Gewichten

Gewichten zijn misschien wel de meest bekende trainingsmaterialen. In het assortiment van Materiaalman vindt u vooral functionele gewichten die op meerdere manier toe te passen zijn, zoals medicijnballen, double grip ballen en lichaamsgewichten. Deze trainingsmaterialen zijn in verschillende gewichten te bestellen waardoor er voor de beginner, gevorderde en expert passende trainingsmaterialen te vinden zijn. 

Categorieën

 • Medicijnbal

  Een medicijnbal is een rubberen bal van een bepaald gewichten. In het assortiment van Materiaalman.nl vindt u medicijnballen van 1 tot en met 5 kilogram en medicijnballen met handvat van 4 tot en met 8 kilogram. Afhankelijk van uw trainingsbehoefte kunt u een medicijnbal of medicijnbal met handvat met het gewenste gewichten bestellen.BREAK

  Medicijnbal kopen?

  De medicijnbal is al verkrijgbaar vanaf 1kg en dat loopt door tot en met 5kg. Daarnaast kunt u een medicijnbal met handvat bestellen van 4 tot en met 9kg. 

  U traint met de medicijnbal bij fitness- en krachttraining omdat de core te versterken. Dat maakt de medicijnbal ook zeer relevant voor veldsporters, omdat core stability daar invloed heeft op de prestatie van de speler. De sterke van de core bepaalt voor een groot deel de blessuregevoeligheid van een speler.

  Voordelen van trainen met een medicijnbal

  Trainen met een medicijnbal heeft een aantal grote voordelen:

  • De oefeningen zijn niet te vervangen door een fitness apparaat
  • U kunt een groot aantal oefeningen doen waarmee u verschillende spiergroepen traint
  • Met de medicijnbal kunt u overal trainen
  • Training met de medicijnbal kan goed gecombineerd worden met het gebruik van uw eigen lichaamsgewicht als weerstand.

  Benaming voor de medicijnbal

  De medicijnbal kent meerdere benamingen, een aantal voorbeelden zijn: medicinebal, crossfit bal en fitnessbal. In essentie duiden al deze namen hetzelfde trainingsmateriaal aan. Bij Materiaalman gebruiken we de Nederlandse benaming, medicijnbal.

  De medicijnbal, welke soorten zijn er?

  Een medicijnbal is in verschillende soorten en gewichten te bestellen, namelijk:

  Medicijnbal: de medicijnbal is een ronde bal gemaakt van rubber of leer. Deze bal is verzwaard tot een specifiek gewicht, op de medicijnbal staat dit gewicht vermeld. De meeste medicijnballen zijn van rubber, omdat dit prettiger is tijdens de training. U heeft meer grip met uw handen op rubber dan op leer. De medicijnbal is verkrijgbaar in de gewichten 1, 2, 3, 4 en 5kg.

  Medicijnbal met handvat: een medicijnbal met handvat is een combinatie van een dumbell, een kettlebell en een medicijnbal. Met de medicijnbal met handvat kunt u het squaten verzwaren, maar ook uw armen en core trainen. De medicijnbal met handvat is verkrijgbaar in de gewichten 4, 5, 6, 7 en 8kg.

  Hoe werkt het trainen met een medicijnbal?

  Trainen met de medicijnbal kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld in combinatie met sit-ups of het gooien van de medicijnbal. Dat laatste is waar de medicijnbal in eerste instantie voor is ontwikkeld. U kunt overgooien met een andere sporter of de medicijnbal zo hard mogelijk op de grond gooien. Denk eraan, de medicijnbal is geen ei! Dus gooi de medicijnbal zo hard als u kunt.

  Wanneer u deze oefening doet is het belangrijk om niet alleen de zwaartekracht zijn werk te laten doen, u moet uw uiterste best doen om de medicijnbal zo hard mogelijk te gooien. Daarom is het niet altijd goed om een zo zwaar mogelijke medicijnbal te gebruiken, een zwaardere bal zorgt er immers voor dat u minder hard hoeft te werken om de medicijnbal op de grond te gooien.

  Door de medicijnbal zo hard mogelijk op de grond te gooien traint u uw explosiviteit. U levert in één keer zo veel mogelijk kracht. 

  De getrainde spiergroepen

  U kunt vrijwel alle spiergroepen trainen met de medicijnbal, maar de belangrijkste spiergroep is de core. Met de medicijnbal kunt u doeltreffend uw buik en onderrug trainen waardoor uw core-stability verbeterd wordt. Wanneer u de medicijnbal zo hard mogelijk op de grond gooit, wordt uw core geactiveerd, daar kunt u immers het meeste kracht uit halen bij deze beweging. Denk eraan dat u uw buik op de juiste manier aanspant. Deze oefening zorgt voor een toename van de explosieve kracht die u uit uw core kunt halen.

