Balansbord

Balansbord

Een balansbord is de versimpelde en goedkopere versie van een balanstrainer. De functionaliteiten zijn vrijwel gelijk, beide zijn goed te gebruiken voor het trainen van core stability. Daarnaast wordt een balansbord ook vaak gebruikt bij het herstel van enkelblessures, door de onstabiliteit van het balansbord kan de enkel getraind worden.

1 - 3 van 3
1 - 3 van 3

Balansbord Kopen?

Trainen met het balansbord helpt u bij het versterken van uw core, knieën en enkels. Het balansbord is onstabiel waardoor uw stabiliserende spieren zich moeten inspannen om in balans te blijven. Regelmatig oefeningen doen op het balansbord zal helpen blessures te voorkomen, vooral de veelvoorkomende enkel en knieblessures.

 

Werking balansbord

Het balansbord is een stevig kunststof bord met een bol aan de onderzijde. Door de bol is het balansbord instabiel en die instabiliteit zorgt ervoor dat dit balansbord zo functioneel is. De bovenzijde van het balansbord is voorzien van een antislip laag waardoor u stevig kunt blijven staan.

 

Waar komt het balansbord vandaan?

Het balansbord is gebaseerd op een balanstrainer, echter zijn de balanstrainers redelijk aan de prijs en is het balansbord een goedkopere optie. Het voordeel van het balansbord ten opzichte van een balanstrainer is dat ze aanzienlijk kleiner zijn en daarom makkelijk zijn op te bergen.  

Mocht u vragen hebben over een balansbord, neem dan gerust contact op met onze klantenservice