In verband met Black Friday en de feestdagen kunnen de levertijden afwijken.Functioneel trainingsmateriaal

Functioneel trainingsmateriaal is in ons assortiment het trainingsmateriaal waarmee iedere sporter mee zou moeten trainen. Een aantal trainingsmaterialen zijn fitnessballen, springtouwen en powerwheels. Deze functionele trainingsmaterialen zijn makkelijk in gebruik en buitengewoon effectief. De functionele trainingsmaterialen zijn er in verschillende soorten en maten waardoor u het trainingsmateriaal uit kunt zoeken wat op uw trainingsbehoeften aansluit.

Categorieën

 • Springtouw

  Eigenlijk zou er in iedere sporttas een springtouw moeten zitten. Touwtjespringen is bij iedereen bekend. Vroeger werd een springtouw veel gebruikt in spelvorm, echter is touwtje springen een zeer effectieve vorm van beweging. Een springtouw neemt weinig ruimte in beslag en praktisch overal te gebruiken. BREAK

  Springtouw kopen

  Waar een springtouw vroeger kinderspeelgoed was, is het nu een volwaardig trainingsmateriaal. Trainen met het springtouw is een intensieve manier van bewegen omdat u vrijwel alle spieren in uw lichaam gebruikt. Zo verbrandt u veel calorieën. Bijkomende voordelen: voor touwtjespringen heeft u weinig ruimte nodig en het springtouw is makkelijk mee te nemen.

   

  Voordelen van touwtjespringen

  Trainen met een springtouw biedt een aantal voordelen:

  • Touwtjespringen is minder belastend voor uw enkels en knieën dan hardlopen, daardoor is de kans op blessures kleiner.
  • Naast conditie traint u ook uw uithoudingsvermogen en coördinatie.
  • U traint uw armen, schouders, polsen en benen.
  • Touwtjespringen verbetert uw voetenwerk

   

  Waarom wilt u een springtouw kopen

  Er zijn verschillende redenen om te trainen met een springtouw:

  • Afvallen
  • Conditie verbeteren
  • Hand-oog coördinatie verbeteren
  • Touwtjespringen is een leuke bezigheid

  Het is belangrijk een duidelijk doel voor ogen te hebben, op deze manier kunt u een weloverwogen keuze maken tussen de verschillende soorten springtouwen.

   

  Eigenschappen van een springtouw

  Er zijn springtouwen van leer, springtouwen met een teller, springtouwen met een metalen draad of verzwaarde springtouwen. Al deze springtouwen kunnen u helpen fitter te worden, ieder springtouw zijn eigen voor- en nadelen. Zo is het springtouw met teller zeer praktisch als u bij wilt houden hoeveel sprongen u heeft gemaakt. Het verzwaarde springtouw is vooral interessant wanneer u de training zwaarder wilt maken.

   

  Verschillende touwen

  Een groot deel van het prijsverschil zit in het materiaal van het touw, de meest voorkomende materialen zijn metaal, leer en kunststof. Een leren springtouw is vaak wat zwaarder en van hogere kwaliteit. Het voordeel van een springtouw van leer is dat het touw minder snel krult. Een kunststof springtouw is wat lichter en daardoor ook goedkoper. Hiermee kunt u sneller springen, maar het is minder zwaar en het touw krult sneller. Tot slot het metalen springtouw: deze krult vrijwel niet en u kunt er supersnel mee springen. Qua gewicht zit dit springtouw tussen het leren en kunststof springtouw in.

   

  Verschillende handvatten

  Er zit veel verschil tussen de handvatten van een springtouw. De mogelijkheden zijn:

  • Kunststof: dit is vaak een relatief klein handvat wat het springtouw de mogelijkheid geeft om mee te draaien. U kunt hier supersnel mee springen, maar het is iets minder comfortabel.
  • Hout: een houten handvat is zwaarder dan de andere handvatten, het biedt echter wel meer kwaliteit en comfort.
  • Kunststof met lagers: dit zijn de prettigste handvatten volgens de meeste sporters. Het springtouw kan meedraaien waardoor u weinig weerstand ervaart en de handvatten zijn meestal voorzien van foam of een ander comfort verhogend materiaal.
  • Springtouw met teller in het handvat: dit zijn vaak kunststof handvatten met daarin een teller die het aantal sprongen bijhoudt.