  Naast de kracht in uw core wordt ook uw motoriek verbeterd. Om de medicijnbal zo hard mogelijk op de grond te gooien moet de beweging op de juiste manier worden uitgevoerd, anders vindt er krachtverlies plaats. Dit zijn eigenschappen die u zichzelf als kind aanleert, maar naar verloop van tijd wegzakken. Deze vaardigheden kunt u weer activeren door ze aan te blijven spreken tijdens de training.

  Oefeningen met een medicijnbal

  Een eerste oefening die u kunt doen is reeds genoemd, de medicijnbal zo hard mogelijk op de grond proberen te gooien. U kunt ook overgooien met de medicijnbal. Denk eraan dat u beheerst gooit en vangt. Wanneer de krachten op de juiste manier opgevangen worden creëert u een sterkere core. Het is dus niet de bedoeling om de medicijnbal zo hard mogelijk op iemand af te gooien.

  Een andere effectieve oefening met de medicijnbal werkt als volgt. U gaat in opdrukstand staan en legt een medicijnbal tussen uw handen in. Om beurten rolt u de medicijnbal om uw linker- en rechterhand heen. U moet proberen in balans te blijven terwijl u deze beweging maakt.

  De medicijnbal met handvat kan op dezelfde wijze gebruikt worden. Daarnaast kunt u door de handvatten deze medicijnballen ook als dumbell of kettlebell gebruiken.

   

  Achtergrondinformatie Medicijnbal

  Het woord medicijnbal is afkomstig van het Duitse Medizinbal en Engelse Medicinebal. Het betreft een verzwaarde bal die gebruikt wordt voor verschillende fitness oefeningen. Medicijnballen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten. De diameter van een medicijnbal is meestal tussen de 30 en 35cm.

  Er worden ook wedstrijden gedaan met de medicijnbal, namelijk wie een medicijnbal zo hoog mogelijk kan gooien. Het wereldrecord staat op naam van Žydrūnas Savickas, de sterkte man van de wereld onder andere 2014. Hij heeft een medicijnbal van 22 kg 5 meter en 10 centimeter in de lucht gegooid.

  De medicijnbal of een variant daarvan wordt al 3000 jaar gebruikt om kracht te trainen. Medicijnballen werden eerst gemaakt van ballen gevuld met zand. Worstelaars gebruikte deze ballen om sterker te worden.

  Mocht u vragen hebben over de medicijnbal? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Lichaamsgewichten

  Lichaamsgewichten zijn gewichten die aan het lichaam bevestigd kunnen worden met als doel oefeningen te verzwaren. Er zijn verschillende trainingsmaterialen in deze categorie te vinden, namelijk enkel/pols gewichten, gewichtsvesten en verzwaarde hoepels. Met deze trainingsmaterialen kunt u specifieke oefeningen verzwaren op een manier die u als prettig ervaart. Daarnaast zijn de meeste trainingsmaterialen in verschillende gewichten verkrijgbaar waarmee u uw spierkracht geleidelijk op kunt bouwen.BREAK

  Lichaamsgewichten Kopen?

  Lichaamsgewichten zijn ideaal om oefeningen te verzwaren en uzelf naar een hoger niveau te pushen. Door gewicht toe te voegen moet u zich extra inspannen om een oefening correct uit te voeren, daardoor traint u effectiever. Voorbeelden zijn gewichtsvesten, polsgewichten en enkelgewichten. Deze trainingsmaterialen zitten allemaal direct op uw lichaam bevestigd waardoor het lichaamsgewicht u niet belemmerd bij het uitvoeren van de oefening. Lichaamsgewichten kunnen gebruikt worden bij oefeningen zoals: push-ups, sit-ups, squats en loop- en sprinttraining.

   

  Trainen met lichaamsgewichten

  Sporters trainen met lichaamsgewichten om oefeningen zwaarder te maken. Wanneer u regelmatig traint wordt u steeds sterker en heeft u op een gegeven moment behoefte aan een zwaardere oefening. Lichaamsgewichten bieden dan een perfecte oplossing. Bij loop- en sprinttraining kan het interessant zijn omdat de oefeningen dan moeilijker worden. Het beïnvloed het balanspunt in het lichaam waardoor er spieren door het hele lichaam geactiveerd worden.

   

  Enkelgewichten Kopen?

  Enkelgewichten zijn gewichten die met een klittenbandsluiting om uw enkels bevestigd worden. De enkelgewichten zijn in verschillende gewichten te bestellen, afhankelijk van hoe zwaar u de oefeningen wilt maken. Enkelgewichten zijn zeer geschikt zijn voor looptraining, omdat u extra gewicht moet verplaatsen. Een oefening met bijvoorbeeld de speedladder wordt daardoor aanzienlijk lastiger.

