met verschillende oefeningen:

  Krachttraining met de lateral resistor

  Naast laterale actieve bewegingen kunt u ook gericht spieren trainen met de lateral resitor. Oefeningen die u kunt doen zijn vergelijkbaar met de mini bands. Een voorbeeld oefening werkt als volgt:

  1.      Ga op een fitnessmat liggen en bevestig de lateral resitor om uw enkels
  2.      Houdt uw benen iets boven de grond
  3.      Beweeg uw enkels rustig van elkaar af en naar elkaar toe
  4.      Houdt constant spanning op de lateral resistor

  Mocht u vragen hebben over de overspeed trainer of een ander sprint elastiek? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

Toont 1 - 4 van de 4 items
 • € 11,99 € 14,99
  Sale

  Dyna Bands zijn een multifunctioneel toepasbaar trainingsmateriaal. Van krachttraining tot stretchoefeningen, bijna alles is mogelijk. De Dyna Bands zijn verkrijgtbaar in drie weerstanden: licht, medium en zwaar.

  € 11,99 € 14,99
 • € 14,99

  Met de lateral resistor train je de snelheid en explosiviteit van je zijwaardse bewegingen. Door te trainen met een lateral resistor wordt u gedwongen een juiste houding aan te nemen en daardoor effectief te trainen.

  € 14,99
 • € 19,99

  De resistaince trainer bestaat uit een latex band met twee stevige handvaten voor makkelijk gebruik. De latex band is in een beschermings sleeve geplaatst om de levensduur van de band te verlengen.

  € 19,99
 • € 8,49 € 9,99
  Sale

  Deze weerstandsbanden banden zijn te gebruiken voor het trainen van veel spiergroepen en zijn zeer makkelijk in gebruik. De weerstandsbanden zijn van latex, wat de grootste natuurlijke weerstand en beste elasticiteit van alle materialen biedt.

  € 8,49 € 9,99
Toont 1 - 4 van de 4 items


Aanbiedingen

Best verkochte producten