   

  Lengte van het springtouw

  De juiste lengte van een springtouw is zeer belangrijk voor een goede training. U kunt de volgende richtlijn aanhouden: wanneer u met beide voeten op het midden van het springtouw gaat staan moeten de uiteinden van het touw onder uw oksels komen. Dat is exclusief de handvatten. Voor beginners wordt geadviseerd om ervoor te zorgen dat het touw minimaal tot onder de oksels komt, voor gevorderden kan het touw iets korter zijn. De volgende gegevens kunt uals richtlijn aanhouden bij de aanschaf van een springtouw:

  • Lichaamslengte 140-155 cm, springtouw ongeveer 250 cm.
  • Lichaamslengte 155-175 cm, springtouw ongeveer 275 cm.
  • Lichaamslengte 175-190 cm, springtouw ongeveer 300 cm.

   

  Springtouw leer

  Het springtouw van leer is ideaal om uw conditie te trainen. Leren springtouwen zijn zwaarder dan bijvoorbeeld kunststof springtouwen en kunnen daardoor snel draaien. Dat zorgt voor een relatief zware training. Deze snelheid zorgt er ook voor dat uw hand-oog coördinatie extra op de proef wordt gesteld.

   

  Springtouw met teller

  Wanneer u het aantal sprongen bij wilt houden is het springtouw met teller ideaal. Dit springtouw houdt bij hoeveel sprongen u heeft gemaakt en op basis daarvan kunt u bepalen hoeveel calorieën u heeft verbrand. Ook is dit springtouw ideaal voor wanneer u bijvoorbeeld een challenge doet met een bepaald aantal sprongen per dag. Met de teller kunt u gemakkelijk uw voortgang in de gaten houden. Een kleine tip, zorg dat u de teller aan de juiste kant hebt, anders kan het zijn dat er terug geteld wordt!

   

  Verzwaard springtouw

  Een verzwaard springtouw is ideaal wanneer u uzelf extra wilt uitdagen. Doordat het springtouw zwaarder is moet u harder werken om het springtouw rond te laten gaan. In het assortiment kunt u een aantal verzwaarde springtouwen van SKLZ vinden. De springtouwen zijn in verschillende gewichten leverbaar.

  Een andere mogelijkheid is om enkel of polsgewichten om te doen tijdens het touwtjespringen. Dit zorgt voor extra weerstand en dat maakt de training zwaarder.

   

  Speed rope of kunststof springtouw

  Een kunststof springtouw is de lichtste en goedkoopste variant. Het voordeel van dit soort springtouwen is dat ze makkelijk zijn mee te nemen, zodat u overal kunt trainen. De handvatten maken het mogelijk dat het touw vrij ronddraait waardoor u supersnel kunt springen.

   

  Afvallen door te trainen met een springtouw

  Doordat u het hele lichaam nodig hebt bij het touwtjespringen is het een goede bezigheid wanneer u wilt afvallen. Hoeveel calorieën denkt u dat iemand van 70 kg verbrandt tijdens een kwartiertje touwtjespringen? 150! Dit is gebaseerd op een gemiddeld springtouw (qua gewicht). Gebruikt u een zwaarder springtouw of springt u sneller? Dan verhoogt u de calorieverbranding nog verder.

   

  Waarom zou u een springtouw moeten kopen?

  Kortom, iedere sporter heeft een springtouw in zijn of haar sporttas nodig. U kan uw conditie trainen, afvallen en uw voetenwerk verbeteren met deze toegankelijke bezigheid. Kies het springtouw dat bij uw doelen past en begin direct met trainen!