   

  Polsgewichten Kopen?

  Polsgewichten worden, net als de enkelgewichten, door middel van een klittenbandsluiting om uw polsen bevestigd. Polsgewichten zijn vaak identiek aan enkelgewichten, daardoor kunt u ze voor beide gebruiken. Polsgewichten helpen u bij het zwaarder maken van verschillende oefeningen. Zo kunt u sit-ups verzwaren of het zwaartepunt van uw lichaam aanpassen.

  Mocht u vragen hebben over de lichaamsgewichten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Dumbells

  Wilt u dumbells kopen? Dan bent u op de juiste webshop terecht gekomen. Bekijk hieronder de verschillende dumbells en bestel de set die u zoekt. Er zijn verschillende soorten en merken dumbells te bestellen, bijvoorbeeld neopreen dumbells van UFE. Bestelt u vandaag voor 22:00 uur? Dan zorgen wij ervoor dat uw bestelling vandaag nog verzonden wordt.BREAK

  Dumbells kopen?

  Een dumbell is een korte halter met een gewicht een beide uiteinden. Dat gewicht verschilt per dumbell. Oorspronkelijk worden dumbells gebruikt bij krachttraining en fitnesstraining, dat is nog steeds de meest voorkomende toepassing van de dumbells. In de loop der jaren draagvlag van fitness en krachttraining sterk gestegen, waardoor en meer mensen met dumbells trainen.

   

  Trainen met dumbells

  U kunt zo goed als iedere spiergroep trainen met een set dumbells. Op Youtube zijn talloze filmpjes beschikbaar met mogelijke oefeningen. Een aantal voorbeelden zijn: het verzwaren van lunges door een dumbell in beide handen te hebben of het trainen van uw biceps, triceps, schouders en borst. Oefeningen zijn gemakkelijk aan te passen door zwaardere of lichtere gewichten te gebruiken, lichaamsgewichten toe te voegen of de dumbells te gebruiken bij bestaande oefeningen om het zo moeilijker te maken voor bepaalde spiergroepen.

  Bent u klaar? Dan zijn de dumbells gemakkelijk op te bergen. Het zijn geen complete apparaten die opgeborgen of aan de kant gezet moeten worden, waardoor het vele malen makkelijker is om ze ook daadwerkelijk echt op te ruimen. Ook dat heeft ervoor gezorgd dat deze trainingsmaterialen bijzonder in trek zijn, want weinig ander trainingsmateriaal is zo gemakkelijk in te zetten en op te ruimen na gebruik.

   

  Neopreen dumbells

  Neopreen dumbells zijn dumbells voorzien van een neopreen coating. Deze dumbells hebben een vast gewicht aan beide uiteinden. Het voordeel van de neopreen coating is dat uzelf en uw spullen beschermd zijn wanneer de dumbell ergens tegenaan stoot. Daarnaast is de neopreen coating vaak in een felle kleur waardoor u de gewichten makkelijk kunt onderscheiden.

  Mocht u vragen hebben over de dumbells? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

   

  Altijd dumbells tegen lage prijzen bij MateriaalMan.nl

  Bij MateriaalMan.nl vindt u dumbells en andere trainingsmaterialen tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen, terwijl het toch alleen de grote en gerenommeerde merken zijn die u in ons aanbod vindt. We kunnen de prijs-kwaliteitverhouding zo sterk houden omdat we geen dure fysieke locatie hebben die we door moeten berekenen in de prijzen van onze dumbells. U kunt bij ons uitsluitend online bestellen. Dat betekent overigens niet dat we ingeleverd hebben op de persoonlijke service. Wanneer u vragen heeft of verlegen zit om advies, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U bereikt ons gemakkelijk via mail of telefoon.

   

  Vandaag nog uw dumbells bestellen?

  Wilt u aan de slag gaan met trainingen en oefeningen? Dan zijn dumbells een goede uitbreiding op het assortiment dat u in huis heeft. U kunt alle dumbells direct op de website vinden en bestellen. Heeft u vragen over een bepaald product? Neem dan gerust contact met ons op. Wanneer u vandaag voor 22:00 uur uw bestelling plaatst, dan versturen we de dumbells dezelfde dag zodat u deze binnen de kortste keren aan de deur geleverd krijgt.

  Bij MateriaalMan.nl vindt u alles om een goed begin te maken met uw trainingen en oefeningen om uw spiergroepen te versterken of uw conditie te verbeteren. Altijd tegen lage prijzen en altijd met de beste service die u van ons gewend bent.

Toont 1 - 5 van de 5 items
Toont 1 - 5 van de 5 items


Aanbiedingen

Best verkochte producten