  Mocht u vragen hebben over een springtouw? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Trainingswiel

  Een trainingswiel of buikspierwiel is het simpelste maar zwaarste trainingsmateriaal in een sportschool. Trainen met een trainingswiel oogt heel simpel, maar is in de praktijk erg zwaar. Het trainingswiel kan gebruikt worden bij tal van verschillende oefeningen om vrijwel iedere spiergroep te trainen.  BREAK

  Buikspierwiel kopen?

  Het buikspierwiel of trainingswiel is ongetwijfeld één van de meest verrassende trainingsmaterialen. De oefeningen die u hiermee kunt doen ogen zo simpel maar zijn zo zwaar! Sommige sporters claimen zelfs dat de oefeningen met het buikspierwiel de zwaarste zijn. Een voordeel van het buikspierwiel is dat u zowel thuis als in de sportschool kunt trainen, het enige wat u nodig heeft is het buikspierwiel zelf. Een fitnessmat of zachte ondergrond is wel een comfortabele aanvulling. Bij sommige buikspierwielen wordt dit echter bijgeleverd, dit kunt u lezen op de productpagina.

   

  Wat is een buikspierwiel?

  Het buikspierwiel is in de basis een samenstelling van 1 of 2 wielen en een stang met twee handvatten. Een buikspierwiel is verkrijgbaar met één wiel, twee wielen tegen elkaar en twee wielen met een kleine tussenruimte. Het verschil tussen deze buikspierwielen is de stabiliteit gedurende de oefening. Een enkel wiel biedt minder stabiliteit waardoor u uzelf meer in moet spannen om in balans te blijven. Met twee wielen tegen elkaar of twee wielen met een kleine tussenruimte is de stabiliteit van het buikspierwiel aanzienlijk beter. Voor beginnende sporters adviseren we een buikspierwiel met twee wielen te kopen.

   

  Benamingen van een buikspierwiel

  Het buikspierwiel heeft een aantal verschillende benamingen, bijvoorbeeld trainingswiel, ab wheel en power wheel. Al deze benaming duiden op hetzelfde trainingsmateriaal. Buikspierwiel is in onze ogen de beste beschrijving, daarom gebruiken we deze benaming.

   

  Wat traint u met een buikspierwiel?

  De naam van het trainingsmateriaal zegt het al, u kunt uw buikspieren trainen. Naast uw buik traint u ook andere spiergroepen, namelijk de hele core en daarbij ook uw schouders en borstspieren. Gedurende de oefeningen die u met het buikspierwiel doet spant u vrijwel alle spieren in het lichaam aan. Het voordeel van het buikspierwiel ten opzichte van traditionele buikspieroefeningen is dat u uw wervelkolom en rugspieren op een betere manier belast. Bij het doen van bijvoorbeeld sit-ups of crunches wil dat nog weleens een probleem zijn.

   

  Waarom werkt het buikspierwiel zo goed?

  • De oefening die u met het buikspierwiel doet is heel simpel en u activeert vrijwel alle spiergroepen.
  • Trainen met het buikspierwiel kan overal, dus ook thuis. Het is makkelijk om daar even tijd voor vrij te maken in de dagelijkse planning.
  • U heeft niet veel tijd nodig voor een goede training met het buikspierwiel. Het is wel aan te raden eerst op te warmen voordat u gaat trainen. Daarmee voorkomt u blessures.  

   

  Buikspierwiel oefening

  De oefening die u met het buikspierwiel kunt doen is simpel en werkt als volgt.

  • Ga op uw knieën zitten en pak de handgrepen van het buikspierwiel
  • Rol het wiel zo ver mogelijk bij u vandaan, bij voorkeur tot uw borst de vloer raakt. In het begin is dit heel moeilijk, dan kunt u eerder stoppen om terug te rollen.
  • Het uitrollen moet in een rechte lijn gebeuren.
  • Rol terug naar de startpositie

   

  Gedurende de oefeningen is het belangrijk dat u tijdens het uitrollen uitademt en tijden het inrollen inademt. Voer de oefening langzaam en in balans uit en let erop dat u uw buik intrekt. Daarnaast is het van belang dat u uw armen gestrekt houdt tijdens het in en uitrollen. Uw schouders zijn het draaipunt van waaruit de oefening wordt gedaan. Kortom, let op de volgende zaken:

  • Houdt gedurende de oefening spanning op uw hele core
  • Voer de oefening langzaam uit
  • Rol zo ver uit dat uw onderrug toelaat, niet verder.
  • Belangrijk is dat u uw onderrug bol of recht blijft. Voorkom het uitvoeren van de oefening met een holle onderrug door uw bekken te kantelen.

   

  Wat u wel en niet moet doen

  De oefening is heel simpel maar de uitvoering bepaald het succes. Voor mensen met een zwakke onderrug kan deze oefening namelijk erg zwaar zijn. Bouw de oefeningen rustig op, begin met weinig herhaling en ga steeds een stapje verder. 

   

  Trainingswiel kopen?

  Het trainingswiel is ideaal om uw buikspieren te trainen. Door het doen van roll-outs kunt u vrijwel uw hele core en schouders trainen. Een trainingswiel bestaat uit één of twee wielen met twee handgrepen. Door het uit- en inrollen van dit trainingswiel wordt uw core sterker en traint u vanzelf een sixpack. Bijkomend voordeel is dat u met het trainingswiel overal, dus ook thuis, kunt trainen. Geen excuses om een training sessie over te slaan!

  Het trainingswiel is interessant geprijsd, u kunt tegen een niet al te hoge investering uw core optimaal trainen. Bij sommige trainingswielen wordt ook een knie pad bijgeleverd zodat u ook geen fitnessmat nodig heeft. U kunt een trainingswiel kopen om uw core extra te trainen!

  Mocht u vragen hebben over het buikspierwiel of trainingswiel? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 • Fitnessbal

  Iedereen heeft ze wel eens gezien, de fitnessballen. Fitnessballen worden veel gebruikt bij Yoga en Fitness, maar zijn ook voor sporters uit andere disciplines zeer effectief. Met de fitnessbal kunnen veel core stability oefeningen gedaan worden, die kunnen helpen blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren. De fitnessballen zijn in verschillende maten verkrijgbaar, zodat er voor iedere sporter een bijpassend trainingsmateriaal verkrijgbaar is. En uiteraard kunt u deze gewoon direct online bestellen bij MateriaalMan.nl, waar u alle mogelijke trainingsmaterialen direct bestelt tegen de laagste prijzen zonder in te leveren op de kwaliteit. BREAK

  Fitnessbal Kopen?

  Met een fitnessbal kunt u vrijwel iedere spiergroep trainen, bijvoorbeeld uw buik, rug, armen en benen. Het prettige van trainen met een fitnessbal is dat u niet zo veel ruimte nodig heeft en dus makkelijk thuis kunt sporten. Fitnessballen zijn in verschillende maten leverbaar, hieronder vindt u een maattabel die u helpt de juiste maat fitnessbal te bestellen.

   

  Welke maat Fitnessbal heb ik nodig?

  U kunt een fitnessbal kopen in verschillende maten, de juiste maat fitnessbal is heel belangrijk voor de effectiviteit van uw oefeningen. Aan de hand van onderstaande tabel kunt u de juiste maat fitnessbal voor uw lichaamslengte uitzoeken.

  • Diameter: 55 cm Lichaamslengte: 140-165 cm
  • Diameter: 65 cm Lichaamslengte: 165-180 cm
  • Diameter: 75 cm Lichaamslengte: 180-195 cm

  Wilt u samen met uw partner trainen maar kunt u hierbij niet dezelfde maat fitnessbal bestellen? Bestel er dan vooral twee. Wanneer u traint met een verkeerde maat, dan is het effect een stuk kleiner. Daarnaast is het niet prettig om de oefeningen te doen, simpelweg omdat uw lengte en de maat van de bal niet op elkaar afgestemd zijn.

   

  Fitnessbal als bureaustoel

  Een fitnessbal is heel veelzijdig te gebruiken, bijvoorbeeld als bureaustoel. Wanneer u in plaats van op een stoel, op een fitnessbal gaat zitten, dan zorgt u ervoor dat uw core aangespannen blijft. De aangespannen core houdt uw rug recht waardoor uw zithouding verbetert en uw core sterker wordt. 

   

  Fitnessballen tegen de beste prijzen op het internet

  Bij MateriaalMan.nl vindt u altijd de beste trainingsmaterialen tegen de laagste prijzen. Dat geldt uiteraard ook voor onze fitnessballen. Onze prijs-kwaliteitverhouding is zo sterk omdat we geen fysieke locatie hebben waar u voor betaalt. U kunt uitsluitend online bestellen. Daarnaast zorgen we ervoor dat we alleen de beste mensen in het aanbod opgenomen hebben. Niet alleen de namen die al bekend zijn in Nederland en België, maar ook merken die groot zijn in het buitenland. Ook daarmee houden we de prijzen laag.

  Tegelijkertijd staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. Daarom zorgen we er altijd voor dat bestellingen die voor 22:00 uur geplaatst zijn altijd dezelfde dag verzonden worden. Op die manier heeft u de fitnessbal altijd lekker op tijd in huis zodat u direct kunt beginnen met de trainingen en oefeningen.

   

  Vandaag nog uw fitnessbal online bestellen

  Wilt u trainen met een fitnessbal en heeft u al verschillende oefeningen en trainingen die op uw planning staan? Bekijk dan vandaag nog ons aanbod in de webwinkel. Bestellingen boven de € 99 worden gratis verzonden, dus kijk vooral even of u nog meer nodig heeft om direct te beginnen met trainen thuis.

  Mocht u vragen hebben over een fitnessbal? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. U bereikt ons gemakkelijk via mail en telefoon. We beantwoorden alle vragen doorgaans binnen 24 uur, zodat u direct verder kunt en persoonlijk advies kunt verwachten van ons.

 • Aerobic Step

  Een stepbankje / aerobic step kunt u vinden in iedere sportschool, maar dit trainingsmateriaal is ook ideaal voor thuisgebruik. Een aerobic step helpt u bij het trainen van de benen, buik en billen en is daarnaast klein op te bergen zodat het weinig ruimte in hoeft te nemen. Bekijk hier het assortiment aerobic steps en kies de step die bij u past. BREAK

  Stepbankje / Aeorbic Step kopen?

  U kunt een stepbankje of aerobic step kopen voor thuisgebruik of voor in de sportschool. Trainen met een stepbankje helpt u vet verbranden en sterker te worden, daarbij is het ook een goede conditietraining! Het voordeel is dat u makkelijk en snel aan de training kunt beginnen, vooral wanneer u een stepbankje thuis heeft. Bekijk hieronder de verschillende stepbankjes en bestel uw favoriet!

   

  Voor wie is een stepbankje / aerobic step bedoelt?

  Iedereen! Een stepbankje of aerobic step is voor iedereen geschikt. U maakt de oefeningen met het stepbankje zo zwaar als u zelf wilt, dus trainen kan van beginnend tot gevorderd sporter. Het stepbankje vaak gebruikt voor blessureherstel.

   

  Getrainde spiergroepen

  Trainen met het stepbankje verstevigd de volgende spiergroepen: buikspieren, dijen, heupen, billen en bovenbenen. Daarnaast helpt de training bij het afvallen, omdat u calorieën verbrand en de bloedcirculatie verhoogt.

  Door te trainen met een stepbankje wordt u niet alleen sterker en slanker, het helpt u ook gezonder te voelen. Doordat u sport en conditie opbouwt wordt de kans op ziekte en overgewicht kleiner. Tot slot komt er tijdens intensieve training endorfine vrij, dit stofje in uw hersenen zorg voor een gelukkig en voldaan gevoel.

   

  Calorieën verbranden

  Calorieën verbranden en afvallen is voor veel mensen een reden om te gaan sporten. Is dit ook de reden voor u? Dan is het stepbankje een trainingsmateriaal wat u zeker moet gebruiken. Door de trainen met het stepbankje kunt u zomaar 450 calorieën per training van 45 minuten verbranden. Afhankelijk van de intensiviteit kunt u dit verhogen. Het grote voordeel van ververbranding met het stepbankje, is dat het voornamelijk in de buikzone is. Dus u kunt effectief afslanken.

   

  Trainen met een stepbankje / aerobic step

  De standaardoefening met het stepbankje is het op- en afstappen. Dit kunt u van heel langzaam tot heel snel uitvoeren. U kunt de training veraangenamen door de muziek het ritme te laten bepalen. U kunt een stepbankje kopen met verstelbare hoogte, dan kunt u tijdens de training de intensiviteit verhogen. Naast het op- en afstappen kunt u ook het stepbankje op en afspringen waardoor u explosieve kracht traint.

   

  Waar moet u op letten?

  Een stepbankje is in de basis een heel eenvoudig trainingsmateriaal. Er zijn toch een aantal dingen waar u op moet letten, namelijk:

  • Het maximale gebruikersgewicht. Hoe hoger het maximale gebruiksgewicht hoe langer het stepbankje mee gaat. Wanneer u ook springoefeningen gaat doen, is het zeker aan te bevelen een stepbankje met een hoger maximaal gebruikersgewicht te kopen.
  • Verstelbare hoogte, dit maakt het erg makkelijk om de intensiviteit te verhogen of verlagen.
  • Een stepbankje met aan antislip bovenzijde helpt de training veiliger te maken.

   

  Stepbankje / Aerobic step combineren met ander Trainingsmateriaal

  Traint u met gemak 45 minuten met het stepbankje of wilt u uw training intensiveren? Combineer het stepbankje dan met andere trainingsmaterialen, zoals dumbellskettlebells of medicijnballen. Daarmee kunt u meer spiergroepen trainen en de oefeningen verzwaren. Door extra weerstand toe te voegen neemt uw kracht verder toe, verbandt u meer calorieën en wordt u fitter.

   

  Benamingen stepbankje / aerobic step

  Het stepbankje kent meerdere benamingen, waaronder aerobic step, stepper en fitness step. Al deze benaming duiden op hetzelfde product, daarom houden wij de benaming stepbankje aan.

Toont 1 - 5 van de 5 items
 • € 22,99 € 29,99
  Sale

  Steeds vaker zie je in fitnesscentra en in trainingsprogramma’s dat er oefeningen gedaan worden met grote oefenballen. Vaak worden deze ballen Swiss Balls (afgekort SB) genoemd. 

  € 22,99 € 29,99
 • € 84,99 € 99,99
  Sale

  Een sterke core is niet alleen belangrijk voor je kracht en balans, maar het helpt ook de kans op blessures te voorkomen. De Power Wheel is te gebruiken bij verschillende intensieve oefeningen voor de buikspieren.

  € 84,99 € 99,99
 • € 22,99 € 24,99
  Sale

  Met dit SKLZ springtouw kunt u comfortabel sporten. Dat komt mede door het ergonomische design en stalen staaf- en kogellager systeem.

  € 22,99 € 24,99
 • € 12,99

  Het tot 3,05 Meter verstelbare SKLZ Springtouw is perfect om uw uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid te verbeteren.

  € 12,99
 • € 6,89

  Het springtouw van UFE is gemaakt van lichtgewicht materiaal en voorzien van free-spinning handgrepen zodat zowel snel als rustig kan springen.

  € 6,89
Toont 1 - 5 van de 5 items


Aanbiedingen

Best verkochte